НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 919
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
То си е хубаво бронираното кафе, но аз И хапвах с него.
Казвам да се следи какво става за да няма сюрпризи.
При всеки е различно.
За това дали прекъсва фаста не знам. Моят фаст е винаги само с вода.

# 91
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Момичета, имам "хипотермичен" въпрос... Joy
Има ли някаква форма на нашето хранене, обаче за онези хора, изтеглили най-дългата клечка от генетичната лотария, с кльощавият ген... Дето набиват яко В и са като вейки ...
Имам един познат - от мъжки пол е - като богомолка - 190см, 65 кг. Иска да напълнее... На 22 години е.
Някакви идеи?

# 92
  • София
Момичета, имам "хипотермичен" въпрос... Joy
Има ли някаква форма на нашето хранене, обаче за онези хора, изтеглили най-дългата клечка от генетичната лотария, с кльощавият ген... Дето набиват яко В и са като вейки ...
Имам един познат - от мъжки пол е - като богомолка - 190см, 65 кг. Иска да напълнее... На 22 години е.
Някакви идеи?
Още е млад ,затова е кльощав, после като мине 30, ще видиш шкембе.

# 93
Броите ли за бронирано кафе, кафе с много малко масло (около 1/3 чаена лъжичка)? Спрях млякото, което слагах в кафето и когато нямам хубава животинска сметана си слагам масло. Май от сметаната слага ще повече, че ми е по-вкусна....

# 94
Деси, броя го за кафе с масло Joy Но и аз чак толкова "бронирани" кафета не пия- около 1 ч. л. слагам към кафето и разбивам, евентуално понякога му добавям и малко сметана или кокосово мляко. Но това което съм чела/гледала за по 2 с. л. масло не съм го прилагала досега Grinning

# 95
Много се чудех дали да пиша или не, защото съм малко скарана с обясненията, но реших да споделя един сравнително нов метод, който аз приложих преди да започна кето режим. Извинявам се, ако пиша неразбираемо и прехвърчам от мисъл на мисъл. Моля ви, изгледайте това видео, когато имате време. Разказва се за една боди билдърка, която още от малка има огромен апетит и решава да изпробва тази “диета” All in. Докато се спазва се развива интуицията за ситост (ако така мога да го нарека). Започваш наистина да усещаш кога си сит и нямаш нужда от повече храна. Аз имах този проблем през целият си живот. Никога не бях наядена, никога не се чувствах сита, освен ако не се натъпчех.
Преди 5 години открих визокомазнинната диета и с нейна помощ свалих 54 кг. (началното ми тегло беше 106, при височина 162) Постигнах целта си (52кг) за година и три месеца и след това само поддържах тегло, но поддържането на мечтаното тегло се оказа доста по-трудно от самото отслабване. Не осъзнавах какъв глад, всъщност, ми се е насъбрал през тази година и три месеца. Моят проблем винаги е бил е количеството храна, което изяждам. Още от малка съм научена да се храня само с полезни храни и реално никога не съм умирала за торти и пасти т.е. джънкфууд. Винаги съм се хранела здравословно.... ала в мечешки порции.
И така, въпреки че по време на поддържането на тегло не съм “прегрешавала”, все оставах гладна. Може би се нервех от факта, че гладувам, а вече не смъквам, както бях свикнала. Преди поне гладувах, но смъквах. И така, след ходене по доктори, търсене из форумите открих диетата не за отслабване, а за здраве! Тази диета има за цел да “рестартира”метаболизма до началния му начин на работа. (това не означава, че задължително го забързва, всичко зависи от гените) Чрез този режим тялото се научава кога е сито и кога наистина има нужда от енергия. По време на шестия месец бях качила 20кг, след което последва бавен и постепенен спад. В осмия месец от тези 20кг бях свалила 6кг. И бавно и полека от тези качени 20кг, изгубих 14кг, до ден днешен съм 60кг, което означава, че това е моето базово тегло. За структурата ми, за генът ми, аз трябва да съм 60кг. Извинявам се ако нищо не сте ми разбрали, знам, че не мога да обяснявам като хората, за това намерих този много полезен клип, в които е обяснено всичко. След като спазвах “all in” една година се върнах отново на кето. Но животът ми бе коренно променен. Вече нямаше глад! Нямаше чувсвто за празнота в стомаха, дори след като съм яла. Чувствам се прекрасно! Днес съм главно на кето, но не точно. Може би keto in moderate. Реших да си споделя историята тук, с единствената цел да помогна и някой друг, който изпитва същия вълчи глад, защото знам колко е тежко и през какво съм преминала аз. Надявам се, че не измествам темата по някакъв начин. Благодаря ви за отделеното време! :*
Бих качила снимки по време на процесите, но се срамувам. Grin
Слагам линк към клипа:
Скрит текст:
едит: Не правете грешката, която аз направих и се посъветвайте с лекар, дали е добре за вас и дали няма да ви навреди! Това, че работи за мен, не означава, че може да проработи за вас! Всички сме уникални! Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 07:35 от Mama Puhche

# 96
Добро утро,
Влизам да се похваля, вчера успешно изкарах яйчения си фаст с 8 броя Яйца с масло + сирене чедър, разпределени в три порции за деня. Мислех да са две, но към 16:00 мн ми прегладня и последва съвета ви да не стоя гладна, хапнах леко и всичко мина успешно.
    Най - хубавото, е че сутринта не се събудих с глад, та ще изкарам до обяд с кафе и 1л. Вода

# 97
Деси, броя го за кафе с масло Joy Но и аз чак толкова "бронирани" кафета не пия- около 1 ч. л. слагам към кафето и разбивам, евентуално понякога му добавям и малко сметана или кокосово мляко. Но това което съм чела/гледала за по 2 с. л. масло не съм го прилагала досега Grinning
да, аз съм виждала такива също и с няколко вида мазнини. Това си е баш ядене. В моето еспресо не ми се връзват 2 с.л. масло изобщо. И аз предпочитам сметана, но когато нямам ... замислих се обаче, заради написаното от Таня дали не правя нещо грешно.
Сега реших и аз да пробвам този яйчен фаст и сметаната при него май не е ок, та последните дни го пия с масло. Почти съм на финала де - днес ми е третия ден и мисля да е последен  Simple Smile
За сега ми е много лесно да го правя, само ми е невъзможно да ям често както е по указания. Карам на две хранения само. Глад също не мога да изпитам никакъв. Докарвам го до 6 яйца за деня и повече не мога да изям с маслото и сиренето. Първият ден даже ми стана тежко, а вчера не го доядох.
Какво правите на излизане от фаста - какво ядете? Струва ми се, че този фаст си е ултимативно кето и може би мога още малко да карам на много ниски въглехидрати като вкарам само зелении и месо. Да се възползвам от ефекта на изчистване от излишната глюкоза.

# 98
Desii_123, след фаста някъде бях чела, че било хубаво пак да са яйца, само че да се добавят и други храни. Аз лично не мога да си го причиня. Последните два пъти след фаст, си правех едно кето хлебче и с пушена сьомга и масло ядох. Пак е ВМ, пак има яйца в хляба (+ бадемово брашно), но не са ми чисти яйца. Ако ти се ядат, чудесно. Ако ли не, по-мазно месо/риба също са вариант. Ако попадна на намалена сьомга филе, бих яла от нея. Но сега съм свила леко бюджета и на редовна цена ми е скъпа.

Два дни съм хоум офис и съм на яйчен фаст. Повръща ми се от бъркани яйца със синьо сирене и сега са варени с масло и бри.

# 99
Ясно, значи правилно си мисля, постепенно да добавям някакви храни. Да си призная честно изобщо не ми тежи фаста. Остава ми само вечерята. Вкусно ми е. Само първият път ми стана гадно от многото масло, че беше разтопено и синьо сирене. След това почнах да си ям маслото студено  и да си добавям различни сирена, за да не ми накръща само от едно

# 100
Здравейте, аз бързичко да се похваля... Днес съм 108.8, от седмица две все гравитирам около 109,5, та явно вече съм затвърдила 109,което за мен означава - 1кг след доста дълъг застой 🎉🎉🎉 Може би си оказа значение и идването на цикъла, та глада се нормализира и си влезнах в нормално хранене, даже по ограничено от към въглехидрати.

