Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 174
  • 745
  •   1
Отговори
# 285

Лайка, как успя да намериш време за боя?! Само като си представя, че ще се намажа и малкото ще се разпищи и единствения начин да спре е да я взема на ръце, а няма да мога...

Изпратих баща му да спи при него и аз се боядисах.
Сутрин имам два часа на разположение само за мен.
Нищо не стана със спането в кошарата.
Последният му дневен сън беше до 18,30ч.
В 21,00ч. го сложих да спи в кошарата и заспа за 2мин. Чак не повярвах!
И спа до 21,30ч. После едно мятане в тая кошара, едно опипване на всичко...
Ей сега пратих мъжът ми в хола и си взех малкия пак на спалнята. На спалнята заспа на секундата. Утре ще е крив цял ден, защото няма да го оставя пак да спи до обяд, а после да ми заспива по нощите.

# 286
Казват че за да спят добре вечер, бебетата трябва да спят добре и през деня.
Ние ставаме в 6, и до към 10 има 2 спанета по 1 час. Към 10 сме на вън и тогава спи още 2 часа. След обед има още едно спане от 3 часа или 2 спанета по час и нещо и в 6.30 сме готови за вечерния сън.
Забелязала съм, че като прави по- дълги спанета и е по- спокоен и отпочинал.

# 287
Казват че за да спят добре вечер, бебетата трябва да спят добре и през деня.

И аз така съм чувала, но на практика, уви не е точно така.
През деня спи доволно, има 5-6 дрямки  по 40-60 мин, като първата след като се е събудил може и 2,5ч да е. Но вечер се буди по 100000 пъти, все търси мляко, изцоква 20-30мл и заспива. Което за мен е стани, направи АМ, нахрани го, оригни го, сложи го в кошарата, измий шишето и докато легна, пак почва да се мърда и да се разбужда. И давай пак всичко наново.... като в омагьосан кръг.

Елхичките ви са много хубави, дано носят само положителни емоции и страхотно настроение.Nature Snowman

# 288
Имам 4 малки и 4 големи шишета, така че вечер не мия. Млякото е приготвено предварително на порции и само изсипвам водата. Детето спи при мен и само го вземам и слагам в скута ми да го нахраня. С оригването понякога е ОК понякога отнема повече време, но обикновено това не го разбужда особено. В последно време го оригвам държейки го с гръб към мен и леко подрусване и в 99% от случаите става бързо. Когато храня към 3 обикновено тогава сменям памперса, защото знам че на следващото ядене ще ака и ако памперса е много пълен с урина няма да ака. Сменям пипнешком под завивката и само леко помрънква, но и това не го събужда напълно.
Снощи обаче му имаше нещо. След 3 като почна едно мятане на главата не се спря до сутринта и имам чувството че е от зъбите. Сутринта стана и нищо му нямаше и след 1.5 будуване заспа отново.

# 289
Моето лайно от наколко нощи започна да се буди посред нощ не за да яде, а ЗАЩОТО ТАКА ... събуждам се аз случайно към 4, нашата си стои съвсем кротко в кошарата и си разглежда най-съсредоточено ръцете, като я попитах какво прави ми се изсмя. Реших да я храня и приспивам, ама то като не ѝ се спи... Разнасях я общо час, като накрая ми писна и просто я оставих в кошарата да се разкрещи. Преди това я разнасях в слинга и уж беше заспала,даже на леглото я пренесох, изобщо не мърдаше. Като легнах до нея изведнъж започна да се смее. Та чак след като реши, че ѝ се крещи, чак тогава благоволи да заспи уж както трябва. В 7 сутринта изпадна в някаква истерия насън и в 9 стана. Та така, забавно ми е на мен...

# 290
Нашият снощи заспа в към 12,30, но днес в 9 го вдигнах.
Ей сега пак заспа. Ще го чакам макс 2 часа да спи и го вдигам.
Просто ни разказа играта с това заспиване по никое време вечер.
Не го знам защо се буди, когато си заспи в 21,30ч
И е много смешен вече, защото си познава шишето и когато му го покажа, започва да си яде ръцете.
А когато го нагласям да му дам да яде, си протяга ръцете да хване шишето и издава един звук все едно вълк се нахвърля Joy
И си е харесал една отвратителна дрънкалка, която си държи в ръцете и си дрънка, а на мен главата ми става камбанария Joy Joy Joy

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 10:35 от Лайка

# 291
Моята дунда снощи едва заспа, близо 2 часа разнасяне, за да се отпусне. После към 1 се събуди, ака, смених я, яде-уж да заспи, ама не, пак разнасях и чак след 2:30 заспа и тогава направих опит да легна с нея. Сутринта в 5:30 същата работа. Виждам, че преживяванията през деня к влияят.
А ММ не ми дава да я извеждам навън. Тя милата пък е толкова спокойна там. Ако много се е размрънкала, излизам на терасатаби млъква. Нр знам как да го убедя, че е полезно да бъде навън детето.

