Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 129
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Защо моето няма такива паузи Sob Sob Sob
При кърмачетата май няма големи паузи, но пък съм чувала от кърмещи жени, че ако спят с децата с наспиват, тъй като се хранят в просъница.
Не, няма големи паузи- най- дългата ми е била 3.30- 4 часа ( но пък тогава гърдите ми се препълват и се будя с мокра пижама).
Аз спя с моята Буба, но тя все се опитва да ме избута извън леглото- спи с глава перпендикулярно на тялото ми.
Не мога да кърмя в просъница, все съм будна, но заспивам понякога по време на кърмене за 5 минути.
Много неспокойно спи моята от 3-4 нощи, заспива на гърда и се буди след половин час.
После пак в 1.30- 2 ч, в 6 часа, разказва ми играта. Пробвахме биберон на Авент, но го плюе, не й допада.
Дано не е регресия на съня, спеше си хубаво, поне по 8-9 ч.

# 211
Хахах това с избутването ми е познато. Постоянно се извърта и забива глава в мен.   Снощи се принудих да слеза малко надолу, че да не се забива в мен, но тогава пък ми стърчат краката от леглото.
Опитай с биберон на МАМ, те са плоски и наподобяват зърното на майката.

@Хариста при нас за сега буденето е само за ядене. Яде, оригва се и заспива.

# 212
Антонио нощем не се оригва.
Той толкова и яде де.
Мрънка в просъница като е със затворени очи.Давам му биберон, но се изнервя. Като го сложа на гърдата си заспива и няма проблеми.
Днес съм твърдо решена да опознава кошарата си. След баня го слагам там и ако не заспи до 22ч., ще си го взема при мен.

# 213
И ние заспиваме само на гърда. Като я изкъпем кън 19:30 в 20ч. вече е в леглото до мен хах и се събужда чаак в 1 после в 6 цокне 2 пъти и пак заспи, та и аз не мога да се оплача спим си много добре (пу пу) биберони не иска и да помирише, плюе ги, прави физиономия все едно че ще повърне направо. 😄Ние май всички го минахме този корона вирус първо таткото дигна температура няколко дни после мен ме хвана хрема главоболие но ми мина но от 3 дни нямам никакъв мирис и вкус, ужасно е, но се надявам скоро да мине. Та не сме се тества ли, но сигурно е това, спокойно момичета не се притеснявайте толкова това е просто вирус, който почти всички хора ще минат. А и тези които кърмим предаваме анти тела като сме болни от нещо на мъничките. Само на 2-рия месец сме били на ваксини сега сме на 3++и трябваше да сме, но с тези болести ще отложим малко, хич не ги харесвам тези ваксини..ако можех даже нямаше да й ги слагам, но няма как.. Но си мисля че колкото повече могат да се отложат във времето по-добре така и дечицита като поотраснат укрепват повече. Организма им също по-добре може да приеме тея ваксини, така си мисля аз де.

# 214
Нашата лична лекарка вчера ми обясни точно обратното. По-добре по-рано да ги минават ваксините, защото след това ги усещат по-болезнено.
Ние цяла нощ спим заедно. Преди я слагах в кошарата до първото будене, но отдавна спрях да си давам зор. Усещах я че там спи доста неспокойно и си е взех пак при мен. Само, че най-малкия човек в леглото, най- много място заема. Буквално се чудя къде да се мушна или съм в менгеме между баща й и нея или съм целунала дъската на леглото.

# 215
И ние заспиваме само на гърда. Като я изкъпем кън 19:30 в 20ч. вече е в леглото до мен хах и се събужда чаак в 1 после в 6 цокне 2 пъти и пак заспи, та и аз не мога да се оплача спим си много добре (пу пу) биберони не иска и да помирише, плюе ги, прави физиономия все едно че ще повърне направо. 😄Ние май всички го минахме този корона вирус първо таткото дигна температура няколко дни после мен ме хвана хрема главоболие но ми мина но от 3 дни нямам никакъв мирис и вкус, ужасно е, но се надявам скоро да мине. Та не сме се тества ли, но сигурно е това, спокойно момичета не се притеснявайте толкова това е просто вирус, който почти всички хора ще минат. А и тези които кърмим предаваме анти тела като сме болни от нещо на мъничките. Само на 2-рия месец сме били на ваксини сега сме на 3++и трябваше да сме, но с тези болести ще отложим малко, хич не ги харесвам тези ваксини..ако можех даже нямаше да й ги слагам, но няма как.. Но си мисля че колкото повече могат да се отложат във времето по-добре така и дечицита като поотраснат укрепват повече. Организма им също по-добре може да приеме тея ваксини, така си мисля аз де.

Аз също прекарах коронавирус и бебка муца от мен. Едната вечер имах 39гр.температура и тя цяла вечер муца. После няколко дни 37.5. Никакъв мирис никакъв вкус, малко главоболие и така. Теста за антитела е 30 лева. Идете после се проверете да знаете, че сте го минали и да сте спокойни. Това е обикновен вирус само за хора със здрава имунна система. Относно бебетата се свързах с пулмолог - те дори и да го карат, нямат признаци и нямат усложнения.  Бързо оздравяване.

# 216

Аз също прекарах коронавирус и бебка муца от мен. Едната вечер имах 39гр.температура и тя цяла вечер муца. После няколко дни 37.5. Никакъв мирис никакъв вкус, малко главоболие и така. Теста за антитела е 30 лева. Идете после се проверете да знаете, че сте го минали и да сте спокойни. Това е обикновен вирус само за хора със здрава имунна система. Относно бебетата се свързах с пулмолог - те дори и да го карат, нямат признаци и нямат усложнения.  Бързо оздравяване.
Ами мъничката няколко дни акото й беше зеленикаво по-слузесто и й беше запушен носа, нямаше сополи та си мисля, че може би и тя е имала нещо. Бъдете здрави, това е най-важното! ☺️

# 217
Здравейте мамита, едва успях да ви изчета...
От 3 дни влизам, чета колкото мога, та чак сега успях да свърша. 😜

За списъка Борис се роди 3,300кг., 48см.

