Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №19

 • 15 799
 • 768
 •   1
Отговори
# 540
 • Мнения: 22 478
Сега прочетох новина от Бирсен и ми стана много неприятно - продължава подготовката на сериала "Незаконни земи - Kanunsuz Topraklar" за Fox TV. Снимките трябва да започнат през май, а ще се излъчва през новия сезон. Единственият актьор в каста засега е само Уур. А в коментарите прочетох, че са му предложили ролята след като е станало известно напускането на Чукурова.

# 541
 • Мнения: 2 705
Лучия, мисля, че Уур ще участва и във филм по действителен случай...имаше такава информация. Но, това е отделно. Защо ти е неприятно това за "Незаконни земи"? Че няма други желаещи актьори за този сериал ли? Честно казано, малко странен ми изглежда сценарият - за миньори през средата на миналия век Rolling Eyes
Явно Уур не е напуснал рейтинговият "Чукурова" заради друг проект. Или е лично решение, поради някаква причина, което е било съгласувано със сценаристите или е по сценарий от началото.
В "ДП" вече се говори, че Ураз излиза от сериала, защото не харесва развитието на героя си. И се говори, че ще загине в катастрофа. Явно нещо катастрофите са "на мода" сред СЦ за "спешни случаи" Expressionless

# 542
 • Мнения: 22 478
Привет!

Цитат
Явно Уур не е напуснал рейтинговият "Чукурова" заради друг проект.

Съвсем явно, Дана. Ако беше по първоначален сцнарий, едва ли щяха да измислят историите с Керем и Хилал. В новия сериал ще е в главната роля, но тепърва ще правят каст.

От ДП със сигурност излиза Неслихан, болна е и изобщо няма да се върне от 10-те дни болнични. Даже са преснимали последния епизод и ще търсят нова главна героиня за новата история. Затова и Ураз ще напусне сериала.

# 543
 • Мнения: 2 705
Привет Flowers Hibiscus
Лучия, да. Със сигурност има някаква ситуация Керем - Хилял -Уур. Отдавна се коментира. Знае се и на снимачната площадка. Не е вече тайна за никого, нито само слух. Едни знаят повече, други по-малко. Конкретните причини за напускането на Уур няма да ги разберем със сигурност, но има насоки и там. Лично за мен, ако напускането беше по сценарий, то смъртта на Йълмаз нямаше да е следствие на толкова нелепа ситуация, щеше да е нещо доста по-изпипано. СЦ отиграха добре нещата, но си личеше, че става нещо прекроено и че има някакви промени. Винаги това си личи или усеща, особено за хората, които гледат задълбочено сериала, анализират развитието на действието и следят и самите актьори.
За "ДП" - Четох за Неслихан. Дано бързо да се възстанови, здравето е над всичко. За напускането на Ураз се говореше преди на Неслихан да й прилошее на снимачната площадка. Отначало бяха казали, че ще отсъства 10 дни, но явно здравословният й проблем е по-сложен от това, което са предполагали. Дано всичко да се оправи, но явно й е нужно да се лекува и да си почива. Няма как да продължи да снима. Та, сега за пореден път преправят сценария и снимат нови неща, "кърпят" сцени и т.н. Но, епизодът снощи бил добър въпреки всичко...адмирации за актьорите. Странното е, че в Бг форума - в двете теми чрез коментарите се противопоставят Енгин и Ураз, Неслихан. Това ме отказа да коментирам. То са едни спорове и сравняване, а актьорите са в прекрасни отношения и са приятели. Жалко, че се стигна до такива негативни емоции. Харесвам и тримата и им пожелавам успех. Енгин продължава с ролята и дано да издържи и да завърши сериала в добри условия.
Хубав ден на всички! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 12:15 от dana78

# 544
 • Мнения: 2 540
Здравейте! Animal Bee
Все по-близо сме до четвъртък. Grinning

От офиц. страница:
"Hayat insanı öyle bir değiştirir ki, asla yapmam dediği şeyleri yapabilir…"
Животът така променя човек, че той прави това, за което е казвал, че никога няма да направи...
https://twitter.com/i/status/1351484549130285057

Мурат Сарачоолу, ТТ, 7.1.2021 г.
"Filmler biter, dostluklar kalır.."
Филмите свършват, приятелствата остават.


