💪"Игри на волята: България" - сезон 2, тема 14 Финал /29.11.2020 - .../

• 100 762
  • 3 307
  •   1
Отговори
# 735
  • Вестерос
А бе хора май не сте гледали ББ, че постоянно го сравнявате това с ББ. Ами не е едно и също.
И в Сървайвър имаше драма, коалиции, ревове и т.н.
Драмата НЕ е ББ.
Вече се прекалява с това сравнение.
ББ не е измислил драмата, нито Тупарев или както там се казва.

# 736
Баш ББ си е. Само дето тук има и игри, освен сеира Wink

# 737
  • Вестерос
И защо е баш ББ, дай примери, а не просто констатации.

# 738
Гледала съм сезони на ББ и сега знам какво гледам. Цял сезон рев, сълзи, сополи, циркове и сестрински драми. Съчиняват си добри и лоши герои (не без помощта на самите герои).
+ замесен Тупарев, който си пада по евтиния сеир
Щом искаш да вярваш, че няма общо с ББ, вярвай си Simple Smile

# 739
Тодор имаше какво да покаже още. Но така решиха от продукцията, да отпадне днес.
Ваня какво се мазни на Йоанна и Катя, плюеше ги до скоро, а чсега се съюзява с тях.

# 740
Биг Брадър е отвсякъде. На Тупарев толкова му се прави ББ, а не може, че и олимпийска квалификация по биатлон да му дадат да снима, пак ще я сведе до сълзи и сополи. И две сестри.

# 741
  • Вестерос
Аз все още не виждам пример.

Сополи, роднини и прочие има във всяко реалити. Не само в ББ.

# 742

За равни задължения ще говорим, когато мъжете започнат да раждат наравно с нас. Равенство значи равен старт, не равен финиш.

Надявам се, че нещо се бъзикате, защото доводът е направо абсурден, особено пък в тема, обсъждаща ТВ формат.
Аз приемам раждането на деца за свободен избор, право и привилегия за една жена!
А според Вашето изказване излиза, че е само въпрос на биология...

Като стана въпрос за типа игри - лично аз харесвам игри с включени основно различни спортни дисциплини или техни модификации. В никакъв случай не кавам, че трябва да е само груба физическа сила. Плуване, скачане, стрелба, бягане... Мисля, че е много по-атрактивно. Пъзелите наистина ми писнаха, да не говорим, че вече ги и повтарят. Не знам как е в оригиналния формат, но така като гледам участниците ми се струва, че се набляга основно на спортната форма и издръжливост. И не мисля, че това не може да се постигне и с по-беден реквизит. Просто трябва повече въображение.

Както го казаха и преди мен, Ванчето е в пъти по-голям сексист от Тодор. Ама когато й изнася - да са равни, когато - не, не се отказва от привилегии. Като искаха да са равни, защо приеха да ги делят на мъже и жени в отборните битки с двубои. Ми да беше излязла Ванчето срещу Чудо или Милен да се тикат на платформата или Йоана срещу Тодор... и без да очакват да са джентълмени и да ги "пазят", както на играта със сферите.

# 743
  • София
Феминизмът се основава на вярването в равенството между половете, а не в превъзходството на жените над мъжете. И в темата, и в предаването - хора използват термина без да знаят значението му. Странно е "феминистките глупости" да дразнят някого, освен ако наистина не вярвате, че всички имаме равни права. Достатъчно е, че подминаваме ежедневни изказвания на участници и от двата пола (в темата по-скоро дами негодуват), в които всяка негативна черта на някого е определяна като "женска" или "женско поведение" и най-големият комплимент е "държа се / би се мъжки". Ще изтърпите 3-минутна реч за равенството между половете.

# 744
Момичета, добър вечер! Дали са верни слуховете, че родителите на сестрите са доста тясно свързани с Нова ТВ?
Аз съм от Бургас. Тук имаме лошо мнение за хората, с които Тодор е свързван. Но де мога да отрека очевидното - той наистина игра до дупка за самата игра и за победа. Нямаше интриги, нямаше сълзи при него. А сторито на Вайс с коментара бързо изчезна, видяхте ли?! Имало е пиар акция...

Йоанна толкова ми опротивя... Странно е как човек с такива претенции прави влогове за детска аудитория. Това е най-малкото. Наистина е лицемерна към Боби, а той симпатягата право, куме, в очи си каза, че сестра ѝ е пълен леш и не става за пример.

Много свестни хора си отидоха от играта. Любо - талантлив, образован, но никога надменен. Влади - народен човек, чист.

Ще се радвам да видя физически двубои между жени.

# 745
  • София
Да, бе точно Катя не стигна заради уменията си. Почти винаги номинирана. Това й е трети дуел.... Хич..

Предишните дуели на Катя бяха смях в залата... и ако не си бяха изпуснали нервите и Александър, и Николай имаха напълно реалната възможност да победят Катя. Тя изобщо не е толкова комплексен играч, колкото останалите играчи. За мен тя изпъкна единствено и само на частта с пъзелите.

