💪"Игри на волята: България" - сезон 2, тема 14 Финал /29.11.2020 - .../

• 100 691
  • 3 307
  •   1
Отговори
# 720
Вече някой като каже комплексен играч аз чувам посредствен играч!

# 721
Тодор беше един от добрите играчи на арената през този сезон за мен лично. Натрупа сериозен точков актив, както и добър брой индивидуални победи. Най-добър в игри за сила и издръжливост.
Но има и много слаби страни, не е комплексен играч. Това е причината да го държа в моя личен "В" ред в класацията ми за лични фаворити, без шанс за промоция към "А" или "S". Определено ще се запомни и като представяне, и като лафове Simple Smile. Но е много отблъскващо неумението му да губи и липсата на уважение както към съперника, така на моменти и към водещите.А това е странно, защото все пак е спортист.

# 722
SeaShell, много ми хареса това мнение!
Наистина жените хитро се възползваха от простотията на Тошко, за да го изкарат по-черен, отколкото е. Той пък беше решил, че влиза едва ли не на турнир по жиу жицу и само спортните качества имат значение. Както и да е. Не ми е бил фаворит в никакъв случай, но ме забавляваше човека с 'измарянето' и 'доктатурите', пък и си казваше каквото му е на сърце.
И за мен категорично Йоанна е най-неприятния тип човек и участник. За жалост Ваня на моменти се опитва да и подражава, ама не и идва така от вътре.

# 723
  • София
Тодор беше един от добрите играчи на арената през този сезон за мен лично. Натрупа сериозен точков актив, както и добър брой индивидуални победи. Най-добър в игри за сила и издръжливост.
Но има и много слаби страни, не е комплексен играч. Това е причината да го държа в моя личен "В" ред в класацията ми за лични фаворити, без шанс за промоция към "А" или "S". Определено ще се запомни и като представяне, и като лафове Simple Smile. Но е много отблъскващо неумението му да губи и липсата на уважение както към съперника, така на моменти и към водещите.А това е странно, защото все пак е спортист.
Просто е прост!

# 724
  • София
Аз се радвам, че драмата с Тодор приключи, но и на мен като Вайс ми дойдоха в повече феминистките лозунги в днешния епизод. Много пресолиха вече манджата трите девойки, та чак правото на гласуване на жените и женското шофиране влезе в употреба. Жена съм. Категорично съм ЗА това, че мъжете и жените са равни - но... с равни права и равни задължения!!! За съжаление на много от жените второто им убягва, та и дори на тези трите от ИВ. Като имат претенции да са равни, да са равни във всичко.

Ако не бяха нагласите срещу Тодор, този който поиска да погледне обективно и безпристрастно на нещата, много добре ще разбере какво има той предвид за "мъжките" игри и то със сигурност не е това, което Йоанка се опитва да ни убеди. Неслучайно всички спортни дисциплини са полово разделени. А това, че продукцията си нарочи Тодор е повече от ясно, той самия май чак в тази игра го проумя. Издивяването му след първата игра днес беше точно срещу Димо и броенето му, после пък твърде примиренчески се отказа... 

За мен по-долно и гнусно същество от Йоана няма. Малка двулична манипулаторка... Лигави се и се мазни на всички, а като види че не й минава номера и започва да съска зад гърбовете на хората (в случая Боби). Много ми хареса това, че поне той не й се върза на лицемерните номерца.

За равни задължения ще говорим, когато мъжете започнат да раждат наравно с нас. Равенство значи равен старт, не равен финиш.

# 725
Гледах и аз малко Тошко в Инстаграм.
Каза, че отаначало им казали на всички да броят фигурите, които са пред тях, а на осмата минута казали на Димо в слушалката, да се брои всичко , което вижда в жълт цвят. Обаче сестрите май си броиха фигурите , които бяха пред тях.
Също така каза, че на кастинга му казали , че наградата е 200 000 лв. И на третия ден от предаването разбрал, че са 100. Искал още на третия ден да напуска, но от продукцията го накарали да остане и той останал заради спорта. Също каза, че Димо и Ралица не са виновни за нищо, всичко им се казва в слушалката.

# 726
При всички мнения как продукцията подпирала Тодор... днес му дадоха игра, в която им е пределно ясно че няма как да спечели (сложния пъзел). И то при положение че е изправен срещу двете сестри, които точно там са най-добри, както е ясно на всички вече. Но този дуел се печеше от доста време и най-накрая го осъществиха с ясната цел Тодор да загуби. И както някой каза вече, не беше достатъчно да падне само от едната сестра, но ги сложиха и двете, ей така, за по-голям сеир и удоволствие на морално извисения български зрител, който най-накрая се оттърва от Тодор.

Има ли все още някой на мнение, че игрите не се избират според участниците? Защо днес примерно не беше играта, която Тодор игра срещу Чудомир? То е ясно де, защото сестрите там увяхваха. Обаче не, продукцията го подкрепяла.

В кое точно го подкрепиха? Че в някои игри не му дадоха наказание, за това че шмекерува, това ли е? Ок, така е, шмекеруваше. Е и? Какво произлезе от това? В някои от тези игри спечели, но в някои загуби. Има ли игра, в която може да кажете че шмекеруването му е изиграло решаваща роля за победата, без значение дали в индивидуална битка или в отборна? Ама ок, щом казвате - подкрепяха го.

# 727
Като жена, която много пъти е подценявана и в професионален и в личен план заради пол и външен вид, ще кажа, че феминизмът в днешния епизод ми дойде в повече! Равнопоставеността между половете в една игра следва да се докаже с умения и победи на арената и извън нея, а не с женски коалиции с цел женски финал, било то и напук на коментарите на Тодор. Гласуването за жена само защото е жена е точно толкова сексизъм, колкото изказването на Тодор, че жените не са достойни.

Сърдим се на Тодор и Вайс че искат мъжки финал, защото не са добри на някои "женски" компоненти, но изпускаме фактът, че на феминистката Ваня също ще и бъде много, много по-лесно с жена на финал (защото е най-добре подготвена), само където не си го казва открито, а манипулира другите жени, удобно използвайки тази ценност защото знае, че това е единствения и шанс да се спаси от номинации. Stuck Out Tongue Winking Eye
На другите жени също ще им бъде много удобно да е женски финал по същите причини.
Шапка и свалям на Ваня за стратегията и начинът, по който я играе, въпреки че не и фаворизирам по много причини.

За мен на финал трябва да са най-добрите от най-добрите и да се получи наистина зверска и зрелищна битка. Не мъже-жени, а играчите които са се доказвали най-много и се докажат и в тази седмица!!

# 728
  • София
Голямо бързане да махнат Тодор с каквито и да е доводи-за мен причината е ясна-визирам мъжете.
Мазоли на ушите чак получих за жените как не можем да гласуваме.Ами-ето -утре ще ви дадат по-мъжка игра-играйте срещу мъж,да е равноправно.
Тодор за мен беше истински боец,беше в играта заради играта,но му лиспсваше стратегия и тактика в самата игра,за което е нужно да имаш известни качества.Беше истински,което не означава единствено-добър.
Но никога не се е правел на нещо,което не е.Успех в живота му пожелавам.
Аз не искам на финал да са двете сестри и още някой,защото видяхме какво изчакване,окуражаване и прочие ще бъде-пародия.

# 729
 Той Тодор тепърва ще си насътворява, видяхме, че никога не си е сам виновен. Ама друго говореше, като му вървеше играта. Добре, че е там да се пуска, че да прочете нещо позитивно за себе си - сигурно завалията още не може да го преживее.

# 730
  • София
Сериозно ли мислите, че игрите са предначертани от старта и край, няма мърдане - в десета седмица на елиминация се пада играта с делвите, примерно, а в петнайста - безумното силово упражнение от онзи ден?
Естествено, че съобразяват игрите с участниците, миналогодишният финал дали би включвал влачене на 40кг вериги, ако участваше примерно Анна-Мария Grinning??

Сценарното побутване не го отричам, но всеки си има силни страни и слаби места, как да ги изчислят тия пусти игри, та да има баланс на всички плюсове и минуси?

# 731
Нали разбрахте, че не е важно кой искате да спечели или кой е най-достоен, важното е какво е решила продукцията. След днешната игра, не мисля, че ще има зрелищни и интересни игри, а такива тип "Не се сърди човече"

Надявам се да спрете да коментирате Тодор, че не ми се четат 300 стр какъв човек е. Нека гледаме напред. Не остана. Има няма 4 дни
А ти какво очакваш като има и жени?