# 545
 • Мнения: 22 478
Привет!
Този път оправдаха очакванията ми Joy

Фрагман 2 за еп. 80

https://www.instagram.com/p/CKQkkKRKOKb/

Demir’in hayatını zehir edeceğim. - Ще отровя живота на Демир.

Превод:
"Зюл.? - Смотря на эти часы, я всегда буду вспоминать самую сильную госпожу Чукурова всех времён!
Фик. - Своей человечностью и справедливостью ты был примером для всего Чукурова, не так ли? Ты обучал своего сына в лучших учебных заведениях Германии, не так ли? Ты расстелил все Чукурова и весь мир перед ногам своего сына, так? Аднан Яман...
Дем. - Отныне, мой конкурент по бизнесу в Чукурова- ты.
Фик. - Твой любимый сын заплатит за всю ту боль, что ты причинил людям. Как когда-то Аднан Яман уничтожил твою жизнь, так и я уничтожу жизнь Демира Ямана, мама.Фрагманът с рус. суб.

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_172050

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 11:53 от LU4IQ

# 546
 • Мнения: 2 540
Здравейте! Animal Bee
Лучия, да ти се сбъднат и всички други очаквания! Hug
Благодаря за фрагмана!

Лагерите са сформирани, намеренията са ясни.
Зюлейха е издигнала знамето на Хюнкяр и ще става като нея следващата най-силна госпожа на всички времена. Позата и погледът в присъствието на Сание са вече като на Хюнкяр.  Момичетата от прислугата са нейната армия. Виждаме, че тя иска да бъде в брак с Демир, но без него, също като Хюнкяр някога: излиза от стаята на децата, когато Демир е там. Но и харесва да получи от него акциите на Хюнкяр. Часовникът на Хюнкяр, обаче, не е верен, той е от друго време. Тик-така разкриването на една истина, която ще и обърка плановете: нейният „Демир“, на когото Зюлейха е решила да посвети живота си до срещата с Йълмаз в отвъдното, много скоро ще се окаже след друг кръвен наследник на Аднан, останал скрит – най-вероятно – от нейния кумир Хюнкяр.
Фикрет си обявява програмата край разбития паметник. Отмъщението е заради унищожения живот на майка му и живота на други хора. Ще отмъщава на Аднан, но чрез сина му.
Фекели плаче, дали е свързано с мъката за Йълмаз или е научил истината за Фикрет? Мюжгян е с детето при него, но той сякаш не иска да го приеме?
Демир още не е в час. Той се шегува, но скоро ще разбере, че противникът му след Йълмаз наистина ще е Фикрет.
Сега съм все повече убедена, че Хюнкяр е действала в миналото. Тя е отстранявала другите възможни наследници, за да бъде единствен наследник Демир. Кой е пред портрета на Хюнкяр, не е ли това Севда? Тя би трябвало нещо или всичко да знае за старите истории и да започне разплитането. Погледът на Юмит към нея ме кара да мисля, че тя знае коя е Севда или нещо и „говори“, че тази жена е свързана с нея.
Ще има сблъсък между двете майки: Хюнкяр и Севда, който ще е за миналото, но ще се състои в настоящето.
На мен най-интересно ми е кого ще слуша Демир: Севда или Зюлейха?


 

Една новина: 
Починал е последният наследник на Османския трон.
Дюндар Абдюлкерим Османоолу е внук на принц Мехмет Селим Ефенди, син на Абдул Хамид II - 34-тият султан на Османската империя.
След края на империята преди около век неговата смърт слага край и на династията.
Всяко нещо има начало и край.

# 547
 • Мнения: 2 705
Здравейте Flowers Hibiscus
Тъкмо влизам в темата с надежда да има новини и бях приятно изненадана. Blush
Благодаря за фрагмана! Благодаря за споделеното!:bouquetf:Flowers Bouquet

Да, започва нова конфронтация. Моите усещания съвпадат с написаното от Ваня.
Фикрет се разкрива пред гроба на Аднан. Според мен, обаче, той ще остане още "скрит" от всички останали и ще действа срещу Демир зад фамилията на Фекели. Даже се чудя, дали изобщо Фикрет ще има намерение да се разкрива като Яман или ще следва своя план като Фекели. Защото, той и да се разкрие като Яман, това не му дава никакви законни права върху наследството - баща му не го е признал по никакъв законен начин. Единственият начин е Демир да го признае за брат и благородно да раздели наследството си с него. Това, обаче, мисля, че не е цел на Фикрет...той иска да заграби това наследство чрез измама и така да осъществи своето отмъщение над Аднан Яман, което ще бъде стоварено върху сина му - Демир. Мисля си, че Фикрет много ясно видя промяната в Демир и знае, че може да се разбере с този човек, дори може да предположи, че Демир ще предприеме действия за поправяне на грешката от миналото. Но според мен, Фикрет не иска това, защото така отмъщението няма да се състои, няма да го има "плащането", което Фикрет цели, няма да я има победата над мъртвия Аднан чрез вгорчаване на живота на сина му, който е бил избран за наследник и заради когото е съсипан живота на Фикрет и майка му (според неговите разбирания). Мисля, че Фикрет не би искал да се откаже и от наследството на Фекели, което му се ползага по закон. Не би искал да се откаже лесно и от тази фамилия, която все пак му е дала сигурност. Много тъжна картина на майката на Фикрет с него, като малко момче, когато излизат сякаш прокудени от конака и вървят в проливния дъжд. Аз също си мисля, че именно Хюнкяр е имала някаква роля в тяхната съдба. Тя е действала в миналото и дори се чудя, дали изобщо Аднан е имал някаква идея, какво е станало. Дали той може да не е знаел, че има друго дете или да е имал други намерения към незаконния си син, но Хюнкяр да го е изпреварила с действията си. Аз мисля, обаче, че може да се окаже така, че Аднан изобщо да не е знаел нищо за Фикрет.
Фекели...много ми е тъжно като го гледам. Сърцето ми се къса за този човек!
Мисля, че Юмит усети нещо към Севда. Дали от нещо казано или от жест или поведение на Севда, но Юмит сякаш усети "връзка" или се досети за нещо.
Сетих се за нещо, което бяхме коментирали преди. Името на Хюнкяр - което значи султан/владетел/управител. Тя  може би е действала подобно на султанките в харема на Султана като е правела всичко възможно, за да запази статута и живота на сина си...дори да съсипва други животи, да влияе върху други съдби. Севда може би има точно обратната роля (подобно и на Кьосем) - да обедини всички наследници, да има ред, да има някаква положителна развръзка.
Да видим и Зюлейха. Дали тя ще може да поддържа ролята на Хюнкяр, когато разбере за миналото, ако е такова, каквото предполагаме.
Flowers Four Leaf Clover

# 548
 • Мнения: 22 478
Новите снимки и озет

С две секретарки JoyЦитат
В Чукурова царит печаль из-за ушедших и покой из-за перемирия😓👌🏻
В Чукурова, где любовь безгранична и жила, вопреки скандалам и смерти, наперекор всем надеждам, начинается новая эпоха🌪 Смерть Хюнкяр и Йылмаза увековечивает печаль, но, в то же время, закрывает все старые тетради, наполненные воспоминаниями!😨🙏🏻 До тех пор, пока в Чукурова не откроется другая старая тетрадь, в особняке Яман и Фекели все вступают в печальную, но спокойную эпоху👥😐