Ние също минахме май тая корона, не сме се тествали, но всички имахме първо температура от порядъка на 37,3/4/5 и толкова през първите 3 дни, след което ужасна хрема, загуба на вкус и мирис (ей това е най гадното) и за около 12 дена всичко мина. Всъщност мен ме държа най дълго 🤔 другите у дома им мина на 7-8 - мия ден.

Смятам тази нощ моя Боризавър да си спи в кошарата 😂😂😂 колкото изкара де... Започвам упорито да му показвам кое е неговото място, защото започна да се обръща от гръб по корем и много ме е страх да не падне от спалнята.
Също така, таткото е като наказан в хола, мъчно ми е за него вече 🤫

За заспиването, няма нищо ново при нас.
Заспива към 8, 8 и нещо след баня и масаж (чака си ги като наследство) и се събужда към 2, цоква към 90 мл. в просъница и продължава да спи до 6ч. пак се събужда, хапва и отново заспива до към 7:30

Да се похваля, че много му харесват пюретата 🙂
Сякаш започна да пие и повече мляко и най вече започна да ака всеки ден "разгеле" до сега съм дала само тиква, картоф и морков. Веднъж се наложи да дам сварена круша 😁  хапва около 60 гр. и след това пие мляко

# 218
Тази вечер се опитах да изместя малко часа за лягане и нарочно излязохме с количката към 4.15, за поспи малко и да легне вечерта по- късно. Спа до около 5.15, в 6 вече почна да нервничи и почнахме да го къпем. След къпането го нахраних и исках да го държа поне до 7, но вече беше крайно изнервен и го сложих да спи. По принцип заспива докато яде, но този път беше абсолютно буден и си мислех, че няма да заспи, да ама човека си иска леглото и докато го сложа и завия и вече е откъртил!
Съня му е леко неспокоен и имаме нов навик! Главата е завряна в мен за да го галя и също така трябва да ми държи единя пръст Simple Smile.

П/с За короната, не бих се изказвала толкова категорично. Точно по време на бремеността си работих в интензивно отделение и такива изказвания, че е нещо безобидно ги намирам за безотговорни! Имам млади колеги починали от корона и други които бяха интубирани седмици наред!

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 21:27 от G.Savova

# 219
Последните няколко вечери са изключително тежки откъм заспиване. Много мрънка, нищо не иска освен да хленчи, като задреме се буди с мрънкане след 10-15 Мин. Поне час и половина
, че поеече, само лягам и ставам в опити да се получат нещата.

# 220
Савова, пак добре че не иска да му говориш.
Защото моят ни хвана, че понякога баща му му държи ръката и го милва и сега иска и да чува кой го гали, че да няма повече такива своеволия от наша страна Joy
Тази вечер заспа в 21.20ч.
Добре е. Утре ако спи до 9 поне ще ми е идеален тоя режим.
Нямах психика аз да го слагам за нощно спане в кошарата.
Утре пак ще го слагам за дневните там, пък да видим.
Само ми е притеснено, че свекървата ще го гледа сутринта за час и да не е изнервен, когато се прибера.
Че ако от сутринта е изнервен, целият ден е кошмарен направо.

# 221
Аааа на обед се приспиваме с “нани нани” и така докато заспи. Simple Smile
Като заспи пък ако спра да му опявам и да го галя и се разбужда.
Вечер пък ако кажа кви приготовления са, човек ще си помисли че отглеждам принц Joy
Докато го къпя хавлията му се топли на парното. В същия момент леглото се затопля с една бутилка топла вода. Затопля се одеалото, възглавничката и една тензухена кърпа която ползва да си затиска бибероната да не пада от устата му Grinning . След толкова ритуали няма право да не ми заспива Stuck Out Tongue Winking Eye

Ох до сега не съм го оставяла на никой освен на майка ми и то когато е нахранен и спокоен. В петък трябва да си правя едно изследване и ще трябва да го оставя поне за 3-4 часа и вече ме хваща страх, че ще надуе гайдата и няма да може да го успокои или пък че няма да може да го нахрани, или пък ще го храни през час Simple Smile.

# 222
Хахаха. Вярно е принц Grinning
Моят го оставям преди баня гол да се въргаля из спалнята.
Хем да не му е студено после, когато го обличам, хем да се поизмори и да заспи за вечерния сън.
Ето сега е заспал.
Обаче толкова ни е взел страха, че ме мога да се отпусна да отида в хола, за да не се събуди и да се почне с цирковете.

# 223
В нас сме на парно и температурата е около 23-24 градуса, но съблека ли го дори само да му сменя памперса и крачетата и ръчичките стават студени. Иначе обикаляме навън из студа но в количката винаги е топъл. Вечер като заспи се изнизвам и отивам да гледам ТВ, но в последно време предпочитам да си легна рано.

# 224
Ох, като го знам как реве понякога като се събуди и направо ми се свива стомаха и си стоя в спалнята.
Сутрин ставам към 7 и тогава са моите два часа, в които пия кафе, гледам тв или излизам да пазарувам.
И докато пишех това, той се разрева в съня си и ако не бях тук да си сложа ръката веднага на бузката му, щеше да е ад цяла нощ.

Общи условия

Активация на акаунт