Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 774
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 1 260
Здравейте хора,
Наскоро бях писала за Майка ми че не спира да повръща след 5ти курс химиотерапия, за съжаление все още продължава е цвета е тъмно кафяв, в момента сме в болницата и аз съм придружител, оказа че е направила бъбречна недостатъчност, както и изследванията с идеята не са добри, някой имал ли е подобен проблем, отминава ли, как се справяте са
 това нещо за бога!?

Това какъв период след химията е ? Лекарите казват ли нещо за повръщането? При нас беше тъмно зелено и беше свързано с усложняване на болестта.

Зигизаги, стискам палци!

# 1 261
  • в сърцето на държавата
Ахринора...
Не мисля, че постът ми е несериозен или неуместен...!!!
Мъжът ми се бори с болестта и се хващаме за всяка сламка, а билките и добавките също помагат!!!
А Вашето мнение си е лично Ваше, нали??

# 1 262
  • Пловдив
При нея се води 4 линия. Вероятно броят лъчетерапията за трета.
Днес ще ходя на консултация при друг лекар.
Май ще е хубаво ,все пак да направите биопсия на лезия от белия дроб. KRAS G12 има и белодроби карциноми ,въобще е водещ онкоген за доста различни карциноми. Фоаундейшън-а не казва от къде е мутиралата днк. Може и два да са с една мутация, пу да не чува дявола.

# 1 263
whitefang,
Благодаря ти! Информацията за мутацията е напълно нова за мен!

# 1 264
  • Пловдив
В темата за Белия дроб - старата Хоуп е поснтал списък с новоразработените-тестващи се ,или получили одобрение през последната година таргетни /имуно лекарства .
"FDA Grants Priority Review to Sotorasib to Treat Patients With KRAS G12C–Mutated NSCLC"
Това е едното ново за няколко вида рак с KRAS G12C.

# 1 265
Нейната е 12 А.
Второто мнение потвърди първото.
При прогресия, можело да включат Стивагра.
С две думи - лоша прогноза.

# 1 266
  • София
Баща ми се влошава.  Вече не може да става и с помощта на рехабилитатора. Вдига температура,   понякога е с тремор, отекъл е вече дори и в лицето. Има афти по цялата уста... На 1.06. е следващата му вливка. Почти съм сигурна, че ще я пропуснем. Със всяко едно вливане състоянието му се влошава със страшна сила. Когато попитам различни доктори защо е така, отговорът е един и същ, обясняват го с последният стадии на меланома.
Така не искам да се мъчи. Блъскам си главата и не разбирам къде сбъркахме.

# 1 267
Стана ми тъжно при тези новини. Горе главите!

# 1 268
Gina, той нали нямаше активни лезии? Или има някаква промяна в това отношение? Извинявай, че питам повторно, но BRAF V600E изследваха ли?

Много е странно цялото развитие на случая, предвид че уж оперираха радикално в началото и нямаше други разсейки. После беше на възможно най-добрата комбинация ИТ.

Стискам палци да се подобри!

# 1 269
  • София
BRAF изследвахме непосредствено след самата операция, оказа се див тип. Всички образни изследвания показват, че няма лезии.
Сега се появиха и тези хрипове при дишане...(скенерът на бял дроб също беше чист), лилаво -розови синини по кожата...
В момента и да искам не мога да го заведа нито на скенер нито на ямр.

# 1 270
Наистина много неприятни новини в темата.
Знам, че много пъти съм давала кураж. Днес е вторият път, след 1 декември 2015 г., в който се чувствам напълно безсилна, обезверена и просто плача, както когато научих диагнозата.
Умът ми знае, че войната не може да се печели безкрайно и че тези 5 години са повече от средната преживяемост. Но сърцето все се надяваше на чудо. Знам, че родителите не са вечни. Но тя е толкова жизнена и упорита! Не мога да повярвам, че не успяхме да преборим тази болест...

# 1 271
Силни прегръдки,  zigizagi  и Gina L. Flowers Four Leaf Clover

# 1 272
  • софия
zigizagi  и Gina L., болката е безбрежна и за болния, и за хората, които го обичат и искат да помогнат ❤ Не знам какво да напиша Hug Сила и вяра ❤

# 1 273
Кураж! Всички вие (включително и аз ) , правите всичко на което сте способни и най-доброто за близките си! Останалото е в ръцете на този горе!

# 1 274
Ееех, момичета и момчета,
Рано или късно идва момент в който трябва да приемем, че битката може и да не е успешна.
Моята война е 10 годишна, без да щадя сили и средства. Страшна, жестока, безпощадна война- със злокачествен мозъчен тумор на майка ми.
Миналата година почти я бяхме загубили,  беше в коматозно състояние. Върнахме я от оня свят. Но сега не спирам да си задавам въпроса на кого помогнах  - на нея или на себе си? Тя е в изключително лошо състояние, напълно безпомощна. Грижим се за нея като за бебе. И след като болестта  ѝ отне ръце, крака, говор, слух и остави само разсъдъка. Да усеща болката, да разбира състоянието си и да желае смъртта. Да се моли всеки ден да отиде на по-доброто място. И не спирам да си задавам въпроса - моя егоизъм ли ѝ прични това страдание? Имах ли право  да я спирам, за да бъде до мен. Всъщност аз съм до нея, и всички които се грижим. Но истината е, че сме изтощени, истината е, че аз любящата дъщеря, желая смъртта на майка си - вече. И това ме смазва, тази вина ще ме преследва до края на живота ми, чувствам се като чудовище.
С това искам да кажа, че разбирам болката, страданието, че любим човек си отива. Но ужасът без край, животът като зеленчук - без достойнство и надежда, не е изход, и боли не по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт