Трябва да избера

• 6 199
  • 98
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Зависи. Още в началото на отношенията със съпруга ми (това беше преди доста години) и двамата бяхме наясно кой с какви доходи разполага. Не го намирам за чак толкова чувствителна тема. Ако усещаш даден човек близък, би следвало да не се притесняваш да му зададеш какъвто въпрос пожелаеш. Защо, например, да не се пита дали живееш под наем или изплащаш собствено жилище? Някаква засекретена информация ли е?
Всичко може. Просто е твърде удобно наличието на такава информация. Т.е. възможно е да е фейк.
Иначе, не е толкова странно да питаш какво си учил, къде работиш, къде живееш.
Но като ти се каже професията ще трябва нов въпрос "А колко изкарваш като монтьор"
Не че не е възможно. Аз съм по-умерен, и ако някоя ми каже, че е фризьорка, не я питам колко точно е направила за месеца. Или ако е програмистка, не я питам дали е на 2к или 10. Разбира се, не съм мерило.

# 76
Дилема можеше да има, ако вторият не ставаше в леглото, а монтьорчето беше бог. А тя него дори не го е пробвала, но заплатата веднага е разбрала. Ясно към кого клони.

# 77
И последно, за което ще отнеса много хейт, за който споменах - ходжа ми каза, че в бъдещето имам по-възрастен мъж.
В края на първия пост споменава за ходжа, но какво стана с хората, не знам, не е ли първото да си пасваш с човека, да се допълвате или да сте на равно.
Авторката се описва  като жена с класа ,но ходжата я сваля тази класа-поне за мен.
Че се е опарила, но пък мъж на 38 да е чичка, и съветите да гледа младото са ми странни.
Не знам дали въпросът не е тя подходяща ли е за тях.Защото нещата имат две страни.

# 78
Зарежи и двамата и си намери трети.

# 79
Здравейте отново и благодаря за гледните точки!
Прави сте, че това е сондиране на мнения, но темата си е съвсем истинска. Още в началото на темата споменах, че не съм се влюбвала досега, сега също не съм, ами наистина - ако никога не се? Нали все пак желая другарче в живота? Не при всички хора има фойерверки от луда любов като във филмите. Ние останалите теглим хладнокръвно на кантара, какво да се прави, както казахте 21 век сме. Мъжете сякаш не ни мерят нас по какви ли не безумни критерии. А също написах защо бързам. Не обичам да играя двойни игри, такова е възпитанието ми и не желая да го причинявам на никой мъж, да лягам с един, да ходя с втори. Не е за мен това и ме измъчва. Обаче, четейки ви всички вас, приближавам до идеята да им дам още време и на двамата. Ще ми е много трудно да балансирам, но може би това е най-добрия подход засега. Въпреки че знам какво мислят мъжете за жените, които въртят по двама.
Сега, за номер 1 и 2
 Стараех се да опиша абсолютно всичко, за да стане по-ясно кой какъв човек е. Но ми прави впечатление, че голяма част от хората тук, като видят посочени цифри, и се хващат за тях, без да си дадат труда да вникнат в другите неща, които имат немалка важност, и затова съм ги посочила. Отчитам като моя грешка, че посочих точни суми като доход. Но такъв доход си е абсолютно нормален за добър професионалист в тази област, който е и диагностик с най-добрите програми за целта и е страшно търсен.
Да, има страхотен характер, но една потребителска беше много права, че може скоро да не узрее за семейство. Мислих доста и реших да продължа да общувам с него, нека го опозная още малко. Това да го пробвам в секса добре, но  няма да ми е приятно да си лягам с двама паралелно, не стига, че излизам с тях така, ами и секс, ще ми дойде в повече май в момента. Чисто психически Simple Smile
За номер 2 сте напълно прави, че може да ме изненада с кофти характер занапред. Да, предложи ми сериозна връзка и то бързо, но ще си дам време за опознаване и с него. Както споменах, мен покровителството и менторството не ме плашат, напротив - допада ми като поведение. Аз самата съм слаб характер, което предполагам си личи и то няма нищо общо с това колко успешна е кариерата ми, тя е плод на това, че съм амбициозна и съм учила, а не на сърдечните ми терзания. А това, че съм хладнокръвна и пресметлива, определено е плюс, като говорим за бизнес. Не съм петролен магнат, но изкарвам колкото да има как да живея нормално и без лишения, дори и да не се получи с номер 1,2,3...5 и така нататък.
И да, неуспешният брак отчасти ме направи такава. Не ме е срам да го покажа, не всички жени сме пеперуди с нежни сърца, примиращи от любов пред Единствения. Като се появят двама, се налага избор. И когато е труден, различни гледни точки са бонус и насока. Не да избирате вместо мен. Ходжата също е гледна точка, макар и смешна за повечето от вас. Всъщност, нямате представа колко много хора ходят при ходжа, когато са на житейски кръстопът. Не си го признават, но го правят. И са повече от тези, които ходят на психолог, повярвайте ми. Така че за мен това не е срамно или лошо.

