Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 144
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
А вие какво търсите в едно столче? Много съм некомпетентна, та за това питам. Предполагам таблата да се откача лесно, тапицерията да се почиства и да се пере? (то има ли такава, която се маха и се пере Thinking )
Имам четири домашни круши, които скоро ще изгният. Мога ли да ги нарежа и замразя, а след това да ги варя за бебето, като разхлабващ продукт? Или трябва сега да ги сваря, пасирам и сложа в буркани, после да варя бурканите?
Освен тези неща, гледам и какво място имам за обема, височината, зависи и на каква настилка ще го ползваш, някои столчета са по-калпави и лесно се пързалят и обръщат, тежестта на столчето( ако си дребничка , а столът тежи като танк...) Облегалката също е важна за комфорта на детето. Таблата да е голяма, ако може да има степенка за крачетата, а не само "висящо" положение. Хубава основа за седене, има някои много "къси".

Крушите ако са много сочни няма да вкусни ако ги изкараш от фризера. И не вари, а готви на пара, плодът не се готви, а обработва , за да запазиш витамините. Круши и ябълки се "готвят" на пара до омекване, така че с вилица да ги намачкаш, но не да се кашнат и разпаданат. Ако искаш пробвай две круши сурови замразени, две сготвени- едната после замразена, другата в бурканче запечатана.

ПП И колкото по-малко джаджи, дупки, луфтове, където може да влезе храна и малко пръстче Simple Smile

# 391
Савова, ти кога го храниш твоя?
Че моят прави по-дълга пауза, ама не във времето, в което мен ме устройва Grinning
Спа си в кошарката през нощта бе. С едно хранене в 3 и в 6 и 15 вече се пробуди, смених му памперса, сложих ги на спалнята уж да си заспи при мен и да го погушкам, ама той не искаше. Сложих го пак в кошарката и си заспа.

# 392
https://visvitalisbg.com/product/kikkaboo-stol-za-hranene-maple-pink-31004010089
В крайна сметка реших на взем Kikka Boo (марката, която оплюх) Maple 😃 Точно гледам, че няма степенка отдолу. Но пък има колелца, което за мен е важно, изглежда стабилен и има 5 позиции на гръбчето

# 393
Савова, ти кога го храниш твоя?
Че моят прави по-дълга пауза, ама не във времето, в което мен ме устройва Grinning
Спа си в кошарката през нощта бе. С едно хранене в 3 и в 6 и 15 вече се пробуди, смених му памперса, сложих ги на спалнята уж да си заспи при мен и да го погушкам, ама той не искаше. Сложих го пак в кошарката и си заспа.
Храня го когато се събуди, но гледам да е през около 3 часа. В смисъл че ако почне да мрънка по- рано гледам да удължа малко времето. Снощи се събуди към 11 и нещо, после към 2.30 и към 5. В 5 ака и О чудо! Взе че заспа и се събуди в 6.30! В 7.30 беше пак гладен защото при предишното ядене беше ял само половината, така че му дадох да яде.
Предполагам че и моя в най- скоро време ще иска да спи сам. Всеки път като ме докосне неволно докато спи и се стряска. Видно е че му е тясно. Преди спеше върху мен но като му стана неудобно и сам отказа да лежи върху мен. Сега не иска дори да го приспиват на ръце.

# 394
Близнаци са нашите. И при нас е същото със спането Joy

# 395
Близнаци са нашите. И при нас е същото със спането Joy
Абе можеше и да е по- зле Sweat Smile.

# 396
Ооо, като се сетя как беше първите два месеца и направо лошо ми става Joy

Добро утро, майчета Joy

Нашият от вчера разбра, че може да вика.
И как вика само Joy
И може да си маха бибата и си я гледа.
После се опитва пак да си я сложи, ама е много далеч от истината горкия

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 11:09 от Лайка

# 397
Днес моя таласъм се научи да се обръща от гръб по корем, след няколко дни в които се чудех дали да не викна екзорсист вкъщи, правеше някаква дъга назад, чак плашеше под какъв ъгъл му беше врата, та след като най-накрая успя с въртенето се и оповръща понеже скоро беше ял и се чудя дали трябва след ядене да го пазя да не се върти сега и да го държа на шезлонга може би Thinking
На нас ни подариха столчето Chipolino MasterChef, вчера го извадихме от кашона, добре изглежда, има три нива за гръбчето и едното си е доста излегнато, така че на него ще си стартираме храненето, което съм планувала за 1-ви януари Grinning
Продадох люлката, и сега съм в чуденка дали да взимам бънджи или е рано, Марая, били споделила след като поползвате вашето дали се кефи малчо или още му е рано:wink:

# 398
pennywise, аз не и позволявам да се обръща веднага след като е яла, защото всеки път повръща. После бърша уста, мия ръце, пера...
Ох, искам и аз да купя нещо такова, като проходилка например или бънджи, с което това бебе да се занимава, но ми се струва, че още е много малка за такива екстри. Thinking

