Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 107
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Мойта е на 3 месеца и половина и тежи около 5.500 и 60 см. Аз пък се чудя тя дали яде достатъчно, но пък е спокойна.Засичах я днес, давах й само от шише(и тя е само на кърма). На хранене изяжда към 100мл средно през 2 часа, 2 часа и половина.
Йони, ти колко време горе-долу кърмиш на хранене?
Различно. 5-10мин. Вечер седи повече, но не суче активно, а само се приспива. През 3часа горе долу. Нощното сам го махна. Повече от 100мл не мога да изцедя с помпата. Давала съм му от шише преди месец. Единия път остави, следващият не му стигна.

# 181
И ние днес бяхме на консултация. Качила е 500гр за един месец, 6.700 и 61см. Боцнаха я в крачето, за сега няма странична реакция, май не я боли много.
Нещо и пукат глезенните стави. Уж нищо притеснително нямаше, но чакам преглед при ортопед, та той да каже.

# 182
Уау, Йони, моето дете яде по 30-40 минути.
Паола, младежът се роди 49см, 3170гр.

# 183
Мами,след ваксини на колко време мерихме температура? Много ми е притеснено,но и не искам да психясвам.

# 184
Нашият се роди 3430, 50 см.
Миналата седмица нещо му стана на малкото диване и се събуждаше през нощта. Първата вечер мислех, че е гладен и го нахраних, ама после му хванах цаката. Трябва посто да го полюлееш и си заспива. От вчера нещата се пооправиха, става към 5.30-6, като заспива към 23 часа.
Моят не знам дали има 6 килограма, ама е дългуч, последно беше 66 см. Яде 6 пъти на ден, кърмя го само, от време на време давам от шише, изцоква 150 и реве за още, не знам от мен колко яде, но яде мнооооого дълго, поне 40 минути. През деня не мога да изцедя повече от 100мл, през нощта мога 150-160.

За телевизията знам, че ако се прекалява, децата трудно проговарят, това са установили последно време логопедите, защото масово децата са започнали да проговарят късно. При нас ТВ е пуснат понякога, просто да бръмчи, но скоро мисля да взема една блутут колонка и да кача някакви песни и приказки, за да не се заглежда в екрана. Засега гледаме да го държим далеч от техника, като започне да разбира, не мисля че е проблем 2 пъти в деня по 30 минутки например да гледа нещо.

Аз след ваксини меря почти постоянно, но никога не е имало проблем. Ако го усещам по-хладен, не меря. Но първия ден съм на тръни, втори и трети ден продължавам да меря от време на време и така, докато не минат 72 часа от боцването.

Мамчета, вашите хлапета имат ли разстройство? При нас от 3-4 дни е така. Намали си аканията (преди беше след всяко ядене) на 2-3, но е направо зелена вода. Не ми се вижда болен, уж всичко е наред. Майка ми ми каза, че като са ми тръгвали зъби съм имала разстройство и аз Rolling Eyes Дано е това, а не някаква инфекция.

# 185
Температурата след ваксинация я меря само на ръка, няма нужда от излишно напрежение. Моето чудовище е на 4 месеца 8.100. Яде бързо, когато не се приспива на цицата.

# 186
Ето една идея за мамите, които носят бебетата през деня. Sweat Smile Мен това ме спаси от носенето.

# 187
Температура не съм мерила. След първата ваксинация дадох парацетамол превантивно и всичко беше наред. След втората не дадох и беше ужасно изнервен вечерта.

Моя не иска легнал, особено пък по корем. Иска все да е изправен. Вече е на 3 месеца и 2 седмици и 8 кг. До скоро ядеше по 120мл и тук таме по 150, но вече твърдо премина на 150мл.

# 188
Днес мина и нашата консултация. За 33 дни е качила 300 гр и 3 см. Стана 6кг. Струва ми се малко, но според лл е много пухкава. Сложи й последните две ваксини, пак ми се скъса сърцето.
Ние от няколко дни имаме странно изхождане-рядко, светло жълто или зеленикаво. Личната нищо не коментира. Праща ни на ортопед, а другия месец на нефролог.

# 189
Не ви ли е страх да ги водите по лекари в това време... Хем ваксини, хем после по болници за преглед при ортопед. На мен пък не ми се води на никакъв ортопед...

# 190
BonniBonn, кажи после, след ваксините, дали всичко е минало окей при вас. Дано мъничето е спокойно.

# 191
Точно днес и аз забелязах Йоана като се изака извън памперса, че е воднисто и аз се притесних леко, но ето, че не е само при нея. Ами явно е нормално да има и такива моменти.

# 192
Ние пък семейно сме с коронавирус😬 Таткото е със симптоми, аз нямам абсолютно нищо, бебчо и той е добре, сега видях, че разстройството е симптом при бебетата, а то се появи и когато се появиха и първите симптоми на таткото 😔 Надявам се да мине леко за малкия.

# 193
И ние днес бяхме на консултация. Качила е 500гр за един месец, 6.700 и 61см. Боцнаха я в крачето, за сега няма странична реакция, май не я боли много.
Нещо и пукат глезенните стави. Уж нищо притеснително нямаше, но чакам преглед при ортопед, та той да каже.
Ще чакам да кажеш за въпроса с пукащите глезенчета какво е каза ортопеда, защото и аз на няколко пъти като я хващам да й сложа памперса и чувам припукване.. Моите глезени по принцип на много кекави(късала съм връзки и съм ги навяхвала и двата по няколко пъти), дано малката не е като мен смотана🤭
Дано при вас всичко да е наред☺️

# 194
Това с пукането и при нас го има но в коленете.

Общи условия

Активация на акаунт