ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 192
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде в Европа...
Аз това хибридно го разбирам като: например по  МАТ часовете, по които се взема нов материал - в час, а тези по упражнение - вкъщи или обратното....
Определено смятам, че гимназистите, особено малките, не могат да се справят с тези плаващи програми..особено пък в по-малките градове в провинцията...Все едно - този вторник на училище първите 3 часа, ама следващия вторник - не...Пълна каша ще е...
Според мен няма приложение по нашите географски ширини...
Относно камерите - моят категорично каза, че нямало да пуска, дори и да съм купела, никой не можел да го задължи....

# 196
Племенницата в Щатите ходи два дни присъствено (целия клас) и три дни дистанционно.

# 197
  • софия
Един въпрос към тези, които ползват градския транспорт.
Забелязали ли сте след като децата минаха на ДО да е намалял човекопотока?

За мен липсата на организация и адекватно управление на градския транспорт в условията на епидемия е едно от основните проблемни звена за допринасяне разпространението на заразяване.
ГТ не ползвам, но забелязах, че сутрин по Стамболийски е празно и стигам от вкъщи до Св. Неделя за по-малко от 10 мин., а преди отнемаше около 15. Колите са осезаемо намалели.

При нас, както знаете, са с маски постоянно и 1 ден дистанционно и броят на карантинираните класове на беше много по-малък в сравнение с училищата, където беше по-свободен режима. Искаме или не, това, което казва Мангъров не може да се избегне - живот с вируса. И за това не приемам, че гимназистите са тези, които могат да забавят процеса и за това те трябва да понесат най-големите ограничения. Ресторанти, барове, заведения, събития си работят с минимални ограничения, но видиш ли ти, ако гимназистите си останат вкъщи да учат и ще ограничим разпространението. Ето я и неизгасващата звезда от Самоков ще прави коледен базар на Славейков. А гимназистите ще учат ДО.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 14:11 от zvаnchе

# 198
  • София
Според мен, в случая имат предвид от 1 до 13 номер на училище, от 14 до 26 онлайн, през тази седмица.
Другата седмица се сменят, тези които са били в училище, отиват у дома.
За мен е вариант, а и струпването на 26 деца ще се съкрати. Балоните стават по-малки, а децата ще се чувстват, че са на училище. Няма на втората седмица да са сметнали, че са в безкрайна ваканция, отново...

# 199
  • Някъде в Европа...
А тези, на които им е ред да са вкъщи, от пц ли слушат? Т.е, кажи-речи, са изключени от учебния процес..И този вариант май ще издиша...

# 200
Стига да се реализира по подходящ начин, за да не се стигне до препускане по материала и безкрайни тестове и изпитвания в присъствените часове и далеч по-лежерно ОЕСР.

# 201
  • Някъде в Европа...
Стига да се реализира по подходящ начин, за да не се стигне до препускане по материала и безкрайни тестове и изпитвания в присъствените часове и далеч по-лежерно ОЕСР.
За жалост ми се струва, че ще е точно така масово...

# 202
В университета до миналата седмица беше така. Сутрин лекции онлайн, следобяд упражнения присъствено по групи. Смея да твърдя, че на фона на страната и града, имаха много малко болни, но дори и да кажем че не са се тествали и обявявали официално, имаха много малко отсъстващи студенти и преподаватели
 Като вид хибридно обучение работи, НО програмата беше нагласена така предварително.
В училище не знам как да стане. Ако беше мислено лятото...може би. Сега тепърва...

# 203
Тези, които са вкъщи слушат урока от рс, телефон, таблет, от каквото си щат. Реално в нашето училище и сега работят така. Едни са в клас, други са вкъщи болни, под карантина или по желание електронно. Само че досега повечето бяха в клас, а единици вкъщи. Ако е горе-долу по равно и се сменят всяка седмица, ще е добре. Няма да губят живата връзка и мотивация. Сигурно не може да се приложи във всяко едно училище, но при нас работи. Просто трябва височайшо разрешение, за да се организира официално.

