Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Луцифер 2

 • 7 268
 • 163
 •   1
Отговори
# 150
 • Мнения: 45
Изгледах го и аз, но да си призная - много малко неща ми харесаха. Още повече, че точно тази сюжетна линия съм я гледала и в Стрелата, и в Светкавицата и е толкова изтъркана, но пък си пасва с DC нещата.

Обаче през цялото време ми се струваше толкова изсмукано от пръстите и пресилено всичко, направо съм разочарована (а и изобщо не ми хареса като лице актрисата, която играе Рори… ако не я бяха казали коя е, никога нямаше да предположа - никаква прилика, поне малко)

Скрит текст:
Стори ми се, че ангелите, които коленичиха пред Аменадил изобщо не са същите актьори от предния сезон - само дрехите са еднакви.

И историята за това как Ела разбра - не, не и не. Толкова исках да види или да ѝ каже някой, а не тази глупост, която сътвориха.

Абе, малко плюсове имам засега, но ще му дам още един шанс по-натам.

# 151
 • Мнения: 21 696
Аз изгледах първи епизод.
Скрит текст:
На Клои хич не и се ходи горе. Иска си да е детектив и това е Grinning
Дан уж е преодолял вината, ама си седи там. Защо тъй?
Вечерята беше забавна.
Кой сега обаче ще поеме Ада?

# 152
 • Мнения: 10 077
На Дан вината му да се състоеше до едно и две неща.
Все пак той беше и корумпирано ченге.
Скрит текст:
пък и не забравяйте, че преспа с Шарлът Ричардс.
Пък и то е до вътрешно осъзнаване.
Клои има сложен проблем -
Скрит текст:
иска хем да е с Луцифер, хем да си остане на земята с Трикси и да е човек и детектив.Сложна работа.

  # 153
  • Мнения: 21 696
  Ми то на жените няма угодия Grinning

  # 154
  • Мнения: 705
  Много съм разочарована, миналия сезон също не ми хареса кой знае колко, но този... Добре, че свърши.
  Скрит текст:
  Пълна глупост това с дъщерята, по-добре да не пътуваше във времето, а да я покажат накрая, при остарялата Клоуи. Също Мейз много са я променили, прилича на такава, която взема успокоителни. Разкритието на Ела можеха да го направят по-интересно. Щеше да е добре да наблегнат на Трикси. Единственото, което ми хареса беше историята с Дан и  накрая като Клоуи отива на консултация при Луцифер.

  # 155
  • Мнения: 10 077
  Да, но то Клоуи  вече няколко пъти ходи с него
  Скрит текст:
  на консултация при Линда.
  още в първите сезони,  като бяха под прикритие се представяха за женена двойка. а в четвъртия тя като разбра, че Линда знае, а е обикновен човек веднага я потърси.
  Иначе да, като изключим историята на Дан, повечето неща бяха тъпички.

  Наскоро изгледах сезон 1, на епизод 11 след като Луцифер отказва да преспи с Клоуи (въпреки че тя се събужда в пентхауза му), а той открива че тя го прави уязвим - много добро епизодче.

  # 156
  • Мнения: 10 589
  Изгледах го най-накрая. Една идея по-блудкав ми дойде, последните епизоди направо сълзлива романтика, но явно така са решили, че трябва да свърши. Луцифер в ада, Клоуи пак детектив - както започна, така и свърши.

  # 157
  • Мнения: 21 696
  Изгледах сичко.
  Скрит текст:
  Като цяло не ми допаднаха много неща.
  Аменедил - Бог. То нямаше кой друг де. Но Бог мисля, че обичаше хората. А Аменедил много не ги харесваше.
  Визирам отношението към сина си, като разбра, че няма да е ангел и се сдърпа с Линда.
  Иначе като си показа крилцата на финала беше много сладко Grinning
  А това да зареже Клои и Рори също някак не ми седеше на място.
  Преспокойно можеше да ги съчетае нещата.
  Начина по който разбра Ела си беше тъпичък. Трябваше още миналия сезон да разбере. А не сама да се досеща. Всъщност даже не се разбра как се досети. Изсмукано от пръстите.
  Радвам се за Дан. Най-сетне отиде в Рая.
  Сцената с Трикси беше хем весела, хем много силна и затрогваща.
  Всъщност излиза, че Клои ще живее в Ада Grinning
  Колкото до идеята да стане терапевт и да помага на хората, които заслужават да отидат в Рая е добра. Но идеята затова да зареже детето си и Клои е тъпа.
  Явно набързо е завършил психология hahaha    
  Ле Мек беше добър. Много добър. И в Супернатурала си ми допадна. Но тук игра много добре.
  Разсмя ме на финала.

