Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 170
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Верчи гледах ревюта в ютуб на уреда и много ми хареса , плюс това,че не е голям, а компактен и идва с книга с бебешки рецепти. Цената му изобщо не е висока. Аз мисля да заложа на него,но няма да е скоро, за да споделя от личен опит дали е добър. Малкият сега е на 3 месеца и половина.. до 6 месеца има време 😁. Надявам се да имам мляко до тогава.
Относно градусите отново.. малкият не може да спи на толкова горещо. Тук лятото хем не беше много горещо, но имахме няколко по-топли дни и като напече в хола ставаше доста топло, малкия беше супер нервен и не можеше да заспи, следобед го слагах до прозореца на хладен въздух и спеше по 2,3 часа без пробуждане. Явно си е до бебче, но и не искам да го изнежвам сега и после от най-малкото нещо да ми се разболява, както е мъжът ми. Лично той даже държи да е така и до ден днешен дудне на майка си, че го е разнежвала 😁.
За зъбки много ми хвалят едни английски прахчета, има и гелче Ashton & parsons, хомеопатични са, ще ходя да ги купя днес да имам, че ако го хванат вечер да не се чудя какво да правя.

# 241
Майчета, мислите ли да използвате проходилки за бебчетата? Знам, че още е много рано, но ни предлагат да ни купят за Коледа, а аз съм чела доста негативни мнения за употребата им и съм в чуденка.

Относно градусите - 22 - 23 градуса е вкъщи, но на бебка май й е топло, защото често й се поти главичката. Нощем спи с чувалче 1tog и ромпърче.

# 242
Аз не бих взела или приела проходилка.
Много против съм.
Чудя се за бебешки фотьойл. Някоя има ли и би ли взела?

# 243
Аз съм слагала двете ми деца в проходилка и слава богу нищо им няма, смятам и Боби да го слагам, когато навърши 6 месеца, естествено ако е готов.  Най вероятно ще натоваря свекървата да избере проходилката като подарък за Коледа. По натам ще видя ако обича да скача (прожинира) може да му вземем и бънджи 🙃

# 244
За зъбки много ми хвалят едни английски прахчета, има и гелче Ashton & parsons, хомеопатични са, ще ходя да ги купя днес да имам, че ако го хванат вечер да не се чудя какво да правя.

Аз поръчах от фб страничка, със стоки от УК, имаше и ги тези прахчета, но за гел нищо не пишеше. Ще видя да поръчам и аз, да имам няколко алтернативи, че всяко бебе е различно.

отваря уста като го пробвам

Арас е същия, отваря уста, докато види лъжичка. Давам витамин Д с лъжичка и понякога го пробвам и аз Simple Smile

Чудя се за бебешки фотьойл. Някоя има ли и би ли взела?

Аз поръчах това, не е точно фотьойл, но подобно. 
И съм дала заявка на сестра ми за нова година, това да е подаръка.

# 245
  • София
У МП, където живеем, е кучи студ! Satisfied Аз съм зиморничава и ми е студено много. В спалнята ни пускаме печка и температурата е около 20 градуса - само там ми е добре. В хола е 18, а в кухнята - сигурно 15. Детето го навличам, за да не се разболее, защото докато не живеех тук ми се е случвало като остана за няколко дни зимата да се разболявам. Всички дрехи които нося тук са от топлещи материи иначе няма да оцелея Smile
Племениците ми ползваха от тези проходилки, които се бутат и издават разни звуци. Мисля и аз да заложа на тях. Каката проходи 2 дни преди да направи годинка, а малкия... е, те на момчетата малко по-трудно им се случват нещата Satisfied

# 246
Ние държим 19-20 градуса през деня и около 18 градуса през ноща. Спи със торба с ръкави 1,5 тога. През деня я Обличам с боди, ромпър и терлички. Ако ми се стори хладно обличам по дебел ромпър. Като цяло следя ръце, крака, вратле. Големите ми деца са свикнали на студено и се надявам и това да каля. Синът ми рядко облича яке все му е топло.
Проходилка няма да ползвам с големите имах бънджи и уолкър и сега ще е така.
Аз да питам мамите при които бебетата са на смесено хранене колко АМ давате? И как давате отделно АМ или кърмите и само до давате АМ.

# 247
Вече съм се заредила с прахчета за зъби, даже днес дадох защото ужасно си ръфаше ръцете и беше много нервен. Изобщо от няколко дена надам е станал ужасен нервак и се циври дори докато яде. От време на време го забелязвам, че използва бибероната на шишето за да си чеше венците. Тъкмо оправихме коликите и спането и хайде нови проблеми. Купих и една ръкавичка за ръбане и една играчка. От сега съм ужасена какво ни чака и като знам още през колко други проблеми ще минем, май ще отнесем в тази тема докато навършат 18 Simple Smile.

