ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 220
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Дайте време да подпишем поне до довечера.
На работа имам ограничения и не мога да го отворя.

# 391
Кунчев ще препоръчал от 5 клас всички да минат на ДО.
Окончателно жертваха образованието, това са идиоти. Съжалявам, но е така.
Вместо да следят за спазване на мерките, затварят още повече деца.

Здравейте!
И аз се подписах с име и фамилия.Благодаря!

На същото мнение съм за образованието.Пълни идиоти. Все се надявах на здрав разум, но не би.
Вече започвам да си мисля, че направо си замислят ДО до края на учебната година.
Едно облъчване и всяване на паника отвсякъде, вече не се търпят!
                 И ние подписахме - 6 човека.Всички сме на мнение,че ДО съсипва освен образованието на децата ни и тяхното здраве.Преди не можехме да ги изгоним от компютрите,сега......взеха да си почистват ,подреждат стаите само и само да не са пред компютрите.Вчера,докато висях пред 6-то РУ за да си сменим личните карти,реших,че могат да доведат и Неда.Забравих,че трябва да е в час и когато се сетих да попитам се оказа,че "няма страшно,ние си говорим и си пишем,нищо ,че сме в час"!

# 392
Разпространих и аз.
Силно се надявам, че децата ни, поне тези, които желаят, ще се върнат в училище. Аз съм "за" правото на избор. Предполагам, че ще има много родители, които ще предпочетат децата им да учат от вкъщи. Около мен има такива. Те си имат своите основания, страхове и т.н.. Нито ги съдя, нито ги упрекват. Така смятат, че е редно за тях. Нека си учат онлайн.
Аз за моите деца съм преценила друго, прехвърляла съм плюсове, минуси, рискове и присъственото ходене на училище е надделяло.

# 393
Благодаря ви и аз подписах. Образованието не е същото пред компютъра.

# 394
  • София
Didia, аз напълно споделям твоето мнение, че странични занимания извън ученето са необходими и важни, но не бива да са за сметка на ученето и съм убедена, че може да се случат нещата. Едно е да се лендзи на телефона си или в някоя компютърна игра 1-2 часа вечер преди лягане или да джитка с колелото събота и неделя по 2-3 часа, съвсем друго е това да е по-цял ден с думите "Ей сега, ей сега, почвам." Честно си казвам, че полудях, когато го хванах, че си играе на тел в час. А обясненията как няма време да си напише домашното по БЕЛ, а има 2 часа за глупави Тик-ток клипчета, са способни да изкарат най-кофти характера ми на показ.

# 395

Преди не можехме да ги изгоним от компютрите,сега......взеха да си почистват ,подреждат стаите само и само да не са пред компютрите.
Даваш ми позитивна гледна точка, благодаря Purple Heart
Даже са две: моите заобичаха присъственото училище и намразиха лаптопите. Така че всяко зло за добро..Joy

# 396
И аз си мечтая за образование изцяло случващо се в училище. Следобедите за игри и тренировки.
Но не се получава...за мое съжаление.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 21:47 от MollyBy

# 397
Подписано от 3 -ма  човека.

# 398
  • Между гори и планини
Ех, хубаво детство имахме, така е. Нашите деца имат съвсем различно. Аз ходех на занимания като хор и етнографско изкуство, свирех на кларинет към училищният оркестър, напълно самостоятелно записана. Нашите не са плащали и стотинка. Моят син , във Варна имаше съученици с над 5 извън класни дейности, записани и форсирани от родителите. Ходила съм на уроци само по рисуване, защото кандидатствах с него. И пак бях отличничка в гимназията, без да зубря, и време за спорт имах. С тази идея дойдохме и в малкият град, да се върнем поне малко назад във времето. Тук в Елена, децата още обикалят на тумби с колелета, ходят за риба и жаби, всеки познава всеки, бабите седят на пейки пред къщите и контролират децата. Да, училището не е елитно, няма велики резултати на НВО и ДЗИ, но всичко е спокойно.
П.п отличничката на моя випуск продаваше яйца на пазара във Варна с години. Беше от учениците, които като ги изпитват предаваше дословно урока, едно към едно. След 20 години я срещнах и не беше мръднала и на милиметри от 17 годишна, никакво развитие. Най- големите калпазани на класа, сега да нотариуси, адвокати, програмисти, учили в чужбина... Направо получих шок на срещата на класа преди време.

# 399
При мен постоянно има вътрешна борба между това да оставя децата да растат свободни, сами да избират своите приоритети и да ги уча да са по-отговорни, да изпитват неудобство, ако не са се потрудили. В един ден искам да събера и много игри на открито, и качествено учене. А истината е, че не става. Винаги едното е за сметка на другото.

# 400
  • София
Супер бързо върви подписването така.
140 вече.
Може би има значение дали писмото би се пуснало в петък, понеже има риск да "потъне" през уикенда.
Така че в понеделник? Дали е късно?
Или днес в края на деня?
Като кажете, правя Pdf и пускаме.
Мейли на адресатите някой иска ли да събере да са готови накуп?

# 401
  • софия
Както вече писах, на пресконференцията на НОЩ казаха, че Главният санитарен инспектор (Кунчев) предлага на министъра мерките и той пуска заповед. Останах с впечатление, че готвят новата заповед за утре. Днес Кунчев щял да провежда срещи.
Ще събера мейлите.

# 402
  • София
Аз съм ОК да пускаме и днес.
Направих нова мейл регистрация за целта.
Трябва само да изровя от предния път мейлите на медиите.
Звънче, и Врабчо предложи да търси министерските адреси, ако искате се разберете да не правите двойна работа.
182-ма подписали.

# 403
  • Отвъд алеята зад шкафа
Изпуснала съм къде трябва да подпиша. Дайте линк.

# 404
Ако ви е по-лесно в седмокласната поща в изходящи може да има адресите, ако никой не е изтрил писмото, което пращах за втора дата.
Аз този път няма да подпиша писмото, съжалявам за пасивността. Смятам, че моментът към днешна дата е точно за ДО. Трябва да отмине бумът за месец и всички да се успокоят.

Общи условия

Активация на акаунт