ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 200
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Моите гимназисти и двамата предпочитат ДО. Аз не обаче и подписах. Девойката днес са я питали дали родителите са съгласни да ходят на тестове в училище.

# 466
.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 15:29 от Анонимен

# 467
Много ми е интересно как ще произведат и разпространят 9 милиарда дози, че да е задължителна.
Децата ми имат всички задължителни ваксини плюс 1-2 допълнителни по наше решение. Противогрипна само веднъж съм си слагала. Преди 20 години беше, инжектираха ни всички на работа. Класически грип, както го описват като симптоми, никога не съм имала. Въпреки всичко мислех тази есен да се ваксинараме противогрипно, ама то пък нямаше ваксини в аптеките, така че все тая.
Тази новата, срещу Ковид, дето още дори не е измислена, няма какво да я мисля отсега, ще я сложа ли, няма ли. Като се появи някой ден, ако се появи, тогава ще решавам. За Нероден Петко планове не правя.

# 468
Да задължават! Няма да сложа никога! Остава да  ме вържат и да ме ваксинират насила. Но тогава вече няма да има значение - няма да има смисъл да се живее в такъв изроден свят.

# 469
Мен много ме дразни, че пак се прехвърля отговорността на родителите, учениците и т.н. по веригата. При положение, че първото което затварят е училищата, как цяло лято не направиха алгоритъм по който ще действат?!  Поне да бяха пратили учителите, които нямат необходимата компетентност на обучение. Да бяха осигурили устройства. Има деца, които не са малко, които имат много ограничен достъп до технологии. Да осигурят подпомагане за интернет свързаност - има семейства, също не малък брой, за които заплащането на тази услуга е проблем. Не е възможно решението да е ДО в този му вид. И ако има бели лястовици, които и така се справят с преподаването, голяма част са много далече и от средното ниво.
С такава лека ръка се жертва образованието, за сметка на какви ли не безумия.

# 470
  • о`майна лунна нощ е
Ако неслагането на непроверена ваксина е цената да не пътувам извън България, ще я платя. Нямам желание да ставам безплатен тестер. Тази ваксина е като ваксината против папилома вирус, която масово искаха да наложат за момичетата, а се оказва, че е с ужасни странични ефекти.

Подкрепям на 100% горното. Ни Ковид, ни папилом ваксина ще се докосне до кожицата на обкръжението ми. Помня истерията с тази за папилома вируса и множеството случаи на осакатени деца от нея. Експерименти върху близки няма да допусна. Не мисля, че ще стане задължителна Ковид ваксината. Причините за това са много и първата от тях е, че ще се появят 101 такива разработки и ще мине много време, докато се отсее наистина ефективен вариант.

# 471
  • София
Аз изпратих, да знаете. Simple Smile
Вече се върна от ntv, ще видим дали ще има проблем с някой друг.

Звънче, забранила си си л.с.
Пуснах до Зазу юзър и парола на мейла, от който пуснах писмото; на тебе не можах.

Някой друг иска ли тази информация? Хубаво е няколко души да следим.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 15:46 от Red

# 472
  • у дома...
Факт е, че в Германия препоръчват на момчета в тийн-възраст да се слага ваксината срещу папилома вирус. Поне такава информация имам от приятелка там. Едва ли не трябвало да е задължително. Аз също не бих ваксинирала дъщеря си.

# 473
  • софия
Аз изпратих, да знаете. Simple Smile
Вече се върна от ntv, ще видим дали ще има проблем с някой друг.

Звънче, забранила си си л.с.
Пуснах до Зазу юзър и парола на мейла, от който пуснах писмото; на тебе не можах.

Някой друг иска ли тази информация? Хубаво е няколко души да следим.
Не съм, бре. Нищо не съм забранявала. Отивам да видя настройките.

# 474
  • София
Желаещи за интервю?

Здравейте,

Казвам се Йоана Миланова, репортер съм в БНТ. Получихме писмото с позицията Ви за дистанционното обучение и бихме искали да направим репортаж по темата. За целта са ни необходими родители, които да изразят общата Ви позиция пред нашата камера. Идеята е репортажът да се излъчи утре в централната ни емисия, така че бихме искали още утре да запишем интервютата в удобен час и посочено от Вас място.

Оставям контактите си, за да се свържете с мен и да обсъдим идеята.

Йоана Миланова,
Репортер в "По света и у нас" - Българска Национална Телевизия
Тел: 0877 09 50 77

Хубав ден!

# 475
  • София
Бе, какви са тези ужасни странични ефекти и тези множество случаи на осакатени деца от HPV ваксината, за които говорите? В най-развитите страни е задъжителна, в някои - дори за момчетата. И двете ми дъщери са ваксинирани, ММ е гинеколог, а гинеколозите си ваксинират и момчетата. Досега няма доказани странични ефекти, но за сметка на това, рак на шийката на матката откриват все по-често и на все по-млада възраст. Ракът на шийката на матката е на второ място по смъртност рак в световен мащаб. Всеки сам си решава, ама чак осакатени деца, ужасни странични ефекти... Няма такова нещо.

# 476
  • София
Мен с репортажите ме няма. Притеснявам се и говоря глупости. Аз съм по писмените текстове Blush .

# 477
  • София
И аз категорично отказвам.
Последния път на една супер официална онлайн среща направо се разтреперах. Отвикнала съм.

Отразили са ни от Монитор, според мене още преди пускането на писмото:
https://www.monitor.bg/bg/a/view/oshte-edno-otvoreno-pismo-to-vl … gimnazisti-233187

# 478
  • София
Бе, какви са тези ужасни странични ефекти и тези множество случаи на осакатени деца от HPV ваксината, за които говорите? В най-развитите страни е задъжителна, в някои - дори за момчетата. И двете ми дъщери са ваксинирани, ММ е гинеколог, а гинеколозите си ваксинират и момчетата. Досега няма доказани странични ефекти, но за сметка на това, рак на шийката на матката откриват все по-често и на все по-млада възраст. Ракът на шийката на матката е на второ място по смъртност рак в световен мащаб. Всеки сам си решава, ама чак осакатени деца, ужасни странични ефекти... Няма такова нещо.
Моята гинеколожка  е на същото мнение. Препоръча ми я много като безвредна, ползваща се много в чужбина, дори и за момчета.
Аз все пак нещо не се решавам.

Ние двете със Соня също боледуваме от началото на седмицата. Не знаем какво караме, но май не е Ковид, днес сме по-добре.

Ред, браво за организацията.

# 479
  • София
Вече и в dir.bg писаха за писмото ни - https://dnes.dir.bg/obshtestvo/iskat-borisov-da-varne-gimnazisti … rvni-razstroystva Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 17:08 от Джанка

Общи условия

Активация на акаунт