# 204
  • у дома...
И ще стане едно раздвояване на учителите между тези деца в клас и тези у дома. Въпреки обещанията май се броят на пръсти училищата, в които отсъстващите ученици "присъстват" в час през лаптоп в класната стая.

# 205
  • София
Какво като им искат снимки? Не разбирам проблема? Ако някой иска и на улицата може да снима дете и никой няма да разбере.

на улицата няма да разберат името на детето и къде учи.

ти би ли била ок с това докато детето ти е в час, някой да стриймва видео, на което се вижда лицето, стаята и името на детето ти?

само да припомня, че много учители бяха против осигуряването на достъп до часовете си за деца на индивидуално ДО, защото не искали да бъдат стриймвани и записвани от неизвестно кого. децата с какво са по-различни?

# 206
Какво като им искат снимки? Не разбирам проблема? Ако някой иска и на улицата може да снима дете и никой няма да разбере.

ти би ли била ок с това докато детето ти е в час, някой да стриймва видео, на което се вижда лицето, стаята и името на детето ти?
Стриймването, за което пишеш е незаконно и съответно наказуемо и без детето да е със снимка в профила си в тиймс.
Снимка на детето ми, името му и къде учи не ми е никаква тайна. Тук например всички знаете как се казва тя, къде учи и как изглежда (най-малкото участва в репортаж по тв). Нямам драма с това. Наистина не разбирам проблемът, че учител поиска да имат снимки (и то по техен си избор, а не такива, на които не се харесват) на профила си в тиймс. Ния има снимка и на профила си във фб, в инстаграм и това го намирам за нормално. Ако снимката беше неприлична (гола, показваща среден пръст или нещо подобно) щях да полудея, но проста снимка какво като има?

# 207
  • София

Стриймването, за което пишеш е незаконно и съответно наказуемо и без детето да е със снимка в профила си в тиймс.
Снимка на детето ми, името му и къде учи не ми е никаква тайна. Тук например всички знаете как се казва тя, къде учи и как изглежда (най-малкото участва в репортаж по тв). Нямам драма с това. Наистина не разбирам проблемът, че учител поиска да имат снимки (и то по техен си избор, а не такива, на които не се харесват) на профила си в тиймс. Ния има снимка и на профира си във фб, в инстаграм и това го намирам за нормално. Ако снимката беше неприлична (гола, показваща среден пръст или нещо подобно) щях да полудея, но проста снимка какво като има?

Никой няма право да публикува твоя или на непълнолетното ти дете снимка, още повече с лични данни (име) без да ти иска разрешение. Същото важи и за публикуването или стриймването в интернет на видео с изображения на детето и името му.

И двете възможности са напълно реални и се случват при ДО.

# 208
Така де, някой потенциално може да извърши престъпление. Никой няма право и да краде, ама има такива хора. Това, че някой незаконно ще те снима и качи някъде (дали докато си ДО или докато се лигавиш по Витошка) е еднакво неправилно и еднакво вероятно. Това не значи, че трябва да ходим с бурки. Аналогично няма нищо престъпно в искането на учител да комуникира с "лице", а не с розово прасе или с две букви.
Явно днес мисля бавно и не хващам проблема, не се заяждам, просто не разбирам притеснението.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 15:17 от Maria 007

# 209
  • София
Сигурно досадихме на аудиторията, но си има GDPR и други нормативни уредби, които се грижат за правото на лична неприкосновеност, особено когато става дума за малолетни и непълнолетни.
За всяко училищно събитие се иска от родителите да попълнят изрична декларация дали са съгласни името или снимката на детето им да бъде публикувана.
ДО е организирано от училището и от МОН мероприятие, което създава реални условия за нарушаване на законите. Просто никой не се е сетил за това от тези, на които им е работа да ги мислят тия неща.
Може някои родители да нямат проблеми с подобно нарушение, но това изобщо не е от значение. Ти си човек, който обича да се спазват законите. Трябва да можеш да разбереш къде е проблемът.

П.П. Едно е ти сам да си сложиш снимка и да се идентифицираш публично или да пускаш видео от ежедневието си, друго е някой да го прави без твое знание и разрешение.

Общи условия

Активация на акаунт