Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 104
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
От очен лекар знам, че по малко тв е позволено след 6-месец. Аз като гледам как ми фиксира телефона понякога и забравя за всичко друго, съм решила екраните да са максимално дълго  отложени във времето.
Днес беше мини ад при нас. Цял ден не може Дасе наспи, постоянно се буди с плач.

# 166
Днес не излизахме, но утре ще пробвам със слинга. И мен това ме притеснява, да не се хлъзна някъде. И с количката ще пробвам, но най-вероятно няма да мръдна от нашата улица, понеже квартала ни доста зле го чистят...

И моята не се обръща все още. От два дни започна доста да се завърта настрани, предполагам е въпрос на време. Не се притеснявам от факта, че повечето вече го правят, децата са различни Simple Smile

Тв не давам да гледа, само ако я нося на ръце и случайно е обърната за малко към екрана. Иначе слагам възглавници пред погледа ѝ или изключвам картината на екрана и съм само на звук. Т.е. вече върви предимно радио при мен Joy

Хранене нощем си имаме, даже не знам по колко пъти Thinking зависи кога е яла за последно и дали и колко АМ (на смесено хранене е). Но поне 2пъти яде към 2-3ч и към 5-6ч. като нощем само я кърмя.

Сега трябва някак да се отучи да спи при нас в леглото. Вече не иска да заспива сама на нейното Sad и това от въпросния 4ти месец и регресията на съня Sad

А относно заспиване и кърмене, ако заспи докато се храни на гърда, опитвате ли да махнете бебето или оставяте да ви ползва за биберон докато само не пусне зърното?

# 167
Гледам в Бг е затрупало със сняг. При такова време не бг излязла със слинг и то не заради студа, а заради риск от подхлъзване.
Моя прави опити да се завърти от гръб на корем и с малко помощ успява. Признавам си обаче, че не се упражняваме често, тъй като всеки път повръща като го оставя по корем, или се напъва да се обръща.
Все ощ спи при мен на спалнята и вече почна да заема много място Simple Smile.

# 168
Ще издивея! Снощи заспах чак към един , малката си сука няколко пъти до сутринта и тъмно се кротна след последното сукане ,баща ѝ се сети ,ще има да търси нещо в гардероба. А там прибрах една голяма найлонова торба с играчки, скрити от баткото и шуми и дрънчи...А познайте дали заспах после. Баткото ми стопи лагерите през деня, а аз към 16:00 вече едва гледах. Излязохме да  помръзнем  малко на студ и дъжд, баткото да подскача в локвите и малката задряма в мен. И като се прибрахме и като каза ,че няма да спи. И двете зверчета решиха ,че ще правят бойкот на съня. Та тъкмо успях да ги кротна, сетих се да пусна аудио приказка, баткото се заслуша....бухта като ревна ,че иска да дъвче цица, да ама тя пуска мляко , с бухта не иска мляко. Повърна и намокри цялата спалня. Докато почистя ,баткото пак подивя, тъкмо пак ги кротнах малко и оп- пълен памперс. Точно го смених ,оп- второ пълен памперс. И за да не светва лампата , света с телефона . Да ама баткото реши ,че не ми се спи и пак се разбуди... Наложи се да му се скарам малко.....и О, чудо! Преди пет минути заспаха и двамата , а аз със сън има няма 2-3 часа за последното денонощие така прегрях ,че няма да мога да заспа пак..... Да не говорим ,че точно ремонтирах моята кола, днес ММ се  прибра с пътна помощ, да ама той работи извън града и ще вземе моята кола, а аз имам да пазарувам и консултация с ортопед  и то в с две деца , а времето тъкмо стана зимно...и ме хващат бясовете.
Отделно ако всичко е наред, трябва да ми дойде началото на другата седмица и кръста ме убива, главата също, да не говорим за нервите,че ги няма.....
Мрън, мрън, мрън, мрън!!! И тъпия автокоректор....аааааа! Една дума по сто пъти я пиша и пренаписва.... И само защото си излях тука ядовете, утре ще ми е малко по-добре....надявам се.

# 169
  • София
Harista, съчувствам ти. Успокой се, все някога нещата ще се наредят и ще почнеш да се наспиваш. Hug Разбирам те, защото каката беше много ревлива и трудно заспиваше, спеше по малко, и в началото ми беше много трудно.
Не знам на колко е баткото, но след като навършат 5 вече са други - много по-спокойни и управляеми (не че не вършат бели, ако за 5 сек ги изпуснеш от поглед 😐).
Аз нямам от какво да се оплаквам, защото малкото си спи и аз си спя, сутрин до 9-10 ч, понякога и до по-късно. Буди ме да яде към 3-4 и към 6-7 сутринта обикновено, после спим до 10. 😁 Лощото е, че каката става в 8, а нали от днес не са на градина и ще ми стане сложно докато й настроя сутрешния будилник.
За разсейването докато ядат - и моята прави така от няколко дни. Вчера например както си сучеше, пусна гърдата и започна да ми обяснява нещо много настоятелно. Голяма забава.
Все още не се завърта от гтъб по корем и обратно, но аз не й показвам,защото тогава трябва да ми порастнат очи и на гърба и ня а да мога за 2 сек.да я оставя без наблюдение. Смятам, че когато е готова сама ще го направи и без да й показвам. 😀
За темата - Вяра, родена 3025 гр и 53 см на 20.08. ( Сега кюфтенцето е 6400, 61.5 см).

# 170
Harista, I feel you!

Аз вече съм на предела на силите си. В момента е 5ч., а това ми е второто цедене за тази нощ. Веднъж и кърмих. Междувременно няма да казвам колко още пъти ставах да давам бибка и да я приспивам наново. Одеве се събуждам, принцесата се мятка до мен, а аз дори нямам спомен кога съм я взела на спалнята...

Кърмата ми драстично намаля, реших да се кача на кантара да видя какво е положението. Ми свалила съм още 7 кг. за няма и 2 седмици, а не е като да не бях си възвърнала стартовото тегло. И после кърма искам да имам... как да стане.
Кога преминават тези регресии, тези чудесии, че ще полудея от недоспиване вече?!

# 171
Честно казано, аз откакто спрях да кърмя през деня, а само нощем, се родих направо.
Виждам, че малкият се нуждае от все повече мляко, а лактацията не знам дали може да се регулира така бързо, предвид че гърдите ми и в началото не са преливали от кърма.
Имам чувството, че детето все е било гладно и оттам съответно неспокойно, неспящо, будещо се бързо след като заспи. Може и да си внушавам, но определено и на двамата ни е по-добре така.
Аз се наспах Joy. Спах от 22 до 3, когато се събуди за първи път и сега няма заспиване.
Дано после през деня да дремна с него за половин-един час.

# 172
На колко месечна възраст смятате да вкарате в употреба седналия кош за количката още повече предвид това, че сега започва зимата? 🤔

# 173
Седналия кош като направи 4 месеца, но тук зимата не е студена като в Бг. Имам зимно покривало и това за крачетата и отдолу като облече дебело яке и няма да му е студено.

# 174
  • Пазарджик
Не знам, кога наистина ще отминат тези периоди на растеж, но като погледнах Wonder weeks апликейшъна  се изплаших. Всяка седмица е в червено. Има само по ден-два уж бебето да е по-спокойно, но не вярвам да се усети от нас майките.
Единствено като ми се усмихне това мъниче и забравям за всичката умора.
Седналият кош няма да го вадя, докато не стане на 6месеца или не покаже, че има желание за седнало положение.
Днес е слънчево и ще излезнем. Поне да си изпия кафето на спокойствие.

# 175
Според мен като порасне малко е ок да гледа някакви образователни филмчета, но не повече от половин, един час на ден. В една книга (“Всичко се решава преди детската градина”) пишеше, че даже е полезно за развитието, стига да не се прекалява, разбира се.
При нас май също има някакъв скок, доста е крив тия дни. Но и аз като Тони като се усмихне, забравям. Днес май няма толкова драми с яденето, ама не ще да спи, бе... Заспива и след 10 минути е ококорил очите, какво е това чудо,  не знам.
Ще го водим на Боуен терапия за акането, някой има ли опит?

# 176
Според мен като порасне малко е ок да гледа някакви образователни филмчета, но не повече от половин, един час на ден. В една книга (“Всичко се решава преди детската градина”) пишеше, че даже е полезно за развитието, стига да не се прекалява, разбира се.
При нас май също има някакъв скок, доста е крив тия дни. Но и аз като Тони като се усмихне, забравям. Днес май няма толкова драми с яденето, ама не ще да спи, бе... Заспива и след 10 минути е ококорил очите, какво е това чудо,  не знам.
Ще го водим на Боуен терапия за акането, някой има ли опит?
Ние правихме Боуен за коликите. След 5тата процедура спрях капките. Не знам дали ги израстна или наистина й помогна това.

# 177
9,400кг 65 см на 3 месеца.
Много ме изнервят тези консултации.
Хем добре качвал, няма да бързаме да захранване. Хем са му много килограмите. Така е. Но е изключително кърмено бебе, как да знам кога колко яде. Нямало затлъстяло кърмаче.
Питах я да не би нещо да му има, че качва много. Не .
Родата на ММ са едри, не дебели. Надявам се да е просто ген.

# 178
Мойта е на 3 месеца и половина и тежи около 5.500 и 60 см. Аз пък се чудя тя дали яде достатъчно, но пък е спокойна.Засичах я днес, давах й само от шише(и тя е само на кърма). На хранене изяжда към 100мл средно през 2 часа, 2 часа и половина.
Йони, ти колко време горе-долу кърмиш на хранене?

# 179
  • Пловдив
Ние точно на 3 месеца сме 5400 кг и сме 62 см. Само на АМ, около 120-130 мл на ядене ( около 5-6 пъти яде).

Общи условия

Активация на акаунт