Презимето на детето- може ли вариации?

• 3 775
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Здравей,
при нас също беше така, тъй като съпруга ми се казва Игор и двамата решихме, че ще е по-добре бащиното име на детето да е без окончание и като се роди си го записах така.
Но като отидох да взема акта за раждане бяха ми сложили окончание и жената любезно ми обясни, че служителят която го решава това го е променила защото така не можело.
Попитах дали мога да пусна молба, но тя ми каза, че единствения ми изход е да заведа дело  и аз както ме беше налегнала една депресия след раждането се разревах и казах, че така
няма да го взема  и че според мен така името му става смешно абе бях доста жалка картинка, но жената явно излезе много свястна и ме съжали че се обади тук там и  тъй като се оказа, че шефа го нямало и още не бил вписан никъде му смениха името както аз исках.
Така, че наистина си зависи на какъв човек ше попаднеш изход има само трябва да поискат да ти помогнат.
А на жената, която ми помогна едно голямо БЛАГОДАРЯ!

# 31
Nie s muja mi sme bez brak i toi trqbva6e pred notarius da priznae deteto ni.O6te tam toi e kazal kak da bude prezimeto i taka go prepisaha na registraturata v 6einovo. Na nikogo ne sme pla6tali. Sega imeto i e REA RUSLAN i familiq
Ние сме по същия начин и на документа от нотариуса беше записана без -ов, а в Шейново казаха, че пишат каквото кажем. В общината всичко беше ОК без -ов. Никой и дума за пари не е отворил. То явно им е писнало да се заяждат с хората след толкова много деца без -ов.  Joy

# 32
  • София, център
На мен не ми разрешиха и ми казаха да заведа дело!!!
Кофти...бабата е адвокат така, че да запретва ръкави Laughing

# 33
На мен не ми разрешиха и ми казаха да заведа дело!!!
Кофти...бабата е адвокат така, че да запретва ръкави Laughing
Така де! Няма само да развалят дисциплината тия баби.  Joy
То май се оказва, че проблем не правят само ако без брак татито е признал детето, защото явно става много сложно да се вади друг документ при нотариус...

# 34
  • София
Когато раждах едно момиче от стаята искаше да запише детето си без ов, но не й разрешиха. Жената каза, че така е по закон.

# 35
  • София
Дъщеря ми е записана без -ова. Нямаше никакви проблеми, нито пък сме плащали нещо. Единствено в Шейново отказаха да я запишат така и се наложи баща й да отиде сам в общината, но пък свидетелството за раждане стана за един ден, иначе трябваше да чакаме две седмици.

# 36
 На нас не ни разрешиха да премахнем -ов от презимето. Закони....

# 37
Благодаря Ви! Излиза,че може, а и не може. На мен в майчин дом ми казаха да отида за акта 20 дни след изписването.Смятате ли,че ще е късно да уговаряме за  премахване на окончанието,тъй като вече ще е готов акта за раждане?

# 38
  • София
Няма с кого да се уговориш. По- добре го запиши без окончание и ако мине- мине. Успех! При нас номера не мина. Писахме молба до кмета на общината какви са ни доводите да е без окончание, но той ми отговори също в писмен вид, че доводите не са достатъчни за да не се спози закона- ако искам да заведа дело за смяна на името и аз се отказах. Има много блогосклонни кметове обаче.

# 39
на нас без проблеми ни разрешиха при записването да е без -ова. и слава богу!

# 40
В родилният дом ни казаха да отидем за акта 20 дни след изписването. Аз тогава бях толкова отнесена,че въобще не съобразих на място да кажа,че желаем без окончание да му е презимето. Смятате ли,4е е късно за евентуална промяна или записване на презимето? Т.е готов ли е вече акта за раждане?

# 41
Ние сме без -ОВ.

# 42
  • Стара Загора
Родих в Пловдив и без проблем ни записаха името без -ов

# 43
 Трябвало е още в родилното при записването да си кажеш.

# 44
  • София, център
Трябвало е още в родилното при записването да си кажеш.

Аз си казах, ама НЕ... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт