НОЕМВРИйчета 2❤2❤ ТЕМА 10

• 30 393
  • 274
  •   1
Отговори
# 165
Аз май успях да им изградя някакъв режим, но те са изцяло на АМ и е по-лесно. От вчера се опитваме да премахнем нощното хранене и да има пауза от 6часа. Според педиатърката качват много стремглаво и има опасност от рахит. А най-много се пълнеело от нощното хранене. Ще е мъка, ама няма как. Иначе през деня са си стриктно на 3 часа храна, дори някой да спи, го будим да яде. Къпем ги в 5 и 30 на конвейер и след това ядят. Преди ги къпехме в 8 и 30, но много се превъзбуждаха и не спяха до късно. Мисля от днес да включим и някои упражнения, за да се изморяват и да спят повече. Купих им активна гимнастика, от няколко дни се заглеждат по 5 мин.

# 166
  • Тук... някъде
От качени 14кг, в момента съм -11 и всеки ден намалят по малко, но страшен апетит имам- каквото видя и тъпча и не ми става тежко, за да спра.Корема ми е почти изцяло прибран,но е мекичък, както и дупето ми- като се пипна и ми потъват пръстите, като от дунапрен съм 🤣
Режим още нямаме никакъв, но Биляна е на 10 дни само, така че с времето се надявам да изградим. Кърмя я на поискване, но тя няма жълтеница и е изключително лакома, може да яде и през час ако има как 🙃 добре че след баня поспива повече, може би защото се съдира от рев докато я оправим и се изтощава. От 2-3 дни започна да бодърства по малко.
Колики мисля, че има още от болницата заради АМ там. Бях й поръчала едни хомеопатични капки за колики от Англия и за сега те помагат, когато я боли коремчето- оригва се, попръцква, малко разнасяне на ръце и е готова 😴

# 167
Ние се къпем към 20:30-21ч и после като се нахраним правим 5-6 часовата пауза.Аз имам питанка относно храненето с АМ.Днес ставаме на 10 дни.Вашите бебоци по колко мляко изяждат?Ние до вчера ядахме по 60мл от днес вече му правя 75мл.С това АМ и кърма ми е пълна каша.Защото се цедя но нямам достатъчно кърма,понякога го слагам и да суче и дохранвам с АМ.

# 168
Ми... Моят син яде колкото иска и когато иска. Има около 7-8 хранения за денонощие, между 600 и 670 мл. През нощта има паузи по 4 часа и нещо.

Много се радвам за онези, които свалят без ограничения. Аз съм на режим и все съм или +1.5 кг или минус 300 гр.

На мен умората ми идва от това, че бебето ми издава какви ли не звуци. Просто няма никаква тишина нощно време, дори да спи издава като ръмжене, като мъркане изобщо трудно е да го обясня но само пее нещо.... Или проплаква в съня си и така няколко минути. Изобщо тия нощи е нервен и неспокоен.

# 169
Аз съм минус 7-8кг.
Като онзи ден бях свалила 3кг за един ден.
Общо взето излизам повечко с кучо и се казвам и слизам пеша, надявам се вече да почна да свалям че се чуствам като хипопотам 🧐

# 170
  • София
Ние с къпането сме през просото. Хем искам по-рано, за да не се застъпва с това на каката, хем се замотаваме, хем не ги къпем всеки ден. Режими и графици никакви:)
Моите вчера цял ден бяха нервни, да са спали 3-4часа за целия ден. Вечерта едната пак трудно заспа. Поне през нощта си спаха няколко пъти по 2-3Часа.

Ние обзи ден викнахме Ася Демирева. Ей така, да си сверя часовника, че за пръв път кърмя две. Така се заприказвахме, че забравих да я питам едно важно нещо, та ще й звъня пак. Но защо ви го казвам това - има защо да е един от двамата платени консултанти у нас. Уникална е и може да сложи половината педиатри в малкия си джоб. Това у нас не беше просто консултация за кърменето, беше си направо посещение от лекар. Обясни ми за силиконовите проъектори, кой им е единствения минус, за пробиотиците. Как да се справям с близнаци с режими, кризи на растежа, тоалет на бебетата. Абе върха е. Иначе съветът ми е ако имате дори и минимални трудности с кърменето или въпроси - ако не с нея или Хедра, то се свържете с някой от безплатните консултанти на Ллл или Напк. Помагат, дори да не се видите. Със съвети по телефона.