История стамбульской Зулейхи подходит к концу⚡ Сейчас начинается история Зулейхи – новой госпожи Чукурова!👑👏🏻
Демир и Зулейха становятся друзьями, которые проживают в одном доме ради своих детей🤝 Эта ситуация кажется странной и невозможной Севде, но обе стороны довольны таким положением🤔🙄Зулейха принимает наследство Хюнкяр, перевернувшей ее жизнь с ног на голову🌪Сначала она разместится в ее комнате, а потом – в ее рабочем кабинете👌🏻 Самые близкие слуги Хюнкяр – Санийе, Гюльтен и Фадик делятся своими воспоминаниями о Хюнкяр🤭💬 Зулейха дарит девушкам ценные украшения Хюнкяр💍 После этого она начинает заниматься делами💪🏻 Она собирается продать на аукционе ценные вещи Хюнкяр, а вырученные средства пожертвовать нуждающимся💸 Зулейха, не прекращая заботиться о других, завоевывает любовь окружающих🤗🧡 В это время один гость из Стамбула заставит ее улыбнуться и обрадоваться👤🙃 По настоянию Шермин и при поддержке Севды, она возьмет на себя еще одно задание!💪🏻 На званом вечере в клубе Демир объявляет всем о том, что все акции Хюнкяр на фирме он передает Зулейхе🤝📑 Отныне Зулейха погружается в процесс плодотворной работы и в поместье, и на фирме, и в обществе🤪 Стамбульская помощница портнихи Зулейха становится новой госпожой Аданы👑👏🏻
Сначала Демир, а потом и Мюжгян знакомится с Умит🤝
Демир необъяснимым способом остается под впечатлением от Умит, с которой он столкнулся по дороге, когда у нее лопнула шина🤩 Но он не может узнать ничего о ней🤷🏻‍♂ Демир, отказавшись от применения давления в попытках заставить Зулейху полюбить его, отдается полностью работе и настроен совместно проживать с Зулейхой в одном особняке в спокойствии, чтоб растить их детей🏡👌🏻 Выйдя со своими друзьями на ужин, он снова сталкивается с Умит и как бы он не отрицал, его друзья замечают, насколько от впечатлен Умит⚡🥰 Только приехав в город, Умит переживает неприятный инцидент в больнице с Мюжгян💥 Потеряв Йылмаза, Мюжгян пытается отговорить свою тетю от отъезда в Стамбул🙏🏻💬 Теперь Мюжгян чувствует, что она принадлежит Чукурова, но приезж Умит оставит ее беззащитной😨

Фекели в очередной раз повздорит с Мюжгян из-за Бехидже!🤬

Мюжгян, после пережитых в больнице событий и неприятного инцидента с Умит, делится своими переживаниями с Бехидже и это, конечно же, снова станет козырем в руках Бехидже для того, чтобы заставить ее уехать оттуда🤔💬 В особняке Фекели снова скандал🤬 Бехидже, с одной стороны, пытается убедить Мюжгян уехать в Стамбул, а с другой стороны, когда она будет отчитывать Назире, придет Фекели🤪На этот раз Бехидже получает желаемое и в последствии ссоры с Фекели они вместе с Мюжгян покидают особняк👋🏻 Но их ожидает плохая новость😱⚡
На званом вечера в городском клубе все знакомятся с Умит!🤝 Демир, Зулейха и Севда направляются в городской клуб на Церемонию награждения от Палаты промышленных налогоплательщиков🏆👏🏻Демир, заметив, что Умит не впустили из-за отсутствия приглашения, пойдет к ней и примет ее в качестве своей гостьи🙄Главная тема обсуждения: «Кто же такая эта Умит?»🤔 А Фикрет не сводит глаз с Демира👀 Чуть позже он пойдет на кладбище к могиле Андана Ямана👣👤Признание, которое сделает Фикрет перед Фекели, содрогнет весь Чукурова!

# 549
 • Мнения: 2 540
Лучия, благодаря за снимките и озета. С интерес ще ги гледам и чета.
Дана, на един от плакатите Фикрет е вече отдясно на Зюлейха, в Яман. Как ще отиде там, ако не признае кръвната си връзка с Яман? А Мюжгян на друг плакат е показана да остава при Фекели. Дали няма да се разберат Мюжгян да получи наследството на Фекели, а Фикрет от Яман? В първия фрагман Фикрет казва „Аз съм син на Аднан Яман“, дали не казва това на Мюжгян? Ако стане така, според мен, Мюжгян би постъпила по този начин много повече заради Йълмаз, на когото обеща детето да израсне с неговото име, и заради Фекели, за да не остане сам.

Моята идея беше точно такава: Аднан е имал за цел да стане той/синът му единствен собственик на Чукурова – Аднан е завладявал земя, точно това, което са правили султаните, а Хюнкяр се е грижила за единствения наследник – по женската линия. Първото го решиха чрез „отмъщението“ дотук, то е срещу Аднан – Демир вече не е единствен собственик, а сега предстои да видим как се е поддържал реда за единствен наследник.
Портретите на Хюнкяр в момента са на трите важни за сюжета места: двата конака и в холдинга, а там – и като име. И точно това я прави подозрителна, че тя е била действащата за децата в миналото. Дотук ревизията беше на бащата на Демир, а сега най-вероятно - на майката. Двамата родители на героя от 70-те са лицата на предходното, които новото време променя.

