Как тренирам -26

• 74 956
  • 813
  •   1
Отговори
# 750
На този етап тренирам 3 пъти седмично. 6 до 8 упражнения от по 4 серии, повторения от 10 до 20-25 в зависимост коя мускулна група тренирам. Иска ми се да вкарам още една тренировка кардио и корем, че от няколко месеца я пропускам.

# 751
  • София
То това с ''колко''е доста относително Simple Smile Аз тренирам 6 пъти силово - три пъти долна част, два пъти горна. Силовата ми тренировка е от около 6-8 упражнения 4 серии всяко и се справям за час и 15 или и 30мин, после и кардио 20-30мин. Два часа си отиват както и да го гледам.

# 752
Първия въпрос трябва да е- каква е крайната цел на трениращия.
Моята е обем, искам да имам големи мускули.
Тренирам 4-5 пъти седмично, упражненията на ден са ми около 5. Първите 2 или 3 са тежки с не повече от 10 повторения, ако мога да направя 12, вдигам тежестите или започвам да задържам тежеста няколко секунди.
 Останалите упражнения са ми изолиращите, и там го карам по- леко с по 12-20 повторения (обикновено 15).
Отнема ми около 1 час и 40 минути са долна част (просто защото хип тръста с щанга ми отнема много време да го наглася).
За горна част 1 час и 10-20 минути.
Не правя кардио след силова тренировка, имам 5-10 минути кардио за загряване, и после след тренировката динамично разтягане.

# 753
  • Стара Загора
Аз като начинаещ все още,  тренирам 3 пъти в седмицата силово. Правя около 5 упражнения по 4 серии с по 15-20 повторения. Но си зависи от тежестите . Защото ако ми тежи понякога едвам правя 10-12. Други по-лесни правя и по 30 . Но средно са 15-20 като последните вече едвам -едвам успявам.

# 754
  • в пералнята
Аз по принцип тренирам 4 - 5 пъти в седмицата с тежести. Упражненията са ми не повече от 7 на тренировка, най-често 6, с 3 - 4 серии на упражнение. Тренировката ми (без разтягането накрая) трае 50-60 минути. Придържам се около 12 повторения на сет и разбира се нагласям килограмите, така че около 12-тото повторение да съм стигнала до или почти до отказ.
80 минути за 5-6 упражнения според мен е доста време, което значи че или правиш прекалено много повторения, или почиваш прекалено много между сетовете.. или и двете. Мисля, че можеш да я оптимизираш като увеличиш тежестите, за да не се налага да правиш толкова много повторения, освен ако не се опитваш да увеличаваш и енергийния разход със силовите тренировки, тогава има логика в това да правиш повече повторения. Също така 5-6 упражнения смятам, че са супер оптимален брой и няма нужда от допълнителен обем. Аз самата мисля, че малко в повече се моткам между сетовете и също бих могла да си оптимизирам времето в залата.
80 минути са плюс загрявка и 10-15 минути кардио.
Аз правя след всяка силова малко кардио.

# 755
Аз по принцип тренирам 4 - 5 пъти в седмицата с тежести. Упражненията са ми не повече от 7 на тренировка, най-често 6, с 3 - 4 серии на упражнение. Тренировката ми (без разтягането накрая) трае 50-60 минути. Придържам се около 12 повторения на сет и разбира се нагласям килограмите, така че около 12-тото повторение да съм стигнала до или почти до отказ.
80 минути за 5-6 упражнения според мен е доста време, което значи че или правиш прекалено много повторения, или почиваш прекалено много между сетовете.. или и двете. Мисля, че можеш да я оптимизираш като увеличиш тежестите, за да не се налага да правиш толкова много повторения, освен ако не се опитваш да увеличаваш и енергийния разход със силовите тренировки, тогава има логика в това да правиш повече повторения. Също така 5-6 упражнения смятам, че са супер оптимален брой и няма нужда от допълнителен обем. Аз самата мисля, че малко в повече се моткам между сетовете и също бих могла да си оптимизирам времето в залата.
80 минути са плюс загрявка и 10-15 минути кардио.
Аз правя след всяка силова малко кардио.

От предишния пост разбрах, че не включваш загрявката и кардиото в тези 80 минути, затова ми се стори прекалено дълга тренировката. Но щом и те влизат в това число, съвсем нормално си е времето. 🙂

# 756
Момичета, я да попитам, като цяло колко пъти тренирате в седмицата (основно ме интересуват тези, които тренират с тежести).
Колко средно ви продължава тренировката и за това време колко упражнения и сета успявате да направите?
Аз от няколко седмици си записвам всичко и установих, че като изключим загрявката и кардиото, успявам да включа макс 5-6 упражнения с по 4 сета на тренировка от час и 20 минути.

4-5 пъти. Почвам с интервално кардио, после 5 *15 долна част, 5*15 горна, после корем и пак кардио. Два часа ми отнема това, в събота обаче сварих празен фитнес и изкарах три часа с кеф, направих десет серии за корем, но това е изключение, повече от 300 упражнения за корем рядко правя.

# 757
Преди един месец тренирах силово по програма 3, рядко 4 пъти седмично + някакво кардио на тренажори или уикенда преходи.
Сега се записах на Джиу джицу и намалям силовите на две +три тренировки Джиу +плуване и кардио ,но кратки 20-30минути и кротко +йога и стреч ,но това си е задължително за проблемите ми с гърба...

# 758
Момичета, един тривиален въпрос имам, но с какви шампоани си миете косата при често трениране и след абсолютно всяка тренировка ли я миете?

# 759
  • София
Аз косата си я мия нормално - два пъти в седмицата. Никога не мога да си нагодя чистата коса с тренировката, защото всеки път се потя много, а ако пък не се потя много на силовата, то на кардиото със сигурност.

# 760
Днес беше ден за горна част. За пръв път от доста време тренирах вечерта и си припомних колко е гадно, друго си е рано сутрин. Smile

Аз в момента ползвам този шампоан, но не е кой знае какво. Като го изхабя най-вероятно ще тествам друг. Относно измиването - между един и два пъти седмично, като ползвам и сух шампоан един ден преди да я измия.
Скрит текст:

# 761

Ето този ползвам.

# 762
Момичета, един тривиален въпрос имам, но с какви шампоани си миете косата при често трениране и след абсолютно всяка тренировка ли я миете?

Аз я мия/изплаквам всеки ден, но не всеки ден използвам шампоан. С шампоан и балсам - 2-3 пъти на седмица, останалите дни - само с вода.

# 763
  • София
Това с вода върши ли някаква работа?

# 764
  • в пералнята
Аз я мия на 2 дни. Всеки ден нямам нито физическата, нито психическата възможност. Обаче, в интерес на истината, аз не се потя много, поне не толкова, колкото останалите около мен. Някой път разглеждам с изумление мокрите хора на степерите/пътеките и се чудя как така се получава. Сигурно аз не правя нещо правилно.

Общи условия

Активация на акаунт