# 292
Моето лайно от наколко нощи започна да се буди посред нощ не за да яде, а ЗАЩОТО ТАКА ... събуждам се аз случайно към 4, нашата си стои съвсем кротко в кошарата и си разглежда най-съсредоточено ръцете, като я попитах какво прави ми се изсмя. Реших да я храня и приспивам, ама то като не ѝ се спи... Разнасях я общо час, като накрая ми писна и просто я оставих в кошарата да се разкрещи. Преди това я разнасях в слинга и уж беше заспала,даже на леглото я пренесох, изобщо не мърдаше. Като легнах до нея изведнъж започна да се смее. Та чак след като реши, че ѝ се крещи, чак тогава благоволи да заспи уж както трябва. В 7 сутринта изпадна в някаква истерия насън и в 9 стана. Та така, забавно ми е на мен...

Алетея, моето пищяло и твоето все едно са рода. И при нас е същото , около 4 се буди и седи гледа си ръцете, съска , издава някакви гърлени звуци и като я нахраня се започва с панаира, После като " заспи" е едно мятане на тая глава , едно ритане, блъскане  - все едно не е бебе 6 кила ми кит, тресе цялото легло.

# 293
Лайка не го ли вдигаш много рано? При условие че заспива в 12.30 би трябвало да спи поне до 11 сутринта. Остави го да се наспи сутринта и после го дръж буден.
Моя сега го натиснах за втората дрямка. Малко протестира но заспа. Като стане след час, ядем, обличам го и излизаме навън.

[
Моята дунда снощи едва заспа, близо 2 часа разнасяне, за да се отпусне. После към 1 се събуди, ака, смених я, яде-уж да заспи, ама не, пак разнасях и чак след 2:30 заспа и тогава направих опит да легна с нея. Сутринта в 5:30 същата работа. Виждам, че преживяванията през деня к влияят.
А ММ не ми дава да я извеждам навън. Тя милата пък е толкова спокойна там. Ако много се е размрънкала, излизам на терасатаби млъква. Нр знам как да го убедя, че е полезно да бъде навън детето.
Просто го облечи добре и излизай. Децата обичат да спят навън. При нас времето не е толкова студено като в Бг, но ваши дъжд. Обличам му космонавта, слагаме покривалото за дъжд на количката и излизаме.

# 294
ebk_kbe, радвам се, че не сме единствени 😭 Добре че вашата проклетийка е 6 кила, моето диване вече е 8.500 и направо съм останала без кръст и ръце, а люлката вече ще я потроши 😩 Дебело и проклето 😭🤣

# 295
Лайка не го ли вдигаш много рано? При условие че заспива в 12.30 би трябвало да спи поне до 11 сутринта. Остави го да се наспи сутринта и после го дръж буден.
Моя сега го натиснах за втората дрямка. Малко протестира но заспа. Като стане след час, ядем, обличам го и излизаме навън.

[
Просто го облечи добре и излизай. Децата обичат да спят навън. При нас времето не е толкова студено като в Бг, но ваши дъжд. Обличам му космонавта, слагаме покривалото за дъжд на количката и излизаме.
Вчера го оставих да спи до 11.30.
Не, той си заспива в 21.30 и после става нещо и се събужда.
Не е гладен, не знам какво му става, ама няма да я бъде тая със заспиване посред нощите.

# 296
Има ли мами, които правят някакви упражнения вече, чудя се почти 4 месеца след раждане дали мога да правя, че не се трая вече с този отпуснат корем ужас е...дънките ми които почти всички са с висока талия едвам ги закопчавам умалели са ми имам още 4 кг да сваля от предишното ми тегло ама много трудно с кърмене да свалиш, защото си ям доста та си мисля за някакви упражнения ако някоя мама има опит ще се радвам да сподели! ☺️☺️

# 297
  • София
Аз още не съм започнала с упражненията, но МП ми взе бягаща пътека от черния петък и ме е заплашил, че ако не бягам ще ме бие по главата с нея, понеже аз много настоявах да ми купи. Преди да забременея излизах да бягам навън, но предимно пролет-лято и малко през есента. Зимата не тичам, защото малко ме е страх да не се разболея, понеже като се разбухам няма спирка. Та тази вечер вече мисля да ѝ разучавам режимите и как точно да ги наглася според моето бягане и да започвам Shoe До скоро имах разни болежки от раждането, даже мисля, че още не ми е минало всичко, но се надявам чрез спорта тялото ми да се възстанови и да укрепне отново. Отделно чувствам напрежение на мястото на епизиотомията, когато стоя права и особено когато нося бебето. Това вече не знам дали ще отмине някога.

# 298
  • Denmark
Мда, и моето "упражнение" е бързо ходене и то не всеки ден, главно като пазарувам. Тоест, нищо. Но нямам енергия и желание след цял ден игри и разкарване на бебето + домакинските задължения, да тръгна да тренирам... Confused
Виж все пак упражнения при диастаза, мисля, че оттам идва отпуснатото коремче.

Уф, май ще започвам ранното захранване заради това, че милият не може да се изхожда с дни. Sad

Бях ви се оплакала, че не искаше преди в слинг. Обаче от два дни се разхождаме в раница вкъщи 😊 даже заспа първия път докато аз си правих за ядене и пеех коледни песни. Joy

# 299
И моето е в клуба на будуващите по никое време. Започва да вика и да пищи, не реве, не иска да го взема. Иска да вика. От скоро разбра, че това е неговият глас и сега няма спирка.

Общи условия

Активация на акаунт