Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 144
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Дами аз да попитам, вие как определяте колко мляко пие бебето? Тоест въпрос ми е ако в случая правите 120мл. вода със 4 лъжички АМ, за 120 ли го броите или 135? 🤔 И съответно 150мл вода + 5 АМ става 170...
Аз си ползвам едно приложение в което записвам кога и колко мляко пие, та се чудех кое от двете е правилно 🙂 пиша 135мл. а може би трябва 120?

# 256
Дами аз да попитам, вие как определяте колко мляко пие бебето? Тоест въпрос ми е ако в случая правите 120мл. вода със 4 лъжички АМ, за 120 ли го броите или 135? 🤔 И съответно 150мл вода + 5 АМ става 170...
Аз си ползвам едно приложение в което записвам кога и колко мляко пие, та се чудех кое от двете е правилно 🙂 пиша 135мл. а може би трябва 120?
Би трябвало да е в готов вид - 135 мл. Поне аз така го смятам, когато дохранвам.

# 257
Здравейте, даааа млякото се смята в готов вид 🤗
Има ли някой, който ползва шишета Avent natural? С Кой размер биберон сте - 1 или 2?
Аз давам номер 2 ( на самата биба пише 2), но изцоква 200мл за 7мин и ми се струва доста бързо. Изпива си всичко и после плаче, защото явно много бързо пие и не се усеща колко е изпил. Та мисля да се върна на номер едно.
Иначе и ние сме до никъде с обръщане и държане на изправена глава по корем, но ... здраве да е 🙏🏼 Ще започне някой ден. Иначе като го гушна си я държи леко клатущата, но я държи изправена 🤗
По принцип съм против проходилките, но не знам на какво мнение ще съм след някой друг месец 😂 защото посред мен ще започнат да искат да са по-самостоятелни и едва ли ще мога постоянно да го държа, а проходилката за малко може би ще ми върши работа.
Иначе да се оплача, до преди седмица си спеше в креватчето, но ... сега вече не иска. Само да го сложа и веднага се буди- пак заспива- пак го слагам- пак се буди и т.н
Не знам как да го отуча да спи при мен 🤔

# 258
  • София
Аз още ползвам биберон 1 с шишетата на Авент. Мисля си някъде след 6 месец да премина на по-голяма дупка, но ще се консултирам и с педиатърката по този въпрос.

# 259
Мисля да започна първо със зеленчукови пюрета, които наистина ми се иска да приготвям сама. Вие откъде ще си набавяте храната?

Ние сме в дълбоката провинция, та имаме градинище Bowtie сеем и садим всичко, за каквото се сетите и после във фризера. тази година имаме даже и броколи И месо имаме домашно, та 90% ще е домашно.

Има ли някой, който ползва шишета Avent natural? С Кой размер биберон сте - 1 или 2?
Аз давам номер 2 ( на самата биба пише 2), но изцоква 200мл за 7мин и ми се струва доста бързо. Изпива си всичко и после плаче, защото явно много бързо пие и не се усеща колко е изпил. Та мисля да се върна на номер едно.

Моя също пие 200мл и си ги изпива за макс 5мин.
По принцип ползвам на Нук, но имам едно шише на Avent- антиколик, 260мл, идея си нямам дали е natural, с биберон номер 2 е. На кутията пишеше 1+.
Това от нета за биберони Авент.
Скрит текст:

# 260
Къде сте, майчета?
Бебоците са ви спрели тока ли Stuck Out Tongue Winking Eye
Моят вчера беше много неспокоен през нощта и сутринта спа чак до 11.30ч.
И понеже днес съм му сърдита, а и явно режимът, който бяхме изградили последните дни, отиде по дяволите, днес ще спи само в кошарата Joy
Колко време минава при вас между последния дневен сън и нощния?

# 261
Здрасти, Лайка 😝 Кво да кажа, то дето ми спира тока, ами и една част от времето в което е кротка и мога да свърша нещо минава на телефона, че да могат наще да видят малката, че бяха болни и още не сме се виждали(почти месец) 😁, през другото време да си свърша мойта работа домакинската отгоре отгоре по бързата и айде пак вавай цици, сменяй памперси( тия лидълските хич не ме кефят, нощем не изкарва с един и пропускат...), разхождане из стаите, в люлката, малко на активната гимнастика 😁...
Инъчее от последния дневен сън до нощния има около 3..4 часа будуване, а вечер взе доста често да става кисела.

# 262
Всеки ден е различен при нас. Понякога паузата може да е 2 часа, понякога и 1 час е много. Но е факт, че заспива все по-бавно и трудно.

# 263
Последно спи до 17ч и после заспива в 20:30. Това е най-идеалният вариант. Sweat Smile

# 264
  • Denmark
Аз го държа поне 3 часа буден иначе снощи заспиваше в баща си още на втория...
Бебчовците, които си заспиват в кошарата, плачат ли?
Моят вече седмица заспива там, но задължително плаче докато се унесе...

Ние днес трябва да отидем да се тестваме за корона и трябва да водим малчо с нас, понеже сме били контактни със заразен. Sad

# 265
Малкия заспива на ръце и после го слагам в кошарата. Последната дрямка е към 21ч, 40-60мин и после към 23.30 заспива.
Мечтая за бебе спящо от 19 поне до 6ч, за режим, за сън с продължителност поне 5-6ч. Мрън, мрън, мрън...

# 266
Аз го държа поне 3 часа буден иначе снощи заспиваше в баща си още на втория...
Бебчовците, които си заспиват в кошарата, плачат ли?
Моят вече седмица заспива там, но задължително плаче докато се унесе...

Ние днес трябва да отидем да се тестваме за корона и трябва да водим малчо с нас, понеже сме били контактни със заразен. Sad

В 70% от случаите реве в кошарата и след това заспива. Като беше дребчо го оставях и сам си заспиваше - тихо и кротко ... еххх, спомени ...
Дано всичко да е наред, бързо да си минете по реда и с отрицателни резултати!

# 267
Минахме през ортопеда , всичко е наред. На 30ти контролен. Добре, че ММ беше с нас , че колата се развали. Ако бях сама с двете деца пак..... сега и двете коли са в сервиза....Sad  Моста две различни повреди за 2 седмици. На баткото му беше забавно  за гледа пътна помощ . Малката и тя беше спокойна.

# 268
Хахаха и аз това си мислех,в началото как си спеше в кошарата, самичка...аз я будех за храна...ех...то беше от жълтеницата в началото де Joy

Аз наблюдавам следното, храня я, слагам в леглото и я завивам, пожелавам лека нощ, целувка и в началото почва да се върти, говори си нещо, унася се, след 15-20мин е рев, спира и заспива или пак се унася и следва пак 1-2мин рев и чак тогава окончателно се заспива.
Иначе за дремките преди лягане, май не гледам да я държа, както дойде, пък и това е когато ние вечеряме и ако не е заспала примерно след баня, слагам я в шезлонга, за да мога и аз да хапна.

Марая, стискам палци всичко да е наред! Flowers Four Leaf Clover

# 269
ММ снощи разбра, че бебка може и сама да заспива. Той я приспива вечер, обикновено като си сложи ръка на главичката ѝ или ѝ пее тихичко.
 Приспива се сама като си търка очите ту с лявата, ту с дясната ръка. Не плаче докато заспива, но се е случвало след 40тина минути да се събуди и да проплаче за биба, след което заспива за цяла вечер и се събужда към 7ч.

Общи условия

Активация на акаунт