Паросмия /извратено обоняние

• 38 230
  • 384
  •   1
Отговори
# 135
Моя носен секрет беше чист. Пръсках кортикостероид, нищо не помогна. Хич не се трови с този кортикостероид. И витамини пих. Сега просто чакам.

# 136
Аз съм с хронична задна хрема. Поне нея ще оправя. За другото ми е ясно, че шансът е 0.01% Simple Smile

Благодаря за съвета.

# 137
Как да върнем по-бързо обонянието и вкуса си след прекаран коронавирус?

# 138
Ужас, и аз съм така от януари.
Изгубих само обоняние ноември  и след това ми мирише на нещо несъществуващо  в повечето случаи на гадно. Парфюмите , прах за пране, сапуни , всичко, ми мирише по един начин, но в никакъв случай не мога да кажа че е приятен. Вчера като изваждах дрехите от пералнята ми замирисаха дори  на мърша. Мислех да ги пускам пак но мъжа ми каза, че си миришат на прах за пране.
Не знам вече какво да правя. Малко се успокоих , че не съм единствена с този проблем, но и не прочетох някой да се оправил Sad

# 139
Никак.
Когато се върнат сами.
Аз вкус имах, но обоняние почти 3 месеца не.

# 140
Мой познат нямаше нито вкус, нито обоняние в рамките на 6 месеца. Това е най-дългият период, за който съм чувала.

# 141
Не е от опит, но наскоро на няколко места четох хора, които са прекарали житния режим, че след него са си върнали обонянието и вкуса.

# 142
Аз знам, че ако не се върне до 3месеца се ходи на невролог.

# 143
Никой още не се е оправил. Само се надяваме и чакаме.

# 144
  • Пловдив
Аз с упражнения за мирис. Най-късно се възстанови обонянието ми към цитруси. Упражненията включваха ежедневно, по няколко пъти на ден да мириша познати и/или остри миризми. Моите парфюми, пакетче с ванилия (затворено), пръчка канела, цитруси и разни други без препарати разбира се. Бях чела една статия преди години как се стимулира паметта на клетките при загуба на обоняние. Реших да пробвам, може би около седмица нямах обоняние после с всеки изминал ден се възвръщаше. Не знам дали точно това ми е помогнало, но едва ли ще навреди ако опитате. Само внимавайте нещата които миришете да не са токсични или прахообразни.

# 145
Моето е изгубено частично.Усещам определени храни и напитки.
Като цяло е зле,не знам какво ям!
И някой да се е вмирисал няма да разбера 😄

# 146
  • София
Имаше предаване по Дойче Веле и там също препоръчаха упражнения за обонянието. С каквото имате под ръка или с ароматни масла - сутрин и/или вечер.

# 147
  • София
Приятел го възвърна с пиене на топла вода сутрин и вече с лимон.
Ядене на 1 цял лимон , чесън , джинджифил.
Острите храни и напитки уж помагали.

Моето обоняние и вкус се възвръщат , но беше шок определено 😀
Даже ядох козе сирене ( нещо, което ме отвращава по принцип )

# 148
С времето получавам някакво подобрение, нооооо малко... Седя и чакам и се опитвам да не се нервя излишно Simple Smile липсва ми аромата на парфюма...

Иначе като гледам повечето тук сме от "Ноемврийската партида"  преболедували?

# 149
Май така изглежда... Ноември/декември.

Прави ми впечатление, че най-често се проявява около 3-4м след прекаран Ковид. Но четох, че има и до 6-8 в чужбина. Тамън си мислиш, че си се отървал... Аз бях и с Лонг ковид.

Общи условия

Активация на акаунт