Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 605
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 1 305
От известно време съпругът ми се оплаква от болки в гърба. Но по-точно го боли кожата, все едно е изгорял. Преминават и отпред. Мина първа пълна доза със стивагра.  Може ли това да са странични действия от нея и как мога да облекча положението? До сега все ми казва боли ме гърба но не беше уточнявал това. В петък бяхме при онколога и можеше да питам. Нищо не казва и това много ми пречи да търся решения на проблемите ако има такива.

# 1 306
Здравейте имам разсейки в пик. мехур и извън него. За София някой добър уролог онколог знаете ли? Или хирург при който да направя консултация.

# 1 307
Здравейте имам разсейки в пик. мехур и извън него. За София някой добър уролог онколог знаете ли? Или хирург при който да направя консултация.

Проф. Нейков или Цингилев в урологията на онкологията в Дървеница.

# 1 308
Здравей Burgas123 преди оперирана ли си може ли да попитам от какво си болна по точно за да имаш разсейки

# 1 309
  • София
Моят татко се влошава с часове, вече дори не може да стои седнал повече от 5 минути (става му лошо, започва да трепери). Яде колкото едно врабче. И до тоалетна не може да става, мина изцяло на памперси. През повечето време спи. На моменти е добре с акъла, на моменти не- запецва, не открива думите. Ако има нещо "хубаво" в тази ситуация то е, че казва, че нищо не го боли.
Вчера доктора му изписа по-силни лекарства за черния дроб. Изследванията са лоши, имунотерапията много сериозно е увредила този орган. Ще го подложим и на петдневна кортикостероидна терапия. Рехабилитаторът продължава да идва да му прави масажи.
До преди седмица имаше силно желание да отиде до Петрич (татко е от там) и до морето в Гърция. Бяхме организирали линейка, така ми се щеше да осъществим това негово желание. Но както казах, процесът на влошаване се развива светкавично и това отпадна.
Татко не се повлия от ИТ, въпреки че и от турската и от френската клиника потвърждаваха, че това е най-адекватното лечение. Смятам, че докторите в Софиямед направиха всичко възможно. Не съжалявам, че 6 месеца го разкарвахме по болници, терапии, изследвания и скенери. Щях да съжалявам, ако не го бяхме правили. За мен "малигнен метастатичен меланом" е най-страшната присъда и се моля медицината да открие най-силното оръжие срещу тази гадост. Вече дори и не плача. Грях ми на душата, но се надявам това наказание за баща ми да приключи. Но докато това се случи, ще продължаваме да правим каквото е възможно.

# 1 310
Хич не ти е грях на душата, по-добре ужасен край,отколкото ужас без край.Питате ли болния как се чувства да не може