Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 160
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Дам... очертава се да съм будна в 5. Първо ядене в 12.30!

# 316

Дано поне вечерта да заспи, ама едва ли...

Как е положението? Заспа ли?
В 20,30ч. заспа. Буди се 2-3 пъти с рев и вече в десет и нещо заспа окончателно.
Ей сега яде в просъница и пак заспива.

# 317
За пръв път сменяме наакан памперс през нощта (защото не е акала друг път по това време Grinning ). Дано не се случва повече. Ставам аз да пия вода, минавам покрай нея и ми намирисва. Събуждам ММ да асистира, че тя се нацапала с ако, пък и аз се нацапах.
На нея и се играе, на нас ни се спи. После едно трудно заспиване....Тя заспа, аз се разхълцах. Май ще ставам да си мия косата. Joy
Добро утро!

# 318
Добро утро! Второ ядене в 4! Дано поне спи до 6 Sad.
Дай и малко мляко след смяната на памперса. При мен обикновено помага и заспива.

# 319
Моята хубавица се буди през 1.-1.3 часа нощем- направо ми иде да се гръмна !
Вече една седмица продължава това върховно щастие, много ми е трудно без сън.
Заспива към 22.30-23.00, буди се към 1 ч., яде и после след един час отново, кърмя я или я гушкам и така до сутринта.
УжасТ е! През деня спи - кратки дремки по 15-30. минути, после още по 1-1.30 ч. поне 2 пъти, а в количката даже и 2 ч. непрекъснато.
Но нощните смени ме убиват, а през деня ми е трудно да заспя. По време на бременността по лесно заспивах следобед, сега гледам да използвам свободните минутки за домакинството или за себе си.

# 320
5.30 и вече сме будни! Довечера ще се приспиваме още в 5!

# 321
Савова, по кое време се роди твоят хубавец?
Имам си аз една теория, че нощните птици са родени през тъмната част от денонощието. Моят се роди в 22.31ч.
Аз съм родена през нощта и съм по-работоспособна нощем.
Винаги съм учила нощем преди.
И преди детето все през деня ми е било смотано, а вечер се развихрях.
Сега с него вече няма значение кое време е. Все ми е изморено Joy
Сега гледам къде да сложа елхата, че мисля днес да украсявам.
Ами то няма място. То не са колички, кошчета, люлки в тоя хол...
Освен на масата в трапезарията да я сложа. И без това в последните 4 мес сме сядали 2 пъти да се храним като бели хора на нея.
Даже броя за успех, ако успея да седна да хапна на холната масичка, а не на плота в кухнята...
Много дълъг стана тоя пост, ама да ви питам-вие получихте ли си майчинството за ноември месец?
Защото аз нямам превод, но виждам, че декларациите по чл. 50 и чл. 51 са входирани в НОИ на 30.11 при положение, че последният ми болничен беше до 1.11.
Явно счетоводителката е дремала някъде цял месец и сега нямам превод.

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 09:08 от Лайка

# 322
Аз до 03.11 съм била в болничен. Майчинството и при мен го няма 🤔 Чудих се към кого да се обърна в Понеделник и има ли смисъл? Или да си чакам търпеливо?

# 323
При нас човешките ресурси се занимават с документите за майчинство, болничните, но като гледам още не са ми входирали документите. Направо нямам думи. Толкова са заспали....
Иначе през декември се очаква 2 изплащания да получим - едното за ноември, другото за декември. Следващият превод ще е чак февруари.
Дано не ме оставят без пари до февруари тези патки от ЧР, че ще ги пращам те да ми пазаруват за празниците.

# 324
Аз съм звъняла на теленона на НОИ.
Учтиви са хората, гледат да помогнат.
Ако има някакво забавяне по вина на  местното подразделение мисля, че им дават зор, когато се звънне на нац. телефон.
Или просто е било съвпадение при мен, че са започвали да обработват болничен след като съм звъняла по телефона.
Ще изчакам до вторник и ще им звъня.
Поне да знам дали на счетоводителката да се сърдя.

