Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 163
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • Denmark
Сега просто се моля да не се напикая докато тя спи върху мен и ако трябва да съм честна предпочитам да опикая дивана пред това тя да се събуди и да врещи.

Ох, извинявай, но много се смях Joy и ние бяхме така, но премина. Първите два месеца се бях сраснала с дивана Grinning сега ми е мило ако пожелае да спи така ама нещо не му е удобно, голям е и му ръбя Grinning

Установих снощи, че моят спи докато играчката, която слагам при него пее. А тя пее 30 мин и спира. Снощи я пусках веднага като спре и той си спа в кошарата 2 часа... Аз си четях бг мама до него на спалнята Joy за сметка на това после пак се будихме 8163625 пъти + един от тях ми говореше и ми се усмихваше, ох... много сладко. Едва гледам обаче му се радвам Sweat Smile оставих го да си довърши монолозите и като започна да помрънква го сложих пак на гърда...

Някой идея това мятане на глава, крака защо е?

# 331
Rrr3, дано си права, защото иначе ще изгоня мм заедно с бебето МУ от вкъщи и ще ги пратя да тормозят свекУрвата дето само мърмора, че не съм ѝ давала да вижда Северинозавъра. Вчера качвах люлката ни за продажба Базар.бг и си мислех дали да не пиша, че върви с подарък мини терорист...

Аз реших да обявя бойкот на бебешката среднощна наглост. Взех и аз дебел чувал да не я мисля какво може да си метне на главата и нощем ще я игнорирам докато не се разкрещи качествено за цица и сън 😤

ebk_kbe, и аз в момента съм на път да опикая леглото, защото туй се е подпряло на голата ми цица да дреме, ама мисля да рискувам...

# 332
Verchy , имам ПИК, но само веднъж съм го използвала преди време и си спомням, че беше голямо лутане 😀 И още се натискам да не опирам до него, че нямам нерви. Ако можеш да ми сдъвчеш и изплюеш информацията къде и какво да гледам, ще съм ти много благодарна ❤ Прости наглостта ми 🤣
И честит Никулден, ако има празнуващи тук. Пък и да няма - пак 😁

# 333
Verchy , имам ПИК, но само веднъж съм го използвала преди време и си спомням, че беше голямо лутане 😀 И още се натискам да не опирам до него, че нямам нерви. Ако можеш да ми сдъвчеш и изплюеш информацията къде и какво да гледам, ще съм ти много благодарна ❤ Прости наглостта ми 🤣
И честит Никулден, ако има празнуващи тук. Пък и да няма - пак 😁

Писах ти на лично, за да не спамя тук Flowers Cherry Blossom

# 334
Вчера бухта спа през деня почти 3 часа, не помня кога е било за последно така , защото от много време и тя е на кратко дрямки. Намерих ѝ "гъдела" и сега 15 минути се хили като ряпа.
За обезщетенията, много зависи на коя дата е издаден документа, на коя дата е предаден към НОИ , на коя дата почват да го обработват. Сега има и много болнични покрай пандемията ,подобно забавяне имаше и март-април мисля. Да не говорим,че се приключват тримесечие, полугодие и година..... По закон е до 10 дни след изтичане на болничния плащането.
Баткото днес милия видя ,че госпожата е публикувала снимки във Фейсбук групата от градината. С какво умиление пак говори за персонала и децата. Къде спял, кой какво правел ,на кое шкафче каква картинки има и показва снимки на децата на сестра си да ѝ обяснява ,че това да приятели.... Simple Smile А бухта само го хвана за ръцете и той изпуска телефон.

# 335
Само че при мен не е болничен вече, а си е отпуск и трябваше да го преведат на 03.12 според календара

# 336
Лайка, пиша ти и аз на лични, дали е болничен, майчинство или ЗК по чл.50 и 51 от КСО  излизат в една и съща таблица.....некоректно се изразих горе.
Ще ти пиша, ама си забранила да ти пишат лични Simple Smile За това го слагам тук като скрит текст :

Скрит текст:
Няма значение кой от документите е, всички са на едно и също място и на един и същ принцип при изплащане. Ако статус на документа стои "в момента се обработва" може да отнеме няколко дни. На мен така си ми стои( грешка в системата ) още от предното майчинство, въпреки че е изплатен, един документ си е чакащ. Ако ти пише изплатен, (  https://www.nssi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn , отиваш на  Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО ) , но е понеделник, сряда или петък, чакаш парите съответно вторник или четвъртък. Ако са минали вторник или четвъртък провери в Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН( пак на сайта на НССИ, където е секцията Справки за парични обезщетения и помощи.) Там ако излиза сумата , която чакаш, значи е по сметката ти вече. Случва се да не актуализират единия линк, а другия да показва коректно.

