Какъв крем за лице използвате? – 19

• 75 873
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • София по рождение
Кожата ми е склонна към зачервяване. Да препоръчате нещо ефикасно?

# 331
Кожата ми е склонна към зачервяване. Да препоръчате нещо ефикасно?
Аз съм страшно довлна от antirougerous на Avene. Пробвала съм над 10 вида за зачервяване,но този ми пасва най-много. А и има spf30. За ежедневна употреба jour,ако е силно зачервяване fort при нужда.

# 332

За през деня ще отворя матиращия крем от серията сигурно, а когато стане леко слънчево ще включа и слънцезащита. За след това не съм намислила, но най-вероятните заподозрени за ползване ще са нощния Абей роял и серум според моментната нужда+висока слънцезащита за през деня. Първо Ла рош-Шака флуида spf50 и ако го свърша преди края на лятото, ще взема и Корф матовия флуид против петна с spf50.

Супергърл, а под защитата какво ползваш?Или само слънцезащита?

# 333
  • Седмото небе
Преди когато кожата ми беше мазна ползвах само серум и отгоре слънцезащита, предпочитах много леки неща тип Екрана на Кларанс и друг много фини и леки продукти, които не тежат и омазняват. Ползвах активно фдт и под него база понякога, та не можех да напластявам повече. Комбиниран крем с фактор така и не харесах, всички ми бяха мазни и лъщящи. Сега кожата ми е по-скоро чувствителна, склонна към раздразнения, зачервяване и изсушаване. Обаче след бремеността и през пролетта/лятото очаквам отново промяна, което ще наложи може би да сменя подхода. Предстои да разбера...

# 334
  • Варна
Здравейте, какъв лек нощен крем бихте препоръчали без вредни съставки за една бременна мама Simple Smile

# 335
Може ли да ползвам като алтернатива на крем обикновен зехтин и как? Не ми понасят кремовете, а зимата кожата ми е ужасно суха и сбръчкана. Сега си правих маска с жълтък.

# 336
Може ли да ползвам като алтернатива на крем обикновен зехтин и как? Не ми понасят кремовете, а зимата кожата ми е ужасно суха и сбръчкана. Сега си правих маска с жълтък.
Защо не, ако ти понася. Единствено може да образува комедони не съм сигурна с какъв индекс беше зехтин, но е много по добре от кокосово и какаово масло. Аз си направих проблем с пилинг маска и единствено зехтин ме спаси. Жълтък много помага, може и малко пчелен мед към него да се добави

# 337
Зехтинът не изсушава ли кожата? Според мен да, но може и да се бъркам с друго масло, бях чела някъде. По-добре кокосово масло. Защо да не ти понасят кремовете?
Пробвала ли си чист глицерин, а след него ,,запечатване" с кокосово масло? Отразява се супер. Също така пиенето на вода и достатъчно мазнини в храната си е важна база.

# 338
Зехтинът не изсушава ли кожата? Според мен да, но може и да се бъркам с друго масло, бях чела някъде. По-добре кокосово масло. Защо да не ти понасят кремовете?
Пробвала ли си чист глицерин, а след него ,,запечатване" с кокосово масло? Отразява се супер. Също така пиенето на вода и достатъчно мазнини в храната си е важна база.
Кокосовото масло хич не е добре за кожата на лицето.

# 339

Само ако човек клони към пъпки (едно от най-комедогенните), иначе си е перфектно за суха и сбръчкана кожа.

# 340

Само ако човек клони към пъпки (едно от най-комедогенните), иначе си е перфектно за суха и сбръчкана кожа.
Слагам си кокосово масло на лицето и нямам проблем. Със много суха кожа съм, без склонност към пъпки.

# 341
ksati, пробвала ли си например да смесиш зехтин и  рициново масло ? Опитай да масажираш кожата, а ако не а усещаш овлажнена и хидратирана смеси тези масла с малко хидратиращ крем. Хубаво ще е ако леко ги затоплиш.
Можеш и да пробваш маслата да нанасяш на влажна кожа.Изобщо, пробвай варианти.

# 342
Не е комедогенен зехтинът, пробвала съм, кожата ми беше хубава с него.

# 343
Според мен зехтинът би могъл да се ползва по-скоро за маслено почистване или като съставка на маски - с жълтък, с мед,... При никакъв крем това е алтернатива. Най-малкото масленото почистване ще направи кожата по-мека. Но, вместо крем никое масло не бих ползвала. Колкото и да са натурални, имат потенциала да запушват пори, а и не съм сигурна, че могат да компенсират дехидратирането.
На чувствителна кожа не действат добре.
По-скоро подходящ крем бих потърсила.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 22:06 от Light Beam

# 344
За почистването съм съгласна, със зехтин и рициново е най-добре. Обаче хидратиране с масла като например кокос и бадемово, от шипки особено заради вит. А, Ц и Е си е супер. Имала съм месеци, в които само масла ползвах и кожата ми беше много добра и хидратирана. Маслата с висока концентрация на linoleic acid и ниска комедогенност (като от вечерна иглика и шипки) не запушват порите, напротив дори са за акне (имала съм акне и съм мазала върху пъпки, които изчезват за дни с маслата за разлика от кремове и изсушаващи). Аргановото масло също е супер, а нанесено на леко влажна кожа си е дори много хидратиращо.

Абе има си привърженици на този метод и то не малко. Дори докато го пиша реших днес да се наклепам с шипките вместо с крема на Ести.

П.С. Зехтинът е бомба пълна с oleic acid (за разлика от линолеик, виж по-горе). тази мастна киселина втвърдява себума и причинява пъпки, но е добра за суха и сбръчкана кожа, защото на тази кожа й липсва много мазнина и се нуждае точно от киселината, която задържа себума. Затова и зехтинът е ок за суха кожа, но има и мнения, че е по други причини изсушаващ.
Доказано е, че на хората с акне кожата им има недостик на линолеична киселина (не знам как е точно на български). Тази киселина се съдържа например в продуктите Клийнанс на Авен, а в маслото от вечерна иглика е над 60% от мастните киселини. Така тези масла държат себума,,течен" вместо втвърден, което прави порите по-малки с продължително ползване, кожата нормализира омазняването си, става гладка. Освен това тази киселина е натурален антиоксидант.
С две думи, не всяко масло действа по един начин, има и специални за мазна и акнеична кожа, които не само, че не запушват порите, но и ги правят по-малки и намаляват омазняването.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 22:13 от snowwhite12

Общи условия

Активация на акаунт