НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

  • 36 943
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 2 944
А в чопър няма ли да стане? Имам едно цвекло ми се мотае в хладилника от половин година, дали му има нещо Laughing. Бях го купила веднъж с идея за салата с майонеза и чесън, ама все не ми се занимава да го беля.

# 136
  • Мнения: 6 622
Става, ама някак му се губи сочността.

# 137
  • Мнения: 32 099
С престилка от мушама сигурно няма да цапа толкова Joy
Натка, на мен пък ми е смешно друго. Не че хората умират за картофки. Ами как се заблуждават, че ядат "пържено без мазнина" и в същото време пекат в уреда замразени, предварително пържени в мазнина картофки, всякакви омазнени панирани хапки и др., заблуждавайки се, че се хранят много здравословно. Grinning И най-вече "без никаква мазнина". Stuck Out Tongue Winking Eye И по тв пускат едни подвеждащи реклами в тази връзка- панират месо и хайде във фрайъра без мазнина, колко бързо и лесно. Но ако не му пръснеш дори и малко мазнина, ще си имаш не златиста, ами...странна панировка. Но използван правилно си е чудесен уред.

# 138
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 975
А ако знаете какви хубави ферментирали напитки стават с червено цвекло или джинджифил (рецепти от кам, в темата с рецептите, май беше стр.17).
Вярно много цапа червеното цвекло, но лесно се измива. С едни пресни корени куркума имах ....приключение и ги подминавам.

може ли линк? имам няколко "излишни" глави цвекло. Simple Smile и мога да направя за Коледа.
в чопър става идеално. след това може да се съхранява в плик в хладилника.
при нас издържа почти седмица, за повече нямам наблюдение - свърши материала. Simple Smile

и още нещо. Simple Smile
може да се измие хубаво отвън (не цапа) и да се изпече на слаба фурна както е цяло. аз слагам отстрани на тавата докато пека нещо друго.
след като изстине ципата пада почти сама.вкусно е и не цапа много.

# 139
# 140
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 975
благодаря.
отивам да заложа. интересно ми е какво ще се получи. Simple Smile

# 141
  • Мнения: 476
Хора, пилешките филета с какво ги мариновате?Честно казано обмисляла съм за такава идея да си ги овкуся, ама все още не знам как става, та днес си взех от скаричка пилешки филета и казаха,че са мариновани с разни мазнини и пикантно, но не знам дали е диетично така Grinning

# 142
  • Мнения: 2 944
Анабел, ти обаче си продължаваш с пилешките филенца и "диетично" немазничко...
Ами тук май няма кой да ти каже за пилешки филенца нещо кой знае какво, освен да ги полееш с масло и сметана Innocent

# 143
  • Мнения: 2 275
Анабел, ти обаче си продължаваш с пилешките филенца и "диетично" немазничко...
Ами тук май няма кой да ти каже за пилешки филенца нещо кой знае какво, освен да ги полееш с масло и сметана Innocent
С масло, гъби и сметана.

# 144
  • Мнения: 476
Анабел, ти обаче си продължаваш с пилешките филенца и "диетично" немазничко...
Ами тук май няма кой да ти каже за пилешки филенца нещо кой знае какво, освен да ги полееш с масло и сметана Innocent
Оо не, не продължавам така.По - отпуснато го започнах.Слагам си зехтинче към салатките по 2 с.л на ден, 20 грама черно шоколадче на ден и 2 с.л. оцет Балсамико, хапвам си сьомга вечерта колкото и да е скъпа ми е любима Grinning ( едно от малкото меса,които обичам).И обезкостени пилешки бутчета понякога.Та взех си филето от Бързо хранене "Пърленка"(някой ако има мнение за тях).По добра идея беше от скара, но от скарата , която ми беше на път бяха свършили.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 14:51 от annabelle_the_doll

# 145
  • Мнения: 1 430
Избягвай ги тия заведения за бързи хранения, било то и тип българска кухня. Още повече избягвай да купуваш мариновано месо, особено от магазина. Мариноват го, защото е старо, започва да има дъх, поразваля се, и с мацаниците го прикриват това.
Отдавна не съм мариновала пилешко филе, напоследък само го мажа с подправка за барбекю, когато си правим. Иначе там можеш да ескпретиментираш много - кисело мляко, прясно мляко, горчица, лимон, риган, зехтин, черен пипер... Потърси и в интернет, наистина комбинациите не са малко.

# 146
  • Мнения: 32 099
Много хубаво става и пилешко филе с майонеза, сол, пипер (евентуално и горчица)- запечено и накрая отгоре кашкавалче и се пече до зачервяване... Yum
Шоколад и балсамико според мен не спадат към мазнините Yum

# 147
  • Мнения: 476
Много хубаво става и пилешко филе с майонеза, сол, пипер (евентуално и горчица)- запечено и накрая отгоре кашкавалче и се пече до зачервяване... Yum
Шоколад и балсамико според мен не спадат към мазнините Yum
Благодаря, много вкусно звучи.
Иначе черният шоколад -20 грама ми показва, че съдържа 11 грама мазнина.
Но въглехидрати и захари в него- само около 2 грама.
Явно затова се води диетичен?
Аз хапвам 90 процента какао и чудното е , че ми е доста вкусен и изобщо не ми се вижда горчив.2 блокчета ме засищат много.Другият път 99 процента ще взема ако е още по диетичен Grinning

# 148
  • Мнения: 32 099
Аз не броя шоколада към мазнините за деня. Но и хапвам по 1 квадратче 85% обикновено което е 10-12,5 гр. А в останалите 5 грама какво има? Белтъчини?
А пилешкото филенце с майонеза наистина става чудесно (има рецепта в Супичка).

# 149
  • Мнения: 476
А в останалите 5 грама какво има? Белтъчини?


2,8 грама въглехидрати и 2 грама протеини.

Общи условия

Активация на акаунт