# 80
Щом си мислещ и спокоен човек, както твърдиш, недей толкова да бързаш да избираш някой от двамата, а си дай още време да ги поопознаеш доколкото можеш и доколкото те ти позволят.
На мен номер 1 не ми се струва да е хлапашки настроен, а по-скоро се чувства добре в кожата си, живее ден за ден, не се взима много насериозно. Ако си колеблива, страхлива, тревожна може би такъв човек ще ти влияе добре емоционално. От друга страна казваш, че предпочиташ амбициозни хора, които искат да се развиват финансово и поради тази причина не одобряваш номер 1. В такъв случай избирай номер 2. Оставам с впечатление, че за теб това е важно-човекът да е амбициозен и да не се налага да го буташ за неща, които смяташ, че за него ще са полезни (друг е въпросът дали той иска или му харесва, затова може би с номер 2 по ще си паснете). По този въпрос изглежда, че с номер 2 няма да имаш никакви проблеми, той е бизнесмен, успешен, развива се, казваш, че ще те закриля, в леглото ти е харесал и т.н. Това вероятно ще те кара да се чувстваш спокойна както емоционално, така и финансово. Плюс е и това, че номер 2 влиза в ролята на ментор, а на теб това ти харесва.
Номер 1,създава усещане за свобода, което не винаги е равно на безотговорност и непрагматичност, но най-вероятно греша.
Номер 2 с това, където не можел много да чака създава усещане за припряност, въпросното менторство за склонност да се налага, но най-вероятно греша.
Отчети плюсовете и минусите при двамата и избери. Явно си пред много трудна дилема, защото двамата са две противоположности.

# 81
И аз съм туркиня, но никога не съм ходила при Ходжа, нито при гледачка. Не вярвам да ми помогнат с нещо. Решенията трябва да си ги взимаш сама и да си търпиш последствията. Wink Когато има дилема винаги остава чувството, ами ако бях избрала другия как ли щеше да бъде. Няма как. Затова обмисляш хубаво и прекратяваш отношения с единия, че научат ли оставаш от два стола на земята и трябва да се оглеждаш за друг.

# 82
  • волно калдъръмче
Не е нужно да се оправдаваш.

Не разбрах с кого ти е по-добре и кой би те обичал повече.

# 83
Звучиш разумно и интелигентно. Защо само се подценяваш така?
Какво значи по-високо ниво, защо се смяташ за слаб характер и тн?
Гледай да имате общи разбирания по важните теми в живота ви, защото - иначе ще ти се налага да правиш компромиси и да прекланяш глава пред "по-високия" или да преглъщаш заради "по-ниския". И двете опции не са ок в дългосрочен план.
Не забравяй, че когато си по-млада и се опредялш за по- "слаба", на теб тепърва ти предстои да се развиваш и тн и след 5 г най-вероятно ще си на съвсем друг акъл и ниво. И тогава менторския избор би могъл да изглежда смешен дори, щото може ти да се окажеш неговия ментор..)

# 84
За мен единственият проблем при авторката е, че избира мъж с ентусиазма и страстта, с която би избрала прахосмукачка.
Щом в самото начало не се е влюбила в някой от тях, няма и да се влюби, а лично в моите очи връзка, в която го няма влюбването, си е чиста проба сделка. Правила съм я тази грешка, не приключи добре. Просто дори най-малките недостатъци в него ме дразнеха зверски, точно защото не бях влюбена.

# 85
  • София
Хубаво си даваш време, ама номер 1 колко още ще го баламосваш?
Накрая ще настои, ще правиш секс с него и хич няма да си окей.
Честно ли е или е важно ти как се чувстваш?

# 86
  • Обран бостан ;)
Слаб ти е сценария за момента. Да беше измислила един богат, задокеански чичо на монтьорчето, че да има повече съспенс.

# 87
  • София
Слаб ти е сценария за момента. Да беше измислила един богат, задокеански чичо на монтьорчето, че да има повече съспенс.
И монтьорчето да предлага един съвършен гол....

# 88
Между другото н.1 и н.2 знаят ли един за друг? Щото хубаво избираш, ама не е много ок поведението ти, особено към н.1. Защото ако не знае, че си лягаш с друг в момента и си възлага някакви надежди за отношенията ви, не е ок в един момент да разбере, че в същото време се онождаш с друг. Или карай сега, няма проблем ако не знае, важното е да направим най-добрата сделка по възможност.

# 89
  • Sofia
Между другото н.1 и н.2 знаят ли един за друг? Щото хубаво избираш, ама не е много ок поведението ти, особено към н.1. Защото ако не знае, че си лягаш с друг в момента и си възлага някакви надежди за отношенията ви, не е ок в един момент да разбере, че в същото време се онождаш с друг. Или карай сега, няма проблем ако не знае, важното е да направим най-добрата сделка по възможност.

Мда, то, 'щото всички свободни мъжове, ходещи по срещи с различни мадами, са стриктно отдадени на целомъдрие в останалото време. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт