Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 130
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Моя беше голям ревльо когато имаше колики. Бях толкова стресирана, че не исках да излизам с него. Постепенно нещата се подобриха и в момента реве само ако е гладен и аз не съм сварила да поднеса бутилката на време. Понякога реве жално като ми писне да го държа на ръце и го оставя да лежи на дивана. Тогава прави жални физиономии и му трепери брадичката и аз не издържам и пак го вземам Joy.

# 226
Моят не реве по принцип.
Но явно не може да преминава фазите на съня и реве в съня си.
Четох, че трябвало да го оставя да пореве минута две и ако не спре, да го приспя отново.
Но аз никога не съм пробвала да го оставя да реве, а веднага го взимам да го гушкам или ако съм до него си го успокоявам още преди да се е разревал. Даже по дишането му разбирам кога ще се разреве.
Но събуди ли се, няма заспиване час и половина.
Иииии просто си стоя в спалнята, за да си спестя това приспиване и дондуркане.

# 227
О да споделя едно мое “откритие”. Тези които ползвате вечер биберони, МАМ имат много хубави които вечерно време светят в тъмнината, така че да можете да я намерите, ако детето я изплюе.

# 228
  • София
Авент също имат такива. Нашите в момента и двете са зад кошарата, а аз много си ги харесвам, което ме подсеща да юрна нашия татко да ги вади още сега Smile

# 229
Само ние ли живеем на 18-20 градуса 😁? Не ни се иска да го изнежваме, а и не търпим много горещо. Всеки път като отидем в едни наши приятели ,които живеят на 24 градуса и умирааам, все едно съм пияна, очите ми се затварят. Дори като излизаме навън малкият е с потник или тениска-боди, блузка и клинче или анцунг,тънък космонавт или по-скоро дебело боди и 2 одеалца, а е 5,6 градуса при нас. Зимния космонавт мисля да го слагам като стане около 2 градуса и надолу. Не му слагам дъждобран, оставям да влиза въздух все пак изкарвам детето да подиша свеж въздух, не само аз.

# 230
Почнах да вдигам температурата откакто малкия има студени крака и ръце, а и незнайно защо и на мен почна да ми става студено. Карам тежко настинките и не ми се иска да се разболявам. Стига ми че всеки ден съм 2-3 часа навън.
Малкия е облечен в ромпър, чорапи и от горе слагам едно много тънко гащеризонче. Като излизаме слагам отгоре космонавта и одеало и винаги го прибирам топъл, но само да го разголя за 2 Мин и веднага става студен. Ако мога да избегна настинките тази година няма да ми е зле.
Тази вечер си легнахме в 6.30 и в 1.15 почна леко да мрънка и го нахраних в просъница.

# 231
Аз не мога да спя на 18-20°, защото ми става студено на клепачите и не мога да заспя 😣😃 За краката и ръцете знам, че е нормално на бебетата да са студени, на нашето чудовище също са такива почти винаги. Проверява се по носа дали на бебето му е студено или не.

# 232
  • Denmark
У нас е както описа при вашите приятели, Паола Grinning на мен винаги ми е студено, а всеки, който дойде вкъщи пуфти от жега, хаха... но малкия е само по боди и панталони с чорапи.

Май ни мъчат зъбки. Не сме спали изобщо. Едно постоянно мрънкане и въртене. Ако не му е в устата гърдата, се събужда. Ако пък е в устата му се дърпа, пуска и пак търси.. Чудничко. Сложих от гелчето на бочко да видя дали ще поспи сега в количката..

# 233
Аз дори и за носа знам, че не е показател. На мен са ми казали гърдичките или отзад на вратлето да проверявам.
Иначе аз като я пипна по студените ръце и на мен ми става студено. При нас е топло 23-4 градуса, но престои да отидем на доста по-хладно място. Е, там не знам как ще вирея. До скоро все ми беше горещо, ама явно хормоните ми взеха да влизат в час и зиморничавото в мен взе да преобладава.

# 234
Ние обичаме да спим на студено.
В момента в спалнята е 20 градуса. През деня става 21-22. Само вечер преди баня пускам парното и става 23.
Изключвам го и заспиваме отново на 21-22 градуса. Завиваме се с чаршаф и одеалце, а през деня само с одеалце. Обличам го с боди с дълъг ръкав и ромпърче, че ръцете му са все отвити. Имам едни ромпърчета от некст, на които ръкавките могат да се направят като ръкавички, но си представям каква война ще ми обяви малкият, ако му отнема възможността да си яде ръцете Joy
Не го проверявам дали му е студено или топло. Той си показва, ако нещо не му е тамън Joy

# 235
И ние седим на 18- 20 градуса, в хола през деня е около 20 - 21 макс, в спалнята 18-19 градуса. Не я навличам много, то тя и не търпи, особено ако реша да сложа блузка, то е едно пищене , дране, ако може все гола ще седи и все в банята да си плиска Simple Smile

# 236
Имам едни ромпърчета от некст, на които ръкавките могат да се направят като ръкавички, но си представям каква война ще ми обяви малкият, ако му отнема възможността да си яде ръцете Joy
Не го проверявам дали му е студено или топло. Той си показва, ако нещо не му е тамън Joy
Опитах веднъж и такъв вой нададе, все едно го дерем. Режа му ноктите и въпреки всичко тази сутрин пак е одран.

# 237
У нас е около 25°, на мен ми е горещо, но ММ е мн зиморничав. Sad
Бебо е само по боди и ританка, понякога го оставям и само по боди.

Някой да е почнал със захранването освен mamanasi29?  
Моя господин все е гладен, пие по 200мл мляко и след 2ч пак мрънка. Все още имаме 3 вечерни хранения - в 00, в 03, в 05.
Мислех да захранвам по метода ЗВБ, но трябва да изчакам още 2 месеца. И се чудя дали да не почна с пюренца и аз?
И в тоя ред на мисли, Паола, беше публикувала едно уредче за готвене на пара  
Някой има ли го и дали е доволен? Бюджетен вариант е и се чудя дали да поръчам.

Ние най-вероятно също изкарахме короната, ММ беше с Т и суха кашлица 3 дена. Без обоняние и вкус, които се възвърнаха около 10тия ден. Аз съм без обоняние вече 2ра седмица. Други симптоми нямах. Бебо Слава Богу нямаше никакви симптоми освен запушен нос (но това може и топлото вкъщи да е).

През деня има 5-6 дрямки по 40-60мин, вечер си ляга мн късно - към 23 и от ден първи вкъщи си спи на кошарката, която почна да му умалява и ще минем на дървеното легло.Надявам се да си спи и там без проблеми.

На 6ти става на 4 месеца и все още не се върти никак, само повдига дупе и прави нещо като мост.
Каквото докопа веднага слага в устата, сърбят го венците, ядосва се и чак ръмжи. Но още не са подути и нищо не давам, поръчах едни прахчета teetha на Nelson’s да съм подготвена.

# 238
Аз купих чувалче 2.5tog, та спим на темперетура от 20 градуса. ММ направо замръзва.
През денят е около 23 градуса, като я обличам с боди потник или къс ръкав и отгоре ромпър. Лежи цял ден по земята, та понякога слагам някакви чорапи.

# 239
  • Denmark
Верчи, ние на 13ти правим 4 месеца и ще обсъдя захранването със сестрата, която ни следи. Ще ми се да изчакам до 5 месец обаче първо, че той с поглед ни изяжда чинийте, отваря уста като го пробвам и второ, като вас и ние ядем доста. Само където моят юнак хапва по-малко, но на често. Така че ще споделя какво сме решили със сестрата. Simple Smile
За уред все още обмислям.

Общи условия

Активация на акаунт