Интересно кой е този гост от Истанбул, който ще накара Зюлейха да се усмихне и засмее? Дали той не стои пред портрета на Хюнкяр?

Според мен, след много витиеватости и премеждия братята ще се разберат. С външния си вид - коса пшеница, риза като Чукурова...Фикрет е белязан като този, който ще продължи Яман след промените. Важното е да се случат промените, това е задачата на Демир, който трябва да издържи докрай и да предаде нататък на Фикрет. Недоволен от разбирателството на братята може да е братовчедът. Не съм сигурна в това,  но така ми се струва. Братовчедът или вуйчото ще бъдат за отмъщение докрай, което може да включва и живота на Демир. Но важното е да се постигне промяната и в този дял: кой има право да наследява. Трябва първо да разберем как Фикрет е научил истината за произхода си, а също и Юмит, ако тя е дъщеря на Севда. Юмит работи в съдебната система, това е една възможност, друга -  майката на Фикрет преди смъртта или трета - вуйчото. Може Фикрет да не е в началото на тази акция.

Дотук става дума за предположения, но ще припомня някои показани моменти, които не е излишно да  имаме предвид сега.
В еп.1 Демир излизаше някъде, когато Хюнкяр го заговори и той и каза, че тя прекалено много се безпокои за всичко. Тогава Хюнкяр му отговори, че ако тя не се е безпокоила и не е следила какво става, от това богатство нямало да остане нищо. Ние знаем как Хюнкяр следеше Зюлейха и Йълмаз, установи точно всичко, изпрати Гафур в Истанбул, събра още информация от вестника...и как действа нататък. Постигна своето, а когато Зюлейха разкри истините, Хюнкяр веднага се освободи от нея и детето, та даже даде им даде и детето от Демир. И давайки заден ход от виновна се превърна в добрата майка. Може да се предполага, че Хюнкяр е правила някакви подобни неща и по времето на Аднан с неговите жени. Кенан е нейн личен следовател, сигурно е имала и преди човек на такава длъжност. Всичко това не сваля Хюнкяр от пиедестала на Майката на Чукурова, но тя е майка от тази епоха, историческа майка, майка от епоха с други ценности. Конакът на Яман е на 100 години, неговата история започва  от времето на империята.
За братята Яман: Гюлтен разказа пред Зюлейха, че семейството на Хюнкяр са били много богати, но двамата братя са увеличили многократно богатството на Яман; съществуването на голям и малък конак обаче говори много за отношенията; Демир споменава, че братът на Аднан е докарал първия трактор, но виждаме каква е съдбата му и съдбата на Шермин; Шермин веднъж каза на Зюлейха, че Хюнкяр е разделила братята; а Хюнкяр каза, че не те двамата, а Аднан е дал малкия конак на брат си, което може да се разбира така, че самата Хюнкяр е била против; Шермин не пропуска, вкл. разказа това и на Фикрет, че наследството е било разделено несправедливо. Не искам нищо да кажа с тези припомнени моменти, само да ги имаме предвид.

С плакатите ни объркваха, но вече знаем, че Хюнкяр и Йълмаз не са живи.
И като ги извадим от композицията разбираме кой с кого остава.
Вероятно Севда ще се намеси след разгрома на паметника.
И след това ще видим какво ще се разкрие от миналото и как и ще се подредят героите. 


 


# 550
 • Мнения: 22 478
Гостът от Истанбул сигурно ще е един от двамата нови актьори за които имаше слухове, че ще се появят след Ханде. Обаче каква е връзката му/ѝ със Зюлейха, че и да се зарадва. Rolling Eyes

Юмит при Мюжган и после леля и племенница искат да заминат за Истанбул - дали има връзка с убийството на Хюнкар. В озета все още нищо не споменават за познанство между Фикрет и Юмит. Какво разследва и кое от разследването ѝ стига до Фикрет. Драмата става все по - криминална Grin