# 399
  • Denmark
Здравейтее Blush
И моят мъник повръща ако се върти след ядене. pennywise6, ако можеш да го държиш полу легнал някакво време, направи го. Моят не може и 2 минути да си седи на задника, та постоянно го гоня с пелена около устата. Sweat Smile
Кефи се в бънджито, но май му е рано. Някак нестабилно седи в тази седалка, опрян напред и познайте какво става Neutral Face пак чистене... Ние в неделя ставаме на 4 месеца и така като го гледам поне още месец му трябва, за да си играе сам там. Засега седя до него и за най-много 5 минути е вътре.
В шезлонга не иска, на гимнастиката вече не му е интересно абе..... На ръце по цял ден.

# 400
Добро утро 😁. Ние станахме в 11 хаха, но пък си легнах към 1. Не знам ама напоследък къпя си го в 21:30 и няма дълбоко заспиване до 12:30. Заспива веднага,но се събужда след 10 мин и така си играем 3,4 пъти, само че всяко следващо заспиване е по-трудно. Поне си поспиваме 😁.
Марая добре дошла в клуба на кърмещите легнали 😁. И ние си спим заедно на леглото, малко се схващам на една страна обаче ако случайно се събудя и той си спи се обръщам по гръб.
Аз пазарувам дрешки от Некст,Джпрдж,Праймарк, Тк макс, Фред енд Фло, Маркс енд Спенсър, Х&М най-често от тези магазини.
За столче и аз започнах да гледам,въпреки че има още 3 месеца докато започна,но нещо не мога да си избера.. то пък голяма философия. Даже като се замисля може да мина и без 😁.
Иначе не ,че се хваля ама си върша всичката работа, сутрин си вземам душ докато е спокоен, оправям, следобеда докато спи съм му измислила цаката, слагам го в хола, бутам количката да го приспа,пускам на телевизора бял шум ,усилвам яко и аз се забивам в кухнята и там мога да откарам 2,3 часа да сготвя 😁. Вечер като заспи окончателно тогава пак се къпя.. значи успявам като преди по 2 пъти 😊.Даже онзи ден правих торта бяла неделя хаха и коледни сладки. Значи има ли желание, има и начин. Обаче събуди ли се след следобеден сън и става невъзможен и иска много внимание ...

# 401
  • Denmark
Аз кърмя легнала от ден първи Grinning просто вече взе всичко да ме боли и скърцам като ръждясала люлка Grinning

Не мога да се съглася, че "има ли желание, има и начин", защото моят хубавец няма как да спи 2-3 часа, за да готвя аз през това време... Къпането е по-лесна работа, особено като свикнеш да е за 2 минути 😑
Поне вече спи в кошарата в спалнята (от вчера де😁), а не в количката в кухнята на абсорбатора, та и аз все пак успявам нещичко да свърша иии най-важното - да ям Grinning
Тъпото е, че имаме шумни съседи и го будят, особено малкото им лаещо-пискливо псе (сори not сори) 😑😑😑😑😑😑😑😑😑

# 402
Над нас съдедите пък имат момченце на 4-5 годинки и е чудо направо. Прави майка си на луда и тя само му вика "Бобииии...." Особено сега като си е по цял ден вкъщи и е голям пожар Grinning
И тоя палав Боби като си изпуска играчките по пода и все едно по главата ми ги хвърля Joy
То детето не е виновно, такава ни е смотана кооперацията явно-всичко се чува.
И те сигурно са ни чували първите 2 мес, когато Антонио всяка вечер ревеше.
Предните съседи, преди тези с Боби, имаха бебенце, ама много ревливо.
Тогава им съчувствахме много. Случвало се е в 4 да си направя кафе и да изляза на терасата, въпреки че съм била на работа от 8.

# 403
Време имам вечер след 6.30, но гледам да си легна рано. През деня готвя за бързо, но през това време го гледа майка ми. За сега е абсурд да го оставя да си играе сам и аз да правя нещо. Просто всичко бързо му омръзва и иска не толкова да го носим на ръце, колкото да е изправен.
Честно казано не мога да си представя да е буден до 10 вечерта. С това носене ма ръце и тези килограми, кръста ми съвсем щеше да се скапе.
@Лайка, а аз все си мислех че ние сме най- зле. Simple Smile  При нас положението се подобри като оправихме коликите. Когато го болеше корема едвам го приспивахме в 8.30-9 и то с люлеене и какво ли още не.

# 404
Исках да кажа,че ако просто го оставя без белия шум ще спи точно 5 мин,но като го усиля той изолира всички други шумове и спи непробудно. Пробвай 😁, но трябва да е доста усилено . Съседите кво ли си викат тея егати чистофайниците всеки ден по 2 часа прахосмукачка пускат, понеже любимия му шум е Хенри прахосмукачката 😁😁

Общи условия

Активация на акаунт