За мен едно от разковничетата е без стрес и излишно натоварване около въпроса „яде ли„ и без режими при бебета до 2м. Започнете ли да си мислите, че детето реве след хранене, защото задължително е гладно и да му давате ам, или ако е гладно - да му дадете ам, вместо да го държите на гърда (с риск да си изкарате един час така), оставяте ли бебетата да спят по повеме от три часа или да правят дълги нощни спирания, мерите ли на кантар след всяко хранене и сравнявате ли изцрденото с помпата с това, което бебето всъшност изяжда - се влиза в порочен кръг. Сега, понеже ще скочат някои, има си изключения, има бебета. Които наистина не сучат ефективно, такива, които наистина имат нужда от дохранване и майки, които имат проблем с гърди/жлези/кърмене.

Но понеже съшо като Хелинор съм си задавала тези въпроси, опитът и наблюденията ми през годините са не накарали да си извадя горепосочените изводи.

Иначе за килограмите - ще взема да се премеря тези дни. Последно бях -14. Тоест 60, забременях 55. Пия вода, ям си като змей, ще почвам след някой друг месец упражненията от не на диастазата, на тях ще заложа този път. За разлика от първото раждане, сега имам едни три пръста, отпуснат корем и стрии от нищото.

# 171
  • Варна
Аз имам същия корем, който Ани показа, а са минали вече 35 дни от раждането. Confused Кумата ми съвсем ме депресира като каза, че така и не се е прибрал нейния напълно (роди преди 3 години). Сигурно ме чака същото.. и двете сме с подобна форма и режими на ядене и спорт. Но каквото такова, поне ММ постоянно ми повтаря, че съм хубава, лъжеца му с лъжец.

Много се дразня от тези съвети за дохранването... Разбира се, че не му тикам бутилката всеки път като ревне след кърмене. Дундуркаме го, сменяме го, носа чистим, какво ли не го правим .. то си търси цица постоянно и дори на баща си налита. Вече няколко пъти му хапе носа в опит да суче. Аз съм изцедена отвсякъде и не мога да пусна капка. То реве и се дере... Ами какво да го правя? Снощи от 7 до 1ч вечерта ми е будувал да се борим да го кърмя, само дето не изпаднах в нервна криза. И всеки ми казва 'не трябва да даваш АМ'. ДА, ЗНАМ, МЕРСИ!

# 172
  • София
Да ви питам.. вълнувате ли се от съня на детето както от храненето му Thinking аз съм във филм там още от изписването. Не се втелясвах по таблиците колко храна трябва на новороденото, а от тези по колко сън му трябва. Пише примерно, че на едномесечно бебе му трябват 16-19 часа сън на денонощие и се чудя това как е възможно със цялото това висене на гърда, преобличания, къпания, успокоявания (понякога до следващо хранене чак) и прочее неволи.
Консултантите по сън също казват, че ефективен сън е този в покой в креватчето и миниум 45мин, а този в количката не е възстановителен и не се брои в минимума за денонощие. Т.е. че не се включва в сметката.
Та реално вие знаете ли колко спят вашите бебоци за 24ч? Друг аспект е времето за бодърстване, което за сега не трябвало да е повече от 45мин-1ч, което според мен си е направо невъзможно.
Мойто е бебе е със страхотен рефлукс.. повръща по много на почти всяко храненето и от изписването до сега, въпреки това ми е качил около 1100гр (сега е на месец и 2 седмици). Та аз не се втелясвах по храненето и то си върви добре, въпреки рефлукса, но се втелясвах за съня и какво стана? От вчера сме в детската болница, защото бебето ми не спи системно и сега го изследваме болен ли е или просто е смазан...
Вече се чудя аз ли му го докарах това.. къде сбърках, че му е толкова мъчен съня Disappointed Relieved

# 173
Дагни, не обръщам внимание на съня му. Но ме накара да се замисля, реално яде на 3 часа, но от тези 3 часа спи 1и30мин. Понякога пропуска сън и е буден 3 часа. А защо сте в болница, колко не спи бебето, че ти е направило впечатление. А за какво го изследват?

