Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 120
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Имаме много странни сиво/сини очи които са толкова тъмни , че изглеждат като черни.

# 451
Лош, лош ден имахме. Спа 2-3 пъти за няколко минутки. Всяко заспиване с триста зора. Заспа преди малко и кака му и тя. Искам отпуска.
Използвам литъл енджълс 4ка. Сигурно вече е 10кг.
 Всяка вечер и през денят е мокър, от страни на корема, а памперса дори не е пълен. Не знам, май са му тесни. С дъщеря ми ползвах мамиа, но не помня по-широки ли са на кръста.
Давам му Авирон, вит Ц и Стеримар за вируса му. Вече е по-добре, ноооо киисееел.
Имаме столче за хранене на Лорели, с полу легнало положение, махаща се табла, меката част също се маха. Но е розово, от кака му и го продавам. Сега ще опитам с икейското, не ми трябват екстри.
От Авирона какъв цвят ви е акито? Извинявам се за въпроса Joy , и аз му давам този сироп и му е тъмно зелено.
И един въпрос към мамите с по големи дечица. При упорита кашлица ползвали ли сте мед за намазване на гръбчето и гърдите на детето?
Черно 😂

# 452
Аз съм слагала мед на гърба и на гърдите на баткото. Също и йодени решетки на краката. Чай с лукчета, локум, орехи, индрише и лук и още доста бабини лекове. Той е на 12 и никога не е употребявал антибиотици,  никакви , а лекарствените вещества опират до нурофен  и парацетамол. Дано все ми е така здрав и малката като него. На всички дечицата ни дано са здравички!

# 453
За темичката- София се роди 3330гр, 52 см.
И при нас със спането малко трудно, от няколко дни е супер крива вечер от 19ч някъде докато заспи към 21-22ч. Подозирам, че може да започнат зъбите.
Момичета, кажете нещо за косопад, че е страшно положението. Съчетанието с дългокосмест котарак никак не помага. Grinning

# 454
Според мен, ако очите ще са светли си личи въпреки неопределения цвят в началото и обратното. И на мен ми се струваше, че нашето чудовище, че ще е със светли очи в началото, в момента още сивеят, но са доста тъмни и очевидно ще си останат тъмни, тоест кафяви. Да отбележа, че и Северина е кърмено бебе. И двамата с таткото сме с кафяви очи, но баща ми е със сиво-зелени и се надявах, но какво да се прави 😃 Реално, ако очите ви се струват тъмни според мен няма как да изсветлеят. Обратното по-възможно ми се вижда.

Днес за целия ден е спала 20 минути, но не се е нервила, така че аз съм окей с това. Не я приспивам насила, твърде трудоемко ми е това. Понякога я разнасям из вкъщи със слинга и там заспива, ама днес и това не подейства, здраве да е.

# 455
И на моята дунда очите й още са неопределени. Сиво - сини, а около зеницата като че ли започва  да се кафенее. На кърма е.
До колкото знам и аз, сини очи си личат още от началото и при тях няма кой знае каква съществена промяна.

И този месец сме без ваксини и без консултация. Ще си останем без ротавирусната явно. Кога ще наваксваме, нямам идея.

# 456
На дъщеря ми очите още от родилното си личеше , че ще са тъмно кафяви. Като моите.
На бебето още гадая. Май ще са зелени или пъстри. Копие на баща си е. Преди седмица му минахме главата 1/2 номер и вече е рус. А беше с тъмна коса.
Чудя се мое дете ли е. Аз съм тъмно коса, тъмни очи, тъмна кожа. Той бял, бял, рус и явно зелени очи. Нищо общо нямаме.
Дано скоро да мине тази регресия на сънят, че не съм на себе си.

# 457
Моя шишко има очите на баща си, така че не очаквам промяна. Всъщност от самото начало са си такъв цвят.

# 458
Нашите очи са пъстри по към зелено, а на малката сини (изцяло на кърма е)

За памперсите... През нощта сме с 4ка Пуфис. През деня ползвам лидълските, стават, но през нощта пропускат. И Памперс ползвахме, но най си харесвам Пуфис 🙃

# 459
Ох ама аз съм много зле,сега погледнах гащичките на Little Angels и ги дават от 9 кг,а аз съм ги турила на моя дребосък 6,500 😁 За къде съм се разбързала и аз не знам,чист късмет че не са пропуснали до сега (струваха ми се големички,ама си викам айде карай). Отворих емаг и видях,че има промоция и поръчах едни гащички 3ка 😂😂

Ох темата за очите ми е много болезнена на мен. Мъжът ми е с такива красиви светло сини очи,а аз съм с едни никакво зелено към кафяви очи и за съжаления малкият май ще вземе моя цвят 🙄 И аз кърмя все още и се надявам да се запазят поне тъмно сини както са сега.

# 460
Нашата принцеса и тя е с тъмно сини очи. Личи си че ще станат тъмно кафяви като моите. Каката беше с мътно сини очи до към 4 месеца, после станаха зелени и изби и кафяво накрая. Сега са пъстри зелено кафяви. Сина ми се роди с порцеланово сини очи много различни. После леко посивяха и станаха точно като на таткото. Така че съм с 1 синеоко от 3 Simple Smile
За памперсите ние сме на памперс ню бейби жълтите 3 ка. Като килограми сме 6,500 и са ни перфектни. Не пропускат правя 1 смяна през ноща. Пробвах mamia 3 плитки и груби са. Целите и крачета и коремче станаха в екземи където се търка памперса. Та повече никакви проби и смени.
Едно въпросче мамите които храните с АМ и смесено давате ли Вит Д и в каква доза?

# 461
Ние сме изцяло на АМ и дозата витамин Д, предписана от педиатър ми е 1капка дневно - продължителност 1 година. Като зимния сезон (може би на 14 сме на ваксина) ще увеличи на 2 капки.

# 462
Изцяло на АМ, давам Био Баланс по 5 капки - витамин Д+пробиотик

# 463
Давам по 5 капки Вит. Д.

# 464
Давам по колкото мога капки вит.д- веднъж две, друг път три. Много неудобно е да се капе директно в устата му. Той се върти, тия капки капят бавно.
Слагам си на пръста три капки и му го пъхам в устата. Така му го давам тоя витамин.
Има и опаковки на спрейче и следващия път ще взема такъв.
Този го беше взела зълва ми в спасителната кутия за бебе, която ме чакаше подготвена, когато се прибрах от родилното.
Втора нощ сън в кошарката от 23 до 7 сутринта. Доволна съм.
Вечер много трудно заспива. Сложа ли го в кошарката и започва да си вика, да си пипа, да си оглежда... Явно свиква още с нея.

Общи условия

Активация на акаунт