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 13:34 от Harista

# 337
Ето го календарът за изплащане на обезщетения от НОИ.

Според него е трябвало да ми преведат майчинството за м. ноември на 3.12, а на 29.12 ще трябва да преведат за м. декември
Има си две фиксирани дати и ако декларациите не бяха подадени чак на 30.11, то вероятно още на 3.12 щях да имам превод по сметката.
Мисля, е счетоводителката има вина в случая и казах на шефа, че си е свършила работата все едно услуга ми прави, а не ѝ се плаща всеки месец за тая работа.
Шефът е баща ми, така че аз без пари няма да остана, ама ми стана тъпо да взимам от служебната каса и то точно декември.
Или тези две фиксирани дати са за майчинство през втората година?

# 338
Черпя ви виртуално за Никулден и честит празник на всички, които празнуват! 🎉🎊🥂🤩 Има ли бебчета именници?

# 339
Само аз ли ставам по 100 пъти на нощ? Моето последните дни спи по 30 мин до час макс за целия ден, вечер едвам го приспивам в 18:30-19 ч, след много рев, слагане на гърда - задрямване там, поставяне в леглото и истеричен рев, после люшкане на ръце, пак гърда и така докато той се измори, а аз вече едвам гледам и стоя. След това се почва ставане за ядене в 12 ч, тъй като си мята главата като луд, дере си лицето и очите и си яде ръцете, същото в 3, в 6, като тогава вече уж се е наспал и иска да играем. Явно влизаме във фазата с регресията на съня и зъбите...
Иначе за упражненията - след раждането не ми личеше, че съм била бременна (то и докато бях пак не ми личеше), но гледам, че последния месец се оформя някакъв корем и си мисля, че е от среднощните ми похапвания и завишеното количество храна като цяло, но накърмя ли го, усещам зверски глад. Упражнения и аз ще започвам, само не знам кога , с това неспане на малкия Sad

# 340
Аз бях прасе по време на бремеността, сега продължавам да съм прасе... Уж бях свалила 3 кила, сега  съм отгоре. Тежа 80 кила, като се видя в огледалото започва да ми се плаче 😭 Опитвам се да се ограничавам, но целодневно съм гладна. Не знаех, че това имало връзка с кърменето 😳

# 341
  • Denmark
The Searcher, и ние така. Само където не ставам, а само сменям гърдите... по 10 пъти на нощ.

Кърмещите ще свалим по-трудно заради глада и хормоните. Sad

# 342
Аз и огато бях бременна, и след като родих изобщо не бях пълна, но сега -стой та гледай. Особено сладолед мега много ми се яде. Най-вече когато ми е отнело 2 часа да я приспя, се чувствам изтощена най-вече психически и плача за сладолед.

Ние заспиваме плачейки. Винаги, по всяко време на денонощието. Не разбирам защо плаче секунди преди да заспи. Просто ума ми не го побира. Но много ме напряга това.

# 343
Не е само до кърмене, свалянето на кг. Никога не съм била слаба, винаги качвам бързо ,свалям трудно. Предната бременност свалих кг като забременях през първите 3-4 месеца. Изцяло на кърма беше баткото,но доста бързо влязох в ритъм и отслабвах и прибрах корема( не изцяло, но и преди си имах коремче), гърдите ми не са висвали. Сега и на половина не мога да сваля килограмите от бременността. Но сега имам и по-голям глад за боклуци. По-малко време за себе си, по-малко разходки и т.н.

# 344
Не се стресирайте излишно за тези килограми. Ще ги свалите когато му дойде времето а и този ковид не помага изобщо! Явно всички плачат като ги приспиват. Моя ей сега заспа но не и без да пореве, даже не успях да го приспя, но баба му успя за 2 минути Simple Smile. Не реве само при врчерното лягане. Тогава има малко рев преди това, когато трябва да го храня и той не може да издържи и 1 мин гладен. Сега ще го оставя да поспи до 4.30 и в 6.30 ще ляга за вечерното спане.

Общи условия

Активация на акаунт