Любители на кучета - 110

• 28 557
  • 772
  •   1
Отговори
# 360
Швепса го тренирам със сешоара още от малък. Тъй като не ме изпуска от поглед и много държи, докато си суша аз косата, да ми е наврян в краката на постелката, понякога обръщам сешоара към него, колкото да усети топлата струя. Не директно към главата, а по-скоро към гърба и дупето. Така го суша на сухо, а той вижда, че щом аз понасям това и то не хапе, може да го понесе и той. В интерес на истината сушенето при нас винаги е свързано с приклещване на 1,5 кв.м., но и с много чесане, галене, мачкане и в един момент се отпуска и не бяга.
Странно ми е как съхне толкова бавно гадината. Уж са ловна водна порода, а козината бая време й трябва, докато изпръхне и стане суха.

Според мен в природата не биха се намокрили толкова, колкото ние ги мокрим в банята. Колкото и дъжд да я е валял, или дори ако я полея с душа, след малко е суха. Но когато я къпем влагаме бая усилия да стигнем до кожата, и явно това съхне трудно.

# 361
  • о`майна лунна нощ е
Ох, Нелика, май не си крещяла по кокер, който плува и събира наред въдици в язовира. Или не си извръщала глава настрани в стил "аз не съм с него ... не е мое", когато се отскубне от синджира и с плонж се приземи в гребната база. Или пък кротко си легне във вадата на къра, докато стопаните поливат нивата. Ама така да се просне, че само ушите да останат на повърхността на плуват до момента, в който и те подгизнат и потънат в калната струя на помпата. Повярвай ми, от домашната баня излизат по-сухи Wink

# 362
  • под тепетата
Аз май съм разказвала как афганката ни с размери на малко магаре и вид на ходещ китеник, февруари се метна в леда на гребната база. Разходката приключи скоростно! Бяхме с един дърт Москвич 403 (първата ни кола), дето задната седалка му е цяла на разположение на принца Sweat Smile

# 363
  • тук-там
Бейли, когато е само с мен или само с мм е добре откъм ходене на повод. Въобще не дърпа.
Иначе....Ако сме цялото семейство на разходка е ужас. Не се интересува от награди. Вълнува се. Подскача, тегли.. Ужасно е...

Приемам съвети! Превъзбужда се, че сме цялата,, глутница,, или?
Повече хора са повече разсейващи фактори за кучето, особено ако не свирите една цигулка. При по-голяма група бъдете константни в даването на команди и излъчяайте едно и също към кучето. Ние заедно се учехме как да работим с кучетата. Това е условие номер едно. Иначе  кучето както и малкото дете изпитва границите на всеки един възрастен и клинчи.

# 364
Хахахахаха - много образно. Представих си го Simple Smile Единствения ми по-такъв случай е с булонката, която се отъркаля в кравешки лайна. Но аз бяха малка тогава, и баща ми отнесе къпането. С Хари за сега сме имали инцидент само с една много мръсна и кална локва в планината, в която поигра като прасе Simple Smile Но имаше повече кал, от колкото вода по себе си, а тя има способността да се самоизчиства за няколко часа.
Ето и аз малко снимки да покажа на нашата мързелана от преди малко:

# 365
У нас едната обича сешоар - Кая, обаче малката гад бяга и се крие, а тя и по-трудно съхне. Иначе големи ексцесии  сме нямали, не се въргалят, пък и аз дебна Joy
Да ви ги похваля - проядоха гранули. Бях решила да опитам пак, поръчах и масло от сьомга, че да ги излъжа (четох тук за него) Търсех гранули за склонни към напълняване кучета, или слабо активни. И... чудо! Хрупат с удоволствие. Вече не им готвя през ден, което си е облекчение, пък и се надявам, че така получават каквото е нужно. Все си мислех, че едва ли им е много балансирано храненето с това готвено.

Така се спи на етажи, всеки се бори за място под слънцето Grinning

# 366
  • под тепетата
Ей тоз календар ме изкефи...заради шаровците
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/12-rodni-zvezdi-se-snim … voritelno-1024053

# 367
  • Sofia
.

Даааа .... И заради тях! 😂😂😂😂

# 368
  • Sofia
А бе има 2-3 индивида в календара,дето загрозяват хубавите кучовци Blush

Айде да ви се похвали Белка,вече си има и табелка Ribbon

Цяла вечер тича из нас и се трие във всичко,което намери,постоянно си отръсква козинката и се опитва да изяде табелката Blush

# 369
Маргаритка, защо и вътре я държите с нашийник? Аз ги слагам само за разходките, иначе орязват, за това и противопаразитни не харесвам, че не се свалят.
Аз поръчах за Кая медальонче, лазерно ги режат и стават много хубави, това на Тара не е мръднало вече 3 години и повече. Ако някой иска, мога да ги покажа и да дам контакт, намерих мъжа, който ги изработва съвсем случайно в бигълската група преди много време. По-скъпи са, да, но няма да мръднат-гаранция.

# 370
  • тук-там
Би ли дала контакта за медальонче.

# 371
Здравейте, тази сутрин намерих малко повърнато от Кая. Няма някакви други оплаквания, не че може да каже де, но си яде, играе, всичко нормално. Възможно ли е да е от задавяне, имаше малко косми/коса в повърнатото?

Маргаритка, защо и вътре я държите с нашийник? Аз ги слагам само за разходките, иначе орязват, за това и противопаразитни не харесвам, че не се свалят.
Аз поръчах за Кая медальонче, лазерно ги режат и стават много хубави, това на Тара не е мръднало вече 3 години и повече. Ако някой иска, мога да ги покажа и да дам контакт, намерих мъжа, който ги изработва съвсем случайно в бигълската група преди много време. По-скъпи са, да, но няма да мръднат-гаранция.

Може ли да се поръча от разтояние? Ако може аз се интересувам от контакти.

# 372
  • Sofia
Хибискусче,тя навън ходи с нагръдник,защото с нашийник си вади главата и бяга.
Сложих й най обикновен нашийник с идеята да свиква да има нещо на вратлето (по късно ако сложа противопаразитна кайшка примерно),а и съм го разхлабила до края,на нея не й прави вече впечатление.
Но явно сега я дразни медальона и за това пощурява.
Медальона ни е подарък от едни познати,така че не мога да кажа нищо да него Blush лекичък е,нещо като алуминии и буквичките не са грапави на пипане. Ще видим как и колко ще издържи Blush

# 373
Дано не ме заметат като реклама, но наистина съм доволна. И мен ми ги изпраща по еконт, не знам даже от къде е човекът.

Има различни модели, тук се вижда и името му -Ves Ko , във фейсбук го намерих.

Пп. Моите понякога повръщат по малко стомашен сок на гладно, не е нещо притеснително ако са еденични случаи.

# 374
Здравейте, тази сутрин намерих малко повърнато от Кая. Няма някакви други оплаквания, не че може да каже де, но си яде, играе, всичко нормално. Възможно ли е да е от задавяне, имаше малко косми/коса в повърнатото?

Може ли да се поръча от разтояние? Ако може аз се интересувам от контакти.

Като гледам снимката на Кая космите са от топката 😁
Не се притеснявай, щом е повърнала, просто я следи какво е изяла и чакай или на предния или задния изход, ако от никъде не излезе тогава е за притеснение(да не е заседнало някъде из черва)..
Иначе е съвсем нормално, тя е бебе ще опитва всичко ☺️

Общи условия

Активация на акаунт