Ако сте родители, то със сигурност сте чували детето ви да казва: „Това няма да го ям!“
Да, наистина не е лесно да си майка, домакиня и топ шеф готвач в домашен 5-звезден ресторант, за да угодиш на всички желания на своето гурме мъниче. Истината е, че малчуганите понякога са злояди, което създава за нас, родителите, допълнителен стрес и напрежение.

Но най-често децата не искат да се хранят, защото намират поднесената храна за скучна или недостатъчно атрактивна. Изключително важно е, когато настъпи моментът за питателна сутрешна или следобедна закуска, да успеете да задържите вниманието на детето.

Резултатите от наскоро проведена кампания във форума показаха кои са 5-те най-любими закуски на вашите хлапета.

1. Мммм....макарони!
Тази сладка закуска, която помним още от нашето детство, не е подминала и изцяло ново поколение малчугани.2. Кралят на закуските. Негово величество – сандвичът!
Знаете ли, че сандвичът носи името на истински благородник? Да, и по-точно на граф на име Джон Монтагю (John Montagu, 4th Earl of Sandwich). Легендата разказва, че обичал да играе карти, докато похапва този вид закуска, защото е можел едновременно да яде и да играе, без да си омазва ръцете. Звучи ви познато, нали?3. Палачинки.
Кой не обича тази пухкава наслада в комбинация със сирене, конфитюр или течен шоколад? Децата със сигурност я обожават!4. Зърнени закуски.
Те са не само вкусни, но и много полезни. Зърнени закуски, корнфлейкс или мюсли, децата ги обожават. Мюслито е измислено преди повече от 100 години от швейцарски лекар. „Мюсли“ произлиза от немската дума за плодово пюре или каша Mus, а първото мюсли е било течно, приготвено с много пресни плодове.5. И за финал, сигурно я очаквахте – любимата баница!
Топла, топла, приготвена от ръцете на мама или баба. Перфектната закуска за малки и големи.Вероятно ще се съгласите, че всяка любима закуска има нужда и от верен приятел – напитката! Изборът ѝ невинаги е лесна задача, защото пазарът предлага изобилие от всякакви сокове и нектари.
За да бъде детското хапване по-здравословно и разнообразно, вие – потребителите на форума, споделихте, че предлагате питателен плодов сок, създаден специално за деца, който да осигури нужните витамини на детето и да му даде допълнителна енергия, за да бъде смело, силно и изобретателно в ежедневните игри, пакости и приключения.
Та, кой каза, че малчуганите не обичат да закусват? Ние от BG-Mamma поне не смеем да го твърдим. Simple Smile

Не знаем за вас, но ние огладняхме от толкова полезни факти и май е време да си приготвим нещо вкусно за хапване. Съветваме ви да направите същото. А ако искате да научите повече за проекта, който вдъхнови тази статия – посетете темата на TEDI.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 12:44 от Редактор***