  # 158
  • Мнения: 61
  Най-накрая го изгледах! Аз съм binge watcher в случая, направо не знам как не съм го следяла през годините този сериал... Всъщност аз не съм по сериалите и беше напълно случайно, че изобщо го почнах!

  Скрит текст:
  Напълно съм съгласна с изказаното по-назад, че нищо не може да се сравни с последния епизод на 4 сезон и песента My love will never die. Тананикам си я, влязла ми е под кожата тотално, а като се сетя за сцената - пак мога да рева с часове.
  На фона на това, сезони 5 и 6 бяха бозави. Разбира се, имаха и красивите си моменти, както и очарованието на загадката. Пределно ясно беше, че от Луцифер няма да стане Господ, или поне не в този еон. 😃 Идеален за това е някой улегнал, миролюбив, мъдър, сплотяващ - като Аменадил. Колоритната личност на Луцифер е свързана с много трансформации, непрекъснати, така че бе много красиво това, че се превръща в лечител на души.
  Относно самия финал - радвам се, че любимата ми вече екранна двойка се събраха заедно. Отиването на Клоуи в ада и в кабинета - това е необикновено, но логично. Първо, Аменадиъл я пита дали е готова да отиде у дома. А домът е там, където... Simple Smile Сещате се. Освен това събирането ѝ с Луцифер на финала затваря още един етап от съществуването им и вероятно много мъчителен такъв - най-дългата им раздяла от времева перспектива.
  Красиво е, когато си помислиш, че това е метафора за едно по-красиво бъдеще. Преди да почине Клоуи в епизода, бях склонна да си мисля, че веднага ще отиде при него и че той вече няма да има толкова много работа като терапевт... Че значително по-малко хора боледуват от гузна съвест, защото стават по-добри.


  Засега не се сещам друго, но определено имам емоции за споделяне Simple Smile

  А, да - видно е, че още от 4-5 сезон се прокрадват темите за хомосексуализма, за расизма и за полицейското насилие. Сега един офтопик въпрос - все пак казах ви, че сериали не гледам и Луцифер бе изключение - има ли филм/сериал, който да обхваща или засяга настоящата ни реалност с пандемията?

  Едит:
  Скрит текст:
  Нелепо е и как опростиха сторилайна с Бог. Донякъде си обяснявам недомислиците на този сериал с факта, че се е прехвърлял от фокс на нетфликс, както и че продължаването му е било под въпрос повече от един път.
  Но не може да обвиваш в мистика образа на Бог цели 4 сезона, да рисуваш многопластовите взаимоотношения между баща и син, които са съсипали хилядолетия от живота на втория; а накрая да плеснеш Господ да пече наденички в центъра на Лос Анджелис. 😩 Не може да чертаеш зловещи сценарии, свързани с католически предания и пророчества от стари книги - нали всичко е божи план; а само няколко човешки месеца по-късно - опа, извинявай, ама на ада не му е нужен началник повече. Между бащата и сина не видяхме развитие или диалог, видяхме недомлъвки. Какво остава да си помислим - че себичният и властен баща е създал преекспонирано наказание, с което си разбива семейството. Низвергнат син, жената и тя някъде си там, после прави куп глупости на земята (поне беше забавно!) и накрая получава изкупление и собствена вселена. Луци дълго време не получаваше отговор на въпросите си. Ние - също. Макар че е прекалено импулсивен за тази роля, както написах, допусках, че Луци може и да стане всевишен, ако не и нещо повече от това. Цели 6 сезона Луцифер бе единственият ангел с толкова бели криле. Дори на близнака му бяха като на гарга. Може би съм съзирала по-голям символизъм, отколкото е трябвало.

  Другите въпроси остават - защо Аврора е живяла в неведение за съдбата на баща си? Може би са я предпазвали от полуангелската ѝ природа умишлено. Защото, пътувайки във времето, очевидно бе доста наясно с материала - че чак беше яхнала трона на Луцифер (сцената с кубинките). Преди да се покаже дъщерята, мисля че беше епизодът с анимациите. Още когато Луцифер почувства, че губи контрол над адския цикъл, си помислих, че може би нещо се случва на върха на ада - а не просто че собственото му подсъзнание го възпира. Така става като видиш чифт крака с мрежест чорапогащник да се поклащат важно от трона на Дявола. 🤷

  Иначе в 6 сезон поне са се опитали да вкарат нови хора (в полицейските редици), без да ни лишават от Дан, например. Неразвитието на образа на Трикси си го обяснявам с моя теория, но надали зрителите са доволни.

  Също мисля и че заигравката на Ева с вманиачения, в последствие обсебен ватикански свещеник, ѝ се размина твърде леко. Адам в 6 сезон беше доста тъпо, но ако имаш религиозно ОКР, може би е успокояващо да видиш първото човешко семейство в пълен състав.