# 101
Включвам се, за да споделя, че моят 3дневен яйчен "фаст" приключи успешно. Много съм благодарна, че споделихте за него, до сега не бях чувала за такова нещо, а е наистина доста ефективен. Както споделих - стори ми се много лесен за следване в рамките на 3 дена. Ако е по-продължителен (над 5 дни), вече сигурно става по-сложно, а и не ми се струва здравословно, защото няма никакви фибри и зеленчуци. Резултатът при мен е - 1 кг и вече съм 54.5 кг. - това за мен е изключително бързо сваляне на килограми, защото следвам НВВМХ от началото на септември и до сега съм свалила общо около 5.5 кг от които 1 кг е бил в рамките само на 3 дена. По-важното е, че видях удивителни нива на кръвна захар от 3.9 и трайно под 5 и това много ме зарадва, защото основната ми цел е понижаване нивата на КЗ и на инсулина. С него успях светкавично да се справя със завишената кръвна захар, която бе резултат от солиден предменструален глад ден по-рано и ядене на солидно количество домашна лютеница и сирене по никое време... Днес мисля да включа пак едно яйчено хранене, но гарнирано с много треволяци и зехтин вместо масло и едно от много треволяци със сардини в зехтин. Вероятно и на двете ще добавя малко пармезан за повече вкус, но се надявам така да успея да задържа доста ниски въглехидратите  още известно време и да не скачат над 20 гр поне още няколко дена. И едва след това да постепенно да ги увеличавам до обичайните ми нива от около 40 до 70 гр.
Имам питане към тези от вас, които имат повече опит - след празници/ угощения правили ли сте този фаст или по-скоро, поправяте последиците с истински фаст или правите нещо друго? Питането ми е най-вече към хора, които имат ИР. За здрав човек ми е ясно, че няколко празнични дни и хапване на корем се коригират без проблем след няколко дена връщане към нормалния режим. Аз все още сериозен здравен проблем, но погрешният избор на храна резултира в няколко дни по-завишени нива на КЗ независимо от редовните тренировки и движение

# 102
Деси, според мен (и няколко лекари привърженици на кето и нисковъглегидратно хранене, които слушам) фаст е само и единствено глад на вода със сол. Нищо повече. Това с яйцата не е фаст, а е диета с яйца, поне така се казва и не казвам, че е лошо, а просто не е фаст. Отключване на механизмите и ползите от фаста се постига без никаква храна. На 36 час, доколкото разбирам се включват тия механизми. С яйца, сирена и не знам си какво, тия неща не стават. Вероятно ползите са други.
Да отбележа, че никога не съм правила фаст за повече от 16-18 часа, просто не се чувствам готова. Казвам, това, което чета от сериозни специалисти.

# 103
Деси, според мен (и няколко лекари привърженици на кето и нисковъглегидратно хранене, които слушам) фаст е само и единствено глад на вода със сол. Нищо повече. Това с яйцата не е фаст, а е диета с яйца, поне така се казва и не казвам, че е лошо, а просто не е фаст. Отключване на механизмите и ползите от фаста се постига без никаква храна. На 36 час, доколкото разбирам се включват тия механизми. С яйца, сирена и не знам си какво, тия неща не стават. Вероятно ползите са други.
Да отбележа, че никога не съм правила фаст за повече от 16-18 часа, просто не се чувствам готова. Казвам, това, което чета от сериозни специалисти.
Напълно съм съгласна с теб Арвен. И аз от това, което чета и гледам - при истинския фаст няма храна. Просто в темата го наричат така. За мен, ако се ориентирам правилно ползите от този яйчен “фаст”/ диета е гарантирано влизане в кетоза. Ядене само на яйца, зрели сирена и масло в определените пропорции дава никакви въглехидрати дневно и идеално съотношение между мазнини и протеини. Виждам го по приложението, което следя. С ограниченията, които има тази диета, реално няма какво да объркаш по макроси и т.н.
Аз правя всеки ден 16 ч фаст, дори и сега с яйчения (то при толкова мазнини изобщо и след 16 ч не ми се ядеше...). Стигала съм до  18 ч много пъти и до 20 ч, но инцидентно. Просто не се усещам или съм заета. Не сме повече, защото нали уж не било ок за женски хормони и др. Под., а аз мечтая за бебе и всичко с тези режими цели именно това - успешна бременност и здраво бебе Simple Smile
Иначе стъпката от 16 до omad (24 ч) ми се струва много лесна за човек на НВ ВМХ и в други времена бих го правила 1-2 пъти на седмица или 10 дена. За по-дългите не знам. При по-сериозни проблеми ми звучат добра идея на фона на тежките лечения, през които минава човек с такива проблеми. Твърдят, че има много здравословни ползи от автофагията, а тя реално започва истински след 18 ч и дори повече без прием на никаква храна. Само вода.

# 104

Съществува кетоФаст по д-р Меркола. Смята се, че кето хранене след фаст удължава фаста. Естествено целта е ниво кръвна захар  и инсулин, какъвто е случая при някои момичета.
Гладуване/лечебно гладуване имат И друга цел, но не е за всеки и си трябва привикване.
Всеки си знае цел и възможност.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 14:39 от tania6

Общи условия

Активация на акаунт