Любители на кучета - 110

• 28 545
  • 772
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Тези неща са ми ясни. Общо послушание е на 100%.Първия ъгъл който нагриза, беше по моя вина, понеже бях забравила да и оставя играчките. Сега обаче случая е следния:ММ спи в спалнята, вратите са отворени в целия апартамент, съответно тя има достъп навсякъде. Играчки и всичко останало е в хола. Тя просто от скука ли не знам, решава, че ще го започне. Преди 2 месеца и правиха изследвания, понеже пак имаше цистит, всичко е в норма. Леко завишен беше само фосфора, поради което сменихме храната с по-ниско съдържание на фосфор.
Когато е сама цял ден(като сме на работа и двамата, ММ е на смени, аз съм редовна) цял ден спи и няма никакви бели. А сега е сторено, когато има човек вкъщи, затова се чудя защо?
Но ще видим как ще мине с дресьора и той какви съвети ще даде.
Мери, ако сте в София и не харесате треньора, свиркай да дам на кумата ми контакт. Нея съм я виждала какви резултати постига с всякакви породи (и с безпородни щастия, де).

# 406
  • Варна
Мери, може да ти прави напук 😀

# 407
Или просто да ѝ харесва звукът на мазилка между зъбите Wink
Нашата се съсредоточава върху гризане на кафееното дърво, което сме ѝ дали. Но като виждам колко често си го гризе, явно си имат нужда. Вече е на път да изяде второ. Всякакви изкуствени пластмасови и гумени играчки не влизат изобщо в употреба.

# 408
Моят куч е подхванал ъгълче на маса.

# 409
  • тук-там
Toni, би ли споделила за кумата. Благодаря!

# 410
  • София
Мери, може да ти прави напук 😀
Не мисля,при кучетата няма тази причинно -следствена връзка.
Мери,нещо в ежедневието на кучето променяли ли сте,че да почне така да гризе? Щом го прави в присъствието на някой в къщи е от скука,иска да й се обърне внимание.Тия съвети да й дадете достъп до дивана са неуместни,това трябва да става само с ваше  разрешение .На колко е кучето ,да не я е подгонил пубертета и нея ? Работата с треньор(не дресьор) е хубаво нещо,но за да е най-ефективно трбява и вие да присъствате,иначе кучето ще слуша треньора ,а не вас,той трябва само напътствия да дава.
Nelika,пробвай двуразово хранене,хранене веднъж на ден не е задължителен елемент след определена възраст,нашите кучета въпреки че са на години си ядат сутрин и вечер,има моменти особено Фея отказва едното хранене,оставям я .

# 411
Най-вероятно е напук 😁 Много я глезим и явно това заслужаваме 🙈Нищо не е променено. На година и два месеца е. Треньор/дресьор ми е все тая, само да даде някакви насоки, защото аз вече се изчерпах..

# 412
Женските канета са или глезлички, или истински кучки. Вие си избирате кое от двете.
Това, че член на семейството спи в друга стая, когато са сами и не им оказва внимание е законен повод за недоволство и репресии.

# 413
  • София
mtz, слагам в скрит текст, че да не ме санкционират за реклама Simple Smile
Скрит текст:

Наскоро случайно разбрах от нея, че тук в България много от малки отделят кученцата от майките им; 40 дни било малко, трябвало поне 2 месеца да живеят заедно. И имало нещо връзка с поведението и обучението после. И също от нея знам, че треньор не може да ти обучи кучето ей така с едно щрак. Само присъствие и участие в тренировките не е никак достатъчно. Повечето работа е за стопанина, но ако иска да положи усилие, нещата се случват бързичко - за няколко тренировки и с повтаряне на упражненията удома. Което явно на хората си им върши работа... то зависи и от кучето, това си говорихме наскоро.
ММ например изобщо не иска да тренираме Буба, едвам съм го навила като затревим двора да ни позволи с Ани да сложим препятствията и малко да я позабавляваме Simple Smile Но, живи и здрави, като си вземем малиноа, ще се обучаваме съвсем сериозно цялото домакинство - иначе това куче ще живее зле, че и ние с него.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 16:56 от ToniShu

# 414
  • У Диспансера ...♥♥♥
Хибискус, и в тук ги нямаше в брошурата, аз влязох по случайност и ги видях. Бяха останали две. Нямат калъф, но както някой спомена от втората може спокойно бебешки да се вземе. Аз смятам така да го пускам за пране, то е като дебела олекотена .
Даже го накарах да седне и да легне в него за да придобиете представа за размера😄

тук е в команда, Виж ме . Тя навън не работи по никакъв начин 😂

# 415
На мен идеята ми с треньор не е да ми научи кучето, а да ми даде съвети как аз да си го науча и да се справя с проблема. Ние я взехме като беше на 2.5 месеца, и в развъдника не знам какво се е случвало, но тя е адски наплашена. Още се опитвам да се справя с този проблем. Така, че май е по-добре да е взето на 40-50 дни. Аз знам, че ще трябва време, но това ми е единствения останал вариант в момента. Щото съветите от треньор, не са като да четеш в уикипедия или в някакъв сайт, в който някой е писал за определени породи как се гледат, възпитават и т.н

# 416
  • тук-там
http://blog.svetla-handling.com/well-behaved-puppy/?fbclid=IwAR0 … UFIcz1b0FkDjZOmps

Препоръчвам тази статия за четене/замисляне. Проблемът както и с детето е винаги наш, не на кучето/детето.

# 417
  • о`майна лунна нощ е
На мен идеята ми с треньор не е да ми научи кучето, а да ми даде съвети как аз да си го науча и да се справя с проблема. Ние я взехме като беше на 2.5 месеца, и в развъдника не знам какво се е случвало, но тя е адски наплашена. Още се опитвам да се справя с този проблем. Така, че май е по-добре да е взето на 40-50 дни. Аз знам, че ще трябва време, но това ми е единствения останал вариант в момента. Щото съветите от треньор, не са като да четеш в уикипедия или в някакъв сайт, в който някой е писал за определени породи как се гледат, възпитават и т.н

Потърси във нета и фейса Ина Хаджиева и курсовете й Моето куче и в новото студио, което откриха - Жълтото куче. Не веднъж съм писала за нея. Отскоро заедно с нея има дипломиран треньор и още едно момиче. Само добро ще видите и получите от тях.

# 418

Потърси във нета и фейса Ина Хаджиева и курсовете й Моето куче и в новото студио, което откриха - Жълтото куче. Не веднъж съм писала за нея. Отскоро заедно с нея има дипломиран треньор и още едно момиче. Само добро ще видите и получите от тях.
Аз ще ходя на място. От Стара Загора съм и тук си има център. Уговорена среща имаме вече.

# 419
Merrу, късмет. Ще чакам с нетърпение да споделиш отзиви и всякакви подробности.
Аз много отдавна се каня да пращам Бейли на училище. Разбира се, с нас, не да го метна там самичък. За сега нямам време с работа и детенце, което не ходи на ДГ. Но имам желание, а и нужда има. Има доста направления, в които ми се иска да по работим с един треньор. За момента гледам да се образовам с видеа в нета.

Пп:Кането на наши познати ходи на училище, ами сега е войник. Разкошен е. Спокоен. Разкош, разкош 👌

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 22:02 от Be_Special

Общи условия

Активация на акаунт