ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 181
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Слънчева, 😊!
Аз за днес се оттеглям, че май нещо се понатоварих.
За разнообразие ще следя резултатите от изборите.

# 511
шмърциплянку, гледам, гледам и нищо глобално не виждам. Виждам, че единствено децата са виновни за разпространение на вируса у нас и за това те трябва да седят у дома. А иначе вирусът излиза по улиците след 23 ч.
Ами няма и да видиш нищо глобално, zvаnchе, докато хората не се вразумят.
Решението, че "единствено децата са виновни за разпространение на вируса у нас" е продиктувано от "стратезите" на Републиката. Ние, хората, сме тези, които трябва да се вземем в ръце въпреки управляващите. Криво ни е, че заведения, молове, дискотеки и не-знам-какво-си работи. Не съм чула някой на сила да е завел някого в МОЛ?!

Има много собственици на бизнеси, които се съобразяват с обстановката и осигуряват на служителите си нормални условия на работа.

Иначе да чакаме някой да направи нещо за нас.... има да си почакаме. Съдбата на давещия се е в ръцете на давещия се в случая.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 19:36 от шмърциплянку

# 512
Точно в момента това беше целта на писмото. След днешната пресконференция на НОЩ е ясно, че написаното в него няма да се случи сега.
              Да,няма да се случи сега,но поне да се види ,че има и по-различно мнение от общоприетото.
               Аз съм замислила и друго писмо да изпратя относно "свободните коридори" за пазаруването на възрастните.Идеята ми е да пазаруват между 1 и 4 часа през нощта,защото някои от тях и без това се оплакват,че се чудят какво да правят по това време. Smiling Imp Ще ида да пазарувам през нощта,а след това същата аз ,на същите години,същата рискова ще отида на работа с 26 деца,защото вирусът заобикаля ДЗ и там няма никаква опасност.Как да ме убедят,че гимназистите са разпространители на вируса,а малките-не! Мои познати учители не искат ДО,а изведнъж 67% - ЗА! Как пък един не познавам от тях.Като гледам мелодраматичните призиви на подставени лица по ТВ-то направо ми се повръща.Отвратително!Нормално било линейката да обикаля болници и някои болни да престояват с часове в нея,защото можели да чакат.Някой приема ли това за нормално??? ЩОТ аз - не!ПиснА ми от глупости!
               Ясно ни е ,че има непознат вирус,че няма подходящо лечение,но ако СМИ не раздухват паниката щеше да си мине като свински,птичи и всякакви други вируси и грипове,дето пак бяха непознати и пак нямаше адекватно лечение.Сега чета какви поражения е предизвикала ваксината против свински грип при децата в Германия! Да,ама никой не е коментирал този факт.Даже са го покрили успешно.
               Цялата тази параноя вече ми омръзна и се чудя как ще излезем от този батак.Единственото ,което истински ме притеснява е,че съсипват бъдещето и образованието на децата ни,а и за здравето им не е особено полезно.Седмокладникът реве ,защото учителката по МАТ ,която си взимаше болнични,защото я беше страх от ковид-а се е появила и без да е преподавала /не е на ДО/ друснала едно контролно с 14 задачи от нов материал.Резултати , може да се досетите ,катастрофални за целия клас.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 19:41 от Didia

# 513
От здравето по-важно няма.

# 514
Didia, сега ще ти (по)кажат назидателно, че има пожар, а ти се притесяваш за някакво контролно по математика.
Ама днес е все тая какво споделяш, че пак ще се намери някой да те осъди менторски.
И от мен хубава вечер!

# 515
  • София
Аз предлагам да сменим поне за един ден темата, защото почна да ми идва и на мен в повече набиването на канчето на тема вирус и става неприятно.

# 516
  • Пловдив
+1
Вчера и днес синчеца все да осъзнава колко е чоглаво само пред компа, та за 1 път по самоинициатива излиза да кара колело и да си играе футбол (сам) на двора. Момичетата ги домързя този път. Май ще се наложи да го водя на очен, взел е да не довижда. Ама то с тези очи завряни в телефона, какво друго да е... А вашите деца гледат ли телефона, докато се къпят? Влиза да се къпе, пуска си на телефона някакво видео и си го слага пред душа (за съжаление има къде) и така се къпе. За това не ходи в неговата баня, че няма къде да инсталира телефона. Това, ако е нормално... Толкова да не може 3 минути без забавление 😥. УжасТ.

# 517
Какво ви става:)?
Разкажете какво правят децата. И те ли са разделени на групи в отношението към вируса или го дават по- леко?

# 518
То да беше само за вируса. Аманда сподели, че се е включила в часа, не защото искаше чуе мнението ни за постъпката й, а, защото  тук винаги си е било уютно за споделяне и й набиха канчето. После си разчесахме клавиатурите за преписването при ДО, пак същото.
Мисля, че нарастващата изнервеност може да се обвърже с вируса (актуален да ми стане поста). Надяваме се промените да са обратими.

# 519
Люба Simple Smile много изобретателно...Не! Няма къде да го сложат и ще се намокри Simple Smile Инъче друго няма да им попречи да го направят...

# 520
  • Между гори и планини
Какво прави пубера - до обяд учи , обядва, сам иска (миналата година не искаше) и разхожда кучето из нашите дерби. После учи отново, през ден надвечер сяда и има час по математика и решава задачи. В момента се къпе, после чете 1 глава от книгата си и заспива. Петък следобед, събота и неделя, след ученето, задължително е няколко часа на двора - прекопава зеленчукова градина, обираме плевели, разни такива селски занимавки.

Малко красота от нашия край, снимките не са мои.

# 521
  • софия
При нас другата седмица ще има дистанционна РС и по този повод няма да учат в петък. Ще трябва да се заложа да записвам час за срещи.
Днес имаха истинско дистанционно физическо. Мрън беше запотенА. Другата седмица не искам да я мисля с двата часа.
Измих фурната. Свети като нова.

# 522
Солничка, пистолетчето на аватара ти заредено ли е?Simple Smile

# 523
  • sofia
Аз съм на работа по цял ден. Събуждам го и тръгвам. Преди това съм оставила чай и закуска, както и обяд. Какво прави по време на ДО незнам. Препитават ги, каза, че всичко е нормално. Късния следобяд го чувам за да го смъмря профилактично  да сяда да пише домашни. Като се прибера, поглеждам контролно писал ли е. Той изглежда спокоен. Минава по една група от сборника, ако е на кеф. И после си играе игри. И най-вече хапва😄 Лично моето семейство имаме усещането, че живеем в друго измерение. Очаквам да се събудя и да се върна към нормалното.

# 524
До обяд е "на училище". Имаше 6 по философия отново, вчера. Почти никой друг не искал да говори и той си беседвал цял час с учителката. Тя даже го питала да не би родителите му да са психолози. Не сме, само сме психари. 🤣
Следобед обикновено се мотае с колелото с двама негови приятели. Сега като застудее сигурно ще си стои вкъщи. Не съм го виждала да учи. Уж всичко си научавал и написвал следобед. Вечер е на компютъра.

Общи условия

Активация на акаунт