# 248
И аз да кажа Simple Smile в нас целодневно е 20,5градуса. Струва ми се ОК. Облечен си, ама не си навлечен. Детето го обличам с боди с къс ръкав, панталон, чорапки и тънка блуза с дълъг ръкав. Нощем си спи с боди с къс ръкав + ромпър. Имам чувалчета, ама нали я взимам през нощта за кърмене, затова спи с одеяло, по-лесно да я взимам към 2-3ч. Мисля че и е ОК и през нощта и през деня.

Не мисля да взимам проходилки, уолкъри и бънджита. Към момента към доста против това, но не се заричам!
И аз гледам някакви бебешки фотьойли.

За смесеното хранене - първо давам гърда всеки път и след това правя към 60мл АМ за дохранване, което или не се изяжда, или яде към 40мл. В редки случаи е яла към 100мл (вечер).

Ох, смяната на памперс на повивалника е все по-голямо предизвикателство! Рев, въртене, огъване... Сменям и на леглото, ама там ми заминава кръста.

Иначе за спането, сега се опитвам да я приучавам пак да си заспива на леглото вечер. Лесно ми е като е при мен, ама не искам много много така да свиква. То няма място като сме 3мата...

# 249
  • Denmark
Ох, аз като бебе съм живяла в проходилката Grinning буквално - яла, спала - все там. Мисля, че ще купя в даден момент, но ще се използва с мярка, а не за мое улеснение. По-добре да лази наоколо, отколкото да седи в проходилка.
Иначе по съвет купих това вчера:

Пише, че може от 4ти месец, но като го видя на живо и се консултирам, ще преценя. Дори не съм сигурна какво точно е. Sweat Smile Бънджи?
Просто на моето шило всичко бързо му омръзва и не може да стои на едно място и 5 минути.

# 250
  • София
Аз му давам 60мл АМ и после го кърмя. Знам, че се прави в обратния ред, но той често заспива докато го кърмя и или трябва да го оставя ненахранен, или да го събудя. Освен това, когато е много гладен се случва и да не иска гърдата, а като му дам шишето после винаги си яде и от гърда, даже и от две Smile Между другото, циркът с отказа да суче май свърши и мисля, че всичко е било заради това, че ми дойде. На 3 или 4 ден от цикъла вече нямаше сценки Relaxed

# 251
Мисля да заложа на уолкър за по-нататък. А за тези бебешки барбарони още много се чудя. Не ми изглежда много ок да принудя детето да стои в него ако не е готова да стои седнала.
И при нас смяната на памперс е борба в свободен стил. Голямо извиване, вдигане на дупе, мятане на ръце и крака. Всичко наоколо пада. Повивалника се клати вече. 
Много ми се иска да я уча да си спи в кошарата, поне до някое време, но така да ми липсва като не е до мен, че не мога да спя и аз. Вече си заспиваме заедно нощно време, а през деня има едно спане в кошарата, за да не я забрави съвсем.

Савова, много оптимистично, само до 18 ли 😀 аз си ни представям и след това как се оплакваме от младежите си тук, дай Боже и от внуците 🙂

# 252
Аз мисля ето такова да взема,перфектно и стабилно за първоначално сядане.

Бънджи или проходилка не ми попадат, освен ако не е бънджи,което се монтира на вратата. Дори уокър не съм сигурна дали ще купувам, той сам ще си покаже. Иска ми се колкото се може да се отърва от трупане на хиляди уреди. Даже си мисля,че специално уредите за прохождане ги омързеляват и по-бавно прохождат. Не знам , това е лично мое мнение.

# 253
Ние ползваме чувалчета за сън - 2.5 тог на AngelBaby и Rach, температурата вечер е 21 градуса, той е облечен само с ромпър, чувалчета са без ръкави. През деня е 22-23 градуса - обличам го с боди с дълъг ръкав и ританка, като не се движи му слагам памучно одеалце. Опитвам се да намаля градусите постепенно, тъй като е малко изнежен. Ориентирам се по вратлето и нослето.
За дохранването - давам първо гърда и преценявам спрямо броят преглъщания. Обикновено дохранвам към 9 ч сутринта и към 19 ч преди да легне, тъй като тогава кърмата ми е най-малко. Често правя контролни измервания преди/след кърмене.
Относно проходилките - ортопедът изрично забрани и мисля да го послушам.
За захранването мисля да започна към края на 6-ти месец. Неприятното е, че сезонът не предполага някакво разнообразие от зеленчуци и плодове и направо се чудя откъде ще намирам чисти, без нитрати и други гадости. Мисля да започна първо със зеленчукови пюрета, които наистина ми се иска да приготвям сама. Вие откъде ще си набавяте храната?

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 20:42 от TheSearcher

# 254
Сигурно го знаете, но идея за малко по-чисти зеленчуци и храни - измийте ги и ги накисвайте във вода няколко часа, после пак миене. Водата измъква гадостите. Може да се поинтересувате от Надя Петрова и как една храна се прави "жива". Даже и био нещата няма гаранция как и с какво са гледани.

За съжаление наистина през зимата ще е трудно с набавяне на разнообразни зеленчуци и плодове.

Общи условия

Активация на акаунт