НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 946
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Значи, 20 грама= 2 гр захар+ 2 гр вгх+ 11 гр мазнини+ 2,8 гр вгх+ 2 гр протеини...? Отдавна не съм се зачитала в съдържание на тъмен шоколад, аз ли бъркам някъде- вгх излизат 4,8 гр или? Сериозно питам, не е заяждане Grinning

# 151
Значи, 20 грама= 2 гр захар+ 2 гр вгх+ 11 гр мазнини+ 2,8 гр вгх+ 2 гр протеини...? Отдавна не съм се зачитала в съдържание на тъмен шоколад, аз ли бъркам някъде- вгх излизат 4,8 гр или? Сериозно питам, не е заяждане Grinning

Ето, показано е като сканирах и кода на шоколада, който купих.И по - надолу на Sugas показва 1,4.

# 152
  • София
Освен сурово червеното цвекло го обичам печено, по-вкусно е от вареното. Увивам всяка глава в алуминиево фолио и пека във фурната около 40мин.

# 153
Ей, как ме подсети, мерси.
Ще опитам червеното цвекло на дълги парчета, завито в ленти бекон , така правя морковчета и най-вече чушки със сирене.
Наистина ли е по-добре печено от варено?
Веднъж си играх да правя чипс от червено цвекло и сладък картоф.
- хрупкави са, като излязат от фурната, след това омекват
- резултата не заслужава труда
- ако и чипса от кейл е подобен минавам на само  чипс от бекон.
Като казах бекон да си призная : използвах мъжкото отсъствие и изядох всичкия бекон /сланина. Най-подло и тихичко. Много мразя хора, които не обичат сланина да ми я изяждат. Направо хабене на храна.
Фаст след бекон /сланина, никакъв глад.

# 154
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на чипс омекват, но печена цяла глава си е супер. резваш колкото си искаш, кеф ти на филийка, кеф ти на кубчета...
и вкуса е по-... печен, не варен.
Simple Smile заложих кваса.
ще го изчакам 5 дена и ще докладвам.

# 155
  • София
По-вкусно и по-полезно е, защото се пече цяло необелено. Другото предимство е, че така не цапа много Simple Smile. После овкусявам, докато е топло, а като изстине добавям по желание синьо сирене или ядки.

# 156
90% шоколад, ако е качествен си е високо мазнинен. На 1 блокче са около 2 грама въглехидрат общо (като цяло захар, няма друг въглехидрат). Качественият съдържа много какаово масло, затова е вкусен, макар и без почти никаква захар. Не е диетичен - тези с повече захар са доста по-нискокалорични, което не означава, че са по-подходящи за отслабване, а за здравето съвсем.  Блокче 90% шоколад не може да предизвика дори излизане от кетоза, защото захарта в него е наистина малко.
Анабел, не се прецаквай с 99% шоколад - много е сух и кисел, не съм попадала на читав. Пробвай да намалиш на 1 блокче (10 гр.) и да не го ядеш всеки ден, а за удоволствие.
Не търси нискокалорична, а високо качествена храна. Погледни нацията вманиачена в нискокалорична и обезмаслено храна - американците са най-затлъстялото общество в света. Един трик- яж го заедно с основното хранене (като десерт), а не като междинно хранене. Така няма да ти бърника по инсулина толкова.

Момичета, като казахте бекон - някой да знае в София къде мога да намеря качествен бекон? Обожавам бекон, ама всички по магазините са пълни с боклуци - декстрози, малтотози и всякакви други захарози и естествено нитрати някакви. Има ли бекон без такива гадости някъде.

# 157
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
берьозка? изглеждаше много добре във витрината.
ние сме купували от т-маркет, но не съм гледала етикетите.

# 158
Ще ги проверя в берьозка, мерси. Аз вече все едно съм на литературно четене като ходя да пазарувам - в храните слагат абсурдни неща, изумявам се често. Добре, че вече не купувам почти нищо пакетирано, иначе ще вдигна диоптрите от четене на етикети  😂😂😂

# 159
Приятелят ми не спира да се изумява като ме види да чета ситното по етикетите в магазина. Посвикна ми вече ама пак му е странно. Ами че то на места има писано повече отколкото в CVто ми, как да не чете човек... И хем и аз купувам минимум пакетирани неща, предимно пазарувам продукти за готвене.

# 160
Деси, имах предвид, че не бих разчитала блокче черен шоколад да ми достави мазнините за деня. А че 2 блокчета е по-добре да се намалят до 1 или да не е чак ежедневно съм съгласна. 2 с. л. зехтин в салатата, ако месото е "постно" не са кой знае колко за деня....
Момичета, разсмяхте ме с литературното четене и със CV-то Joy Но и аз съм така Grinning Добре, че някои храни съм запаметила и няма нужда да ги чета.

# 161
  • София
По-качествени салами има в grandfoods, но и цените са високи. Не мога се се сетя дали има бекон, но оттам купувам малотрайни колбаси (леберкез, мортадела) с отличен вкус.

# 162
Ха, като извадя лупата в магазин и ММ се прави, че не се познаваме. Срам го е с мен и магазините не били библиотеки.
Аз вече и за забавление чета етикети. Последно се забавлявах с конфитюри. Нормално е плод и захар, но не и в днешно време. И хляб-нормално е брашно, мая, сол и вода. Да, но не е. Видях картофи на прах,  нишесте царевично, а някои съставки с партизански имена дори не знам какво са.
Бекон/сланина купувам от руските магазини, има голямо разнообразие и са много хубави. А някой път си правя сама. Ще потърся линкове.
Ето една идея
https://youtu.be/v-8B3tanCj0
За домашни колбаси съм давала линкове.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 10:10 от tania6

# 163
Това изглежда страхотно, Таня! Благодаря!
В нашето семейство сме се събрали единомишленици на тема етикети. Майката на мм също избягва всякакви изкуствени добавки и така че и той и баща му са свикнали и също са против яденето на боклуци. Така че не го е срам, само му става досадно на моменти и предпочита да си купим някое парче месо, зарзавата и да си ходим 😂 Само моята майка не мога да я убедя да не яде кроасани, вафли и др. глупости ... имала нужда, иначе й падала кръвната захар и няма начин да пробия тази теза.
Дълго време издирвах едно халапеньо (мариновано като туршия), много е вкусно - накрая го открих. Всичко точно, само дето в състава има оцветител. Кому е нужно да слагат боя в люти мариновани чушки ?!? Аз се каня да ги ям, не да ги водя на модно ревю.

# 164
Не ми се налага да чета етикети, почти нищо опаковано не купувам. Снощи моя мъж си купи вакумирана сланина, на етикета пише само сланина и сол. Ако ми се прияде нещо "греховно", просто купувам и ям... Simple Smile, рядко ми се случва.

Общи условия

Активация на акаунт