# 325
Лайка, той е секцио така че часа май не е определящ. Роден е в 10.43. Докато бях бременна по цял ден кротуваше и станеше ли вечер почваше едно ритане и хълцане. Мислех че и след като се роди ще остане по- активен вечерно време но уви. Вечер спи и става сутрин рано.
Тази сутрин стана в 5.30, играхме си в леглото до 6.15, в 6.30, яде, ака и в 7 заспа.

# 326
Аз съм към голяма фирма, на която счетоводителката оправя всичко на деня. Сигурно затова закъснения няма. Ние сме още заспивам към 19ч най-късно 20 и ставаме към 7, 8 сутринта , като муцаме понякога по два три пъти на вечер. Памперси не сменям за да не я будя, но и не ака през ноща иначе ще сменям,  няма как.
Алетея много ни разсмя. Казват , че щурите бебета след годината кротват неузнаваемо. Та сигурно твоето бебко по-късно ще е мнООООого кротко. 😃
Долната устна направо си е прехапва милата, чакаме зъб, че иначе ще си изяде малката устна. По повод коликите няма ли да минат вече. Още пръцка и проплаква милата. Много е гадно. Изпищи,  пръцне и се успокой. Ние утре правим 4 . Ще изчакаме коликите да поспрат тогава мислим да захранваме.
Елхичката бати я украсява, ще снимаме като е готова,  иначе си вземахме за всички коледни пуловери в HM  бати ги избра с големи щури елени, а за малката рокля с еленчета и диадема с рогца.  Малко да се разведрим, че с тая карантина, много празно по улиците. 😏

# 327
Аз лично съм го приспивала на ръце 3-4 пъти когато е бил много нервен и то май все след ваксините. Иначе го слагаме в гнездото в хола, минаваме го по главичката и ако не помогне го гушкам, ама както си е легнал. Това го правя от самото начало, така хем ме усеща и е спокоен, хем не оставям без кръст. Честно ви казвам оня ден след ваксината 2 часа е бил на ръце, толкова ми стана мъчно за всички които така си приспиват бебенцата. Направо оставаш без сили.

# 328
Аз до 03.11 съм била в болничен. Майчинството и при мен го няма 🤔 Чудих се към кого да се обърна в Понеделник и има ли смисъл? Или да си чакам търпеливо?

И моя болничен беше до 03.11, от 1ви декември ми изписва, че статуса на документа и плащането е - "в момента се обработва". Входиран е на 26.11.    Имаш ли ПИК на НОИ? Какво ти изписва?

При нас човешките ресурси се занимават с документите за майчинство, болничните, но като гледам още не са ми входирали документите.

kitty_ срока мисля е до 10.12

Имам си аз една теория, че нощните птици са родени през тъмната част от денонощието. Моят се роди в 22.31ч.
Аз съм родена през нощта и съм по-работоспособна нощем.

Аз съм родена в 8:10 сутринта, преди бебето бях нощна птица и аз, през цялата бременност си лягах към 04-05ч. Сега мога да заспя на секундата, няма значение кое време на денонощието е.
Бебето е родено в 10:10 сутринта, еми снощи като се събуди в 3:40 до 6 сме будували, заспа в 6 и се събуди в 7, в 9 пак заспа и спи все още. А аз умирам вече за сън.

Честит Никулден! Честит празник на всички празнуващи!

# 329
Честит Никулден на всички празнуващи Simple Smile

И ние се приспиваме на ръце, и за капак през деня спи само върху мен. Снощи от 11 до 6 сутринта се мята като риба на сухо, рита, блъска, върти главата, не мога да сваря да я завивам, днес отивам за чувал поне да не я мисля , че е гола през нощта. В момента отново съм диванче. Преди имах някакви минималистични планове за деня какво да свърша и кога. Сега просто се моля да не се напикая докато тя спи върху мен и ако трябва да съм честна предпочитам да опикая дивана пред това тя да се събуди и да врещи.

Общи условия

Активация на акаунт