Ми, да я бяха победили, не да си изпускат нервите Александър и Николай. Ама не са.
За мен едно от най-важните неща, които правят дадения играч "комплексен", е тъкмо това да не си изпуска нервите. В което, всъщност, Катя е най-добра. И побеждава нЕкви хорица с 'лабави запушалки... хъм... на нервите.
На сегашния дуел, както ми се стори, пъзелист и броятор № 1 май също си изпусна нервите.

Равнопоставеността между половете в една игра следва да се докаже с умения и победи на арената и извън нея, а не с женски коалиции с цел женски финал...

Равнопоставеността между половете не следва да бъде доказвана нито в игра, нито в кОпане на полето, нито при скачане с парашут. Нея просто трябва да я има - като предварително условие за играта, кОпането и парашутния скок. Само че на продукцията по някаква причина не ѝ е особено изгодно да осигурява равнопоставеност. Предполагам, че си има причина.
Отделно от това, във всеки един възможен риалити формат коалициите са неизбежни, независимо дали ги допускат официално или не.

п.п.: аз съм силно "за" женската коалиция и женския финал.

# 746
Тази вечер битката беше наслада за моите очи, затворих ги и си помечтах наведнъж и тримата дразнители да отпаднат и светът да станел по-хубав, както каза ванчето. Ама двете хлебарки пак оцеляха, блях.

Въобще никакво равенство на половете няма, и във формата, и тук. Вижте си само гласовете - искаме жена да бие, та искаме жена, няма значение коя, само да е жена. Като сте за равенство, що сами гласувате сексистки? Толкова много Кати, Ванчето и Йо- та, събрани в тази тема..

Дръж се, Боба, още малко остана!

# 747
  • София
Въобще никакво равенство на половете няма, и във формата, и тук. Вижте си само гласовете - искаме жена да бие, та искаме жена, няма значение коя, само да е жена. Като сте за равенство, що сами гласувате сексистки? Толкова много Кати, Ванчето и Йо- та, събрани в тази тема...

Ако не ме лъже паметта, преди една година в 1-ви сезон искахме да победи мъж. Предимно Юлияновци се бяхме събрали тогава в темата... хъм...

# 748

Равнопоставеността между половете в една игра следва да се докаже с умения и победи на арената и извън нея, а не с женски коалиции с цел женски финал...

Равнопоставеността между половете не следва да бъде доказвана нито в игра, нито в кОпане на полето, нито при скачане с парашут. Нея просто трябва да я има - като предварително условие за играта, кОпането и парашутния скок. Само че на продукцията по някаква причина не ѝ е особено изгодно да осигурява равнопоставеност. Предполагам, че си има причина.
Отделно от това, във всеки един възможен риалити формат коалициите са неизбежни, независимо дали ги допускат официално или не.

п.п.: аз съм силно "за" женската коалиция и женския финал.

Ами ДА, само че както казахте продукцията не я осигурява, както и никой в истинския живот не я осигурява и такава равнопоставеност все още не е утвърдена изцяло в обществото! И Вие, и аз се борим да променяме това с действията си и като се доказваме като личности, нали така?
В конкретния случай дамите се борят, за да покажат, че са равни на мъжете и не трябва да бъдат подценявани - а това става с ДОКАЗВАНЕ, както направиха днес Йоана и Екатерина, а не чрез отговор на сексизъм със сексизъм.

Тодор е олицетворението на проблема и в реалния живот. Нищо не е равно и винаги има предубедени хора, които могат да се променят само когато животът ги научи по трудния начин, както и се случи днес (въпреки че комплексността на битката е под сериозен въпрос).

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 01:44 от DaenerysT

# 749
Гледах лайфа на Тошко. Каза, че са го подвели с инструкциите - да брои от своята страна. Но при наличието на 4 елемента в шифъра и четири купчини от топки, боядисани в жълто (неговото), малко плоско оправдание.
Според мен Йоанчиту доста е разочаровала сестра си. Първо, никой не казва лоша дума за Катя вече: дори Тошко каза в лайфа си, че е свястна! С Ваня са се сприятелили (което ме кара да си мисля, че нито една от тях не е спечелила на големия финал). С Ники се имат. Всички тъничко странят от Йоанна. Имаше едно стори от Катя, относно спокойствието на Ваня - и Йоанна беше репостнала с коментар, че нейното спокойствие (на Ваня) не ѝ е важно. Много ми е любопитно какво ли е станало накрая и дали малката не е показала истинската си същност най-накрая. Тодор я разкри отдавна, но той е прекалено първосигнален, за да плете интриги. Никога няма да гледаме запис, на който Йоанна адресира семейството му с язвителни коментари. Кой знае какво му е казала и какво ни се спестява.

Много удобно и тривиално е да очерниш една "бургаска батка". Малко повече стратегическо мислене от него и щеше да си изгради чудесен имидж.

За капак да не забравяме един коментар от Катя, че ако би играла отначало, не би се съобразявала толкова със сестра си. Замислете се кой кого унижава постоянно! Ако на мен сестра ми ми каже пред цялата ТВ аудитория "Остани си в Банско", т.е. не си постигнала нищо, ще откача.

Общи условия

Активация на акаунт