И пак да питам под воля само физическа сила ли се разбира?

Изкривени представи имат някои.

Щом трябва мъже с номер на обувките 46 да стоят на пръсти и пети, така и жените трябва да бутат, да скачат, ,да цепят дърва, да копаят, да вдигат тежести...както е в оригиналното предаване.
И да, силови игри искам да гледам, щом няма отделно подбор на мъжки и женски игри. Даже и в спорта има чисто женски и мъжки дисциплини и рекорди. Стига с това равенство. Чак забрадките намесиха /не че с тия маски не се доближаваме до арабките /. А с това хленчене и после рязко хилене, Йоана се доближава повече до 5 годишните момиченца, отколкото до волеви играч.

Забравих да вметна - не искам Ваня за победител, но очевидно я гласят. Писна ми от нейните коалиции. Мъжемразка ли е , каква е?

# 732
Борьо ме разочарова много днес. Даже Лазаринката показа повече топки от него. Да си ходи. Безгръбначни хора нямат място на финала. За Вайс мнението ми, че е мишка, се затвърди съвсем. От на Йоана драмите и ококореното изражение, когато ѝ казват, че никой не е длъжен да ги избута заедно до финала, вече толкова ми е писнало и ми е толкова нагло, че ми иде да бръкна в телевизора и да ѝ отвинтя един шамар. Иванка е ясна, мъчи се да се прави на хитра лисица и сега се залепи за Катя мазно, мазно с плоски комплименти. Джерката не е толкова наивна колкото изглежда, но не ми е нагло девойчето, нито мисля, че плете стратегии. Лазаринов все още ми прилича на фикус, но от днес на фикус с топки. Миленката го харесвам, добър играч, ама защо така това момче е вечно като току-що станало от сън? Никакъв живец в него. Катя ми е фаворит, избута се сама до финала, макар да беше мразена и вечно номинирана. Поне не си върти задника като ветропоказател. А за ТодАр ще кажа само - кеф, кеф, кеф! Но си беше очеизвадно за кого е правена битката. Ако бяха ги пуснали да плуват, Кейт щеше да е като шамандура.

# 733
  • Вестерос
Гледах и аз малко Тошко в Инстаграм.
Каза, че отаначало им казали на всички да броят фигурите, които са пред тях, а на осмата минута казали на Димо в слушалката, да се брои всичко , което вижда в жълт цвят. Обаче сестрите май си броиха фигурите , които бяха пред тях.
Също така каза, че на кастинга му казали , че наградата е 200 000 лв. И на третия ден от предаването разбрал, че са 100. Искал още на третия ден да напуска, но от продукцията го накарали да остане и той останал заради спорта. Също каза, че Димо и Ралица не са виновни за нищо, всичко им се казва в слушалката.
Не е вярно.
Още в началото им казаха да си броят всички фигури с техния цвят..

И аз съм феминистка, но не съм видя кой знае каква крайност в епизода днес. И мен ме подценяват редовно.

# 734
Единствените, които са подпирани от продукцията (супер мега хипер очеизвадно), са сестрите. Тодор им трябваше до този момент - да падне от жена, че дори от 2. Не понасях Тодор (глупав, нагъл и арогантен), сам си си заслужи загубата (като е прост да смята), но спокойно можеха да дадат физическа игра. В нея обаче Катето щеше да е аут, а това не й изнася на продукцията. Ще бъде върха на наглостта, ако на финала гледаме Катя срещу Йоанна. Ясно ми стана, че това е Биг Брадър (с друго име), но ще се чувствам излъгана, ако някоя от сестрите вземе наградата. Катя ми е по-симпатична от двете сестри, има качества, но не достатъчно, за да победи в подобно предаване...не, чакайте, все пак говорим за Биг Брадър...ами да, значи очаквам една от главните героини в сапунката на Тупарев да вземе парите. Специално Катя нямаше да стигне толкова напред, ако не беше сестринската драма. Цял сезон цирк - защо да не завърши с цирк Wink Като си спомням някои от най-покъртителните победители в ББ - тризначките, Мирослав, Христина.
Въпреки всичките си кусури, за мен все още Ваня е човекът, който се е доказал достатъчно и заслужава победата. Така и не видях някой друг, който да е на нивото й в игрите (като цяло).

Общи условия

Активация на акаунт