# 551
 • Мнения: 2 705
Привет Flowers Hibiscus
Момичета, благодаря за споделеното! Flowers Blossom Много обширен озет този път. Има много места за размисъл.
Ваня, да права си. Ако Фикрет не се разкрие, то няма как да тълкуваме мястото му на плаката от страната на Яман. Но, аз за момента си мисля, че разкриването ще е много поетапно и постепенно, защото именно незнанието за това, кой реално е той - го пази в сянка и му дава възможност за активно действие без Демир да се усъмни и без да има някаква причина да предприеме някаква защита и мерки.
По озета: Зюлейха започва активно да действа на няколко фронта - в конака, във фирмата и в обществото, като последователка на благотворителността на Хюнкяр. Ще е интересно да я видим в действие Зюлейха. Интересно ми е каква е тази толкова неприятна случка, която ще изправи Мюжгян срещу Юмит, така че Мюжгян да се почувства безпомощна и да вземе решение да замине с леля си, която я убеждава в това, използвайки именно тази ситуация. Трябва да е нещо доста сериозно. Но, какво може да изправи така една срещу друга две непознати жени и то още при запознанството им?! Мисля си, че ако Юмит е човекът, с когото е говорил Фикрет и са съюзници, то тя трябва да знае всичко за Мюжгян и да успее да контролира някакви емоции при конкретна ситуация. Дали Юмит е усетила симпатиите на Фикрет към Мюжгян в неговите разкази...без той да се усети, че предава тази емоция?! Може Юмит да се чувства заплашена от Мюжгян по отношение на Фикрет и да цели да я отстрани без това да е съгласувано с Фикрет. Явно Фекели плаче заради решението на Мюжгян да замине с леля си и Керем Али. Даа, но къде ще ходат без пари?! Иска ми се да им видя физиономиите. Мюжгян май все още не е поумняла.
Странно е, какво прави Юмит на събитие, на което реално не е поканена и на което не искат да я пуснат, защото няма нужната покана Grinning?! Явно е там с конкретна цел. Интересно е, какво обяснение за присъствието си  ще даде тя на Демир, за да я покани той като свой гост.
Да, кой ли е гостът от Истанбул? Аз си мислех, че новите актьори са Ханде и мъжът, който играе Бахтияр. Дали всъщност има и друг? Да не е приятелят на Йълмаз?
Flowers Four Leaf Clover
П.П. Наистина плакатите са много объркващи. Но, много се набиват на очи дрехите в подобен зелен нюанс на Севда, Мюжгян и Фикрет. На един от плакатите Севда е от страната на Фекели, заедно с Фикрет и Йълмаз.

# 552
 • Мнения: 2 540
Здравейте в четвъртък! Animal Bee
Сега четох един анализ на цветовете в церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън. Там няма зелено, но самата идея за цветовете ме върна с ентусиазъм в Чукурова. Green Heart Дана, зеленият цвят не е случаен. Още когато публикуваха постерите, бях на мнение, че този цвят изразява живото, а в контекста на сериала – прорастване, нов живот. Зеленото е в контраст с кафявото – цвета на Яман и на земята, който виждаме в пръстените с кафяв камък и много дрехи в кафяво на Демир. Дори и на постера Фикрет и Мюжгян са в зелено, докато Демир е в кафяво. Изпълненият със символика разговор между Хюнкяр и Севда за „умирането“ и „новото израстване“ в конака на Севда, историята с новата зимна градина и изобщо – идването на Севда в конака на Яман и новата епоха, свързана с нея, потвърждават такова тълкуване. Накрая ще е важно какво ще „поникне“ за нов живот от всичко дотук.
Въпросът е защо в зелено са тримата герои: Севда, Фикрет и Мюжгян? Това ще знаем накрая, а сега можем само да предполагаме.
Всичко, което се случва до момента, трябва да остане като съставна част на това, което ще видим на финала. В момента има две двойки, които вървят по пътя към финала. Правилата и целта на този път ще определят вероятно Севда – сега сме в нейното време, и Фекели – двамата са от предишното поколение. Може би двамата ще изяснят първо историите от миналото и после ще кажат как да се премине по-нататък.
 