# 174
Данги, да не е скок в растежа това на беб? При мен единият така не спи спокойно и мрънка. Аз ще ги водя на невролог, ама те са недоносени и си имат тази препоръка. Но четох, че неспането може и да е на нервна почва

# 175
  • София
В болницата ни приеха, защото педиатъра, при който отидох за второ мнение не хареса, че бебето се дере и е с цианоза (ливала кожа) + мраморна кож, когато реве. Тук го изследват за инфекции, но няма. Иначе а отидох на педиатър, защото малкият спи много малко и е видимо уморен. В началото спеше по около 13-14ч на денонощие, постепенно падна на 10-11, сега на 9-10. И това всичкото от кратки дремки. Вече почти никога няма 2-3 часа сън.. И е видимо преуморен и неутешим. Изследват му кръв, црп, урина, акото, ехограф. За сега всичко е наред, но обяснение за неспането няма. Освен, че не е на режим..
Не е скок в растежа, защото е тенденциално..
Но се озадачих. Като ви чета май никой не спи по 16-19ч на денонощие?

# 176
  • Варна
Нашия доскоро спеше по 10-12 часа, като не броим дрямките по 5-10 мин на гърда, а само стабилния сън. Последната седмица започна да спи по 13-14 часа (максимум) и да не прави такива кратки дрямки. Според мен просто заякна и не се изморява толкова, докато суче. Но 16 часа направо ми се виждат като мечта. Grinning И при нас като Дух понякога спи много неспокойно.. маха с ръце, бърбори, пръцка и какво ли още не и съответно аз въобще не мога да спя. За щастие не е винаги така, понякога си кърти дълбоко и да го бутам няма да гъкне. 

Извинявам се за избухването в предния пост.. просто вече съм на ръба. Нито успях да родя естествено, макар че опитах, нито да кърмя като хората, а давам всичко от себе си. И въпреки, че давам всичко от себе си, пак се чувствам като скапана мама!

# 177
  • София
Дагни, мойте мишки спяха по толкова единствено като бяхме в болницата, ама те бяха по има/няма 2 кила и 7 седмици преди термин, та това обяснява това количество сън.

В момента спят нощем, будят се през 3ч. През деня макс 2-3 пъти по час да спят. Почти на 3м са.

Но се озадачих. Като ви чета май никой не спи по 16-19ч на денонощие?

# 178
Аз не засичам по колко спи, но със сигурност не е по 19 часа. Това дава само 5 часа за хранене, къпане, будуване, че щом и разходките не се включват... Направо нереално ми звучи. Иначе 16 часа някои дни може и да ги прави, напоследък все по-малко спи.

Да ви питам вашите бебета като будуват, какво правят? Мойто само мята ръцете, бута с краката, плези се, сякаш е супер неспокоен и не му е добре, притеснява ме така. Не знам какво е нормално.

# 179
Лили, животът е дълъг и занапред ще имаш мнооого време и възможности да докажеш , че си прекрасна мама. Щом полагаш усилия и се съмняваш, значи, че си!

Дагни, какво да ти кажа. 16-18 часа абсурд да спи. През деня вече май почти не спи, по някое време вечер спи ок. 3 часа. През останалото време мрънка и реве, понякога се и дере. Ако придремне, ще е за 15 минути. Хубавото е, че през нощта прави 3 х 3 часа, с прекъсване за хранене. Да, вярно ръмжи, пъшка и му е неспокоен сънят като цяло, но спи. Значи общо са макс 12-13 за денонощие.

Имам чувството, че вече пораства и му става интересен света. Не ще да спи бре. Даже се чудя дали не му е скучно на моменти. Малки са да са нервни, по-скоро като че ли търсят разнообразие. Моето специално иска да го нося на ръце, да се гушкаме и мачкаме, да му пускам песни. През деня вече почти не мога да си свърша нещо, е така на пресекулки сме, докато дремва за по 10-15 минути аз хапвам, стерилизирам шишета и надниквам във форума. От 2 седмици се каня да се боядисам и не мога.  

Та, вероятно всичко си ви е наред, недей го разнася по болници, да не си донесете нещо неканено вкъщи...

Ние пък сме с подути очи и се бях вкарала във филм, че има проблем. Но няма да отида да правя изследвания ЗАЩОТО не искам да прехвърлям негативизма ис траховете си на детето. Освен това педиатърката каза, че повечето бебета са така. Пък и какво да очаквам, от толкова плач покрай коликите и неспоокен сън, и аз да съм ще се изцъкля.

Общи условия

Активация на акаунт