  Всичко това обаче е критика към сценаристите, отколкото каквото и да е друго. Simple Smile Не отменя факта, че Том Елис игра
  повече от брилянтно, определено пак ще гледам продукции с него. Наистина те кара да заобичаш образа!

  Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 01:39 от Sticky_fingers

  # 159
  • Мнения: 45
  Sticky_fingers, и аз бях като тебе - попаднах на сериала април месец и изгледах на един дъх всичко до 5А. Определено си личи кога Нетфликс са взели сериала, въпреки че 4-ти сезон за мен си е един от любимите.

  Скрит текст:
  Аз гледам Бул - там последният сезон си се развива в условията на пандемия. 911 същи забелязах, че си е в реалността - с маски и всичко останало.

  След второто гледане на сезон 6 си обясних защо не са казали на Рори - тогава тя нямаше да е толкова ядосана на Луци, че да се прехвърли несъзнателно  назад във времето и съответно събития от 6-ти сезон нямаше да се случат и Луци можеше да не разбере каква е истинската му роля - цялата гънка на времето щеше да се промени.

  # 160
  • Вестерос
  • Мнения: 32 652
  Изгледах го най-сетне. Все отлагах. Обаче аз явно съм се объркала, ама мислех, че ще има още епизодиии и накрая си поревах Cry

  Като цяло съм доволна! Страхотен сериал, страхотен! Ще ми липсва.

  Единствено много пресилено ми дойде как Ела сама се сети и навърза нещата, ей така от нищото малко се появи.

  # 161
  • Мнения: 21 696
  Да, беше изсмукано от пръстите.

  # 162
  • Мнения: 61
  Sticky_fingers, и аз бях като тебе - попаднах на сериала април месец и изгледах на един дъх всичко до 5А. Определено си личи кога Нетфликс са взели сериала, въпреки че 4-ти сезон за мен си е един от любимите.

  Скрит текст:
  Аз гледам Бул - там последният сезон си се развива в условията на пандемия. 911 същи забелязах, че си е в реалността - с маски и всичко останало.

  След второто гледане на сезон 6 си обясних защо не са казали на Рори - тогава тя нямаше да е толкова ядосана на Луци, че да се прехвърли несъзнателно  назад във времето и съответно събития от 6-ти сезон нямаше да се случат и Луци можеше да не разбере каква е истинската му роля - цялата гънка на времето щеше да се промени.
  Благодаря за предложения сериал Simple Smile

  Скрит текст:
  Феновете доста теории градят около Рори и "криеницата". Първо, допускат, че Луцифер през годините все пак контактувал с Клоуи на земята, както и Аменадиъл е успявал да съчетае работата в рая с визитите на земята. Не се и учудвам, че някой с темперамента на Луцифер се е зарибил толкова по призванието си. 😁 А едва няколко епизода по-рано, в 5 сезон, упорито обясняваше на Линда, че нейната професия не трябва да съществува. Този туист на сюжета много пасва на противоречивия реален живот.
  Бях почнала да теоритизирам, че истината е била крита от Рори, за да бъде предпазена от нещо, но пък това не се връзва с постигнатата хармония в края на сезона, включваща ясни планове за ангелите и бъдещата им роля на земята.


  И понеже искам да си сверя часовника... В пети сезон се реферираше "първата целувка" на Клоуи и Луцифер от втори сезон. Онази, която бе последвана от горещата сцена с "любовните дръжки" 😃😈 , но изведнъж бе разкрито, че е просто сън.
  Вариант 1 - частта с дръжките е била мокър сън, а целувката е била истинска
  Вариант 2 - така са го издокарали, че публиката да си помисли, че е имало kissy-kissy. Изгледах всичко на екс, вярно е, но не мога да се сетя за друга целувка; дори и в моменти, когато се преструваха на двойка с цел да разследват. 😃 Ако някой ме светне за нещо, което пропускам, ще съм благодарна.

  # 163
  • Мнения: 45
  Изгледах всичко на екс, вярно е, но не мога да се сетя за друга целувка; дори и в моменти, когато се преструваха на двойка с цел да разследват. 😃 Ако някой ме светне за нещо, което пропускам, ще съм благодарна.

  Първата им целувка е на плажа, когато Луцифер реши да се откаже да я преследва. Май беше епизодът със стюардесите (и стюарда) когато разпитваха всички, с които е спал наскоро. С “дръжките” си беше съвсем сън на Клоуи.

  Ох, сега като се сетя колко забавен беше втори сезон - така съм се смяла там. После нещо много към драмата наклониха. Sad Особено трети - толкова да ме дразнеше този Каин. 😁

  Общи условия

  Активация на акаунт