Зюлейха и Демир като двойка започват да се свързват на темата „земя“. Двамата продължават Аднан и Хюнкяр, но Демир прие промените, направени от Йълмаз и Фекели, а Зюлейха демократизира наследството на Хюнкяр. Ако Хюнкяр заведе бедното момиче в клуба, за да го представи с фалшива биография пред висшето общество, Зюлейха прави точно обратното – тя е господарка, която не само се грижи за прислугата и жените от селището на работниците, но е и приятелка с тях, тя прави връзка отгоре надолу. Демир отначало е направил избор с решението си да се ожени за Зюлейха, който го движи в посока на слизане отгоре надолу, но не само разтоварване от икономическата страна и място в обществото, но и в освобождаване от предразсъдъци – снимката, която изгори преди брака! Вероятно тяхната сфера ще остане земята, ще продължат промените, мечтите на Демир бяха тук и може би заедно ще въвеждат новите техники на бъдещето и най-сетне ще започне строежът на прословутия комбинат. Демир и Зюлейха могат да станат новите Аднан и Хюнкяр, вече обаче променени, между тях е Аднан/Йълмаз, а с него и Йълмаз с неговото дело. Самият Йълмаз постави Зюлейха и своето дете тук, при Демир. Зюлейха и Демир са комбинация, която има шанс да си намери място в сектора на модерното земеделие. След разделянето на богатството владяното от тях да е с човешки размери, продукцията да е отворена към човека и съвременните му нужди, а в дома им да има любов. Размечтах се...

От тройката в зелено по-особеното място е на Севда. Ако тя е добра майка, то на финала трябва всяко от децата да получи това, което е негова мечта, което му е липсвало, защото е било лишено от него или да го освободи от товар, който е трябвало да носи. Очаквам много от Севда да е умна и справедлива. Ако Зюлейха демократизира живота на обитателите в чифлика на Яман, Севда трябва да отвори вратата за тези, които преди са били оставени от външната и страна.

Двойката Фикрет – Мюжгян засега само се очертава. Тук присъстват всички елементи с важна роля: Фикрет и в момента е мост между двата рода, а Фекели му каза, че той е негова опора след Йълмаз и повери всичко в негови ръце. В тази двойка присъства и Йълмаз с делата си – фабрики, машини, нови отношения, с Мюжгян като негова жена и Керем Али като негов син. Самият Фикрет идва от развития Запад. Така в тази двойка, ако разбира се, се осъществи, присъства всичко, тя е сбор от традиционната мъдрост в съчетание с напредничаво мислене на Фекели, младежки дух, настървеност, стигаща до агресия. В тази двойка присъства в солидна доза от  духа, който носеше и Йълмаз. Може би Фикрет няма да иска да си сменя фамилията и да носи тази на Яман. Ако бъде приет като син на Аднан и като брат от Демир, ако се извършат необходимите действия, за да получи Фикрет дял от наследството, той може да работи с Демир и да продължи да бъде Фекели. Ще видим как ще решат този въпрос. Кадърът, в който Мюжгян и Фикрет държат заедно с ръка метален съд, създава асоциация – металният съд във всяка епоха е знак за богатство, сега - идващо от две страни, което ще ги събере. Във всеки случай, ако се състои такъв съюз, той ще представя новата класа, която ще се роди като резултат от промените. Богатството от този съюз ще е много голямо. В него ще даде резултат това, което е съдържанието на промяната – индустриалната част от новото стопанство и съответната забогатяла в резултат на тази промяна класа. Може това, което виждаме по рафтовете на библиотеката на Фикрет, да са нейните символи със съответно съдържание. Ако на бюрото на Демир виждаме кон и самолетче – и двете свързани със земята – Фикрет с насмешка погали и двете с ръка, едното ходи по нея и се храни с растящото от земята, а другото се използва за грижа за земята, то при Фикрет виждаме орел с разперени криле в полет към плячката  и още една фигура, която от снимката не мога да идентифицирам. Орелът е умна, хищна, едра птица, лети най-високо и с голяма скорост, обича свободата, простора, граблива птица. Интересно е, че в поведението на Фикрет ни показаха елементи, които могат да се сравнят с поведението на орел: да наблюдава в продължение на часове ловната територия от предпочитана наблюдателна точка и когато забележи жертвата да я атакува със стремителен полет или да чакат орлите жертвите си, кацнали непосредствено до входовете на укритията им. Може би чрез фигурата на орела трябва да разбираме Фикрет. От своя кабинет той се готви за полет към кабинета на Демир.
 

# 553
 • Мнения: 22 478
Привет!

Най - после четвъртък Smile
От НазанДемир или Мурат Joy

Благодаря за споделеното! Flowers Bouquet

# 554

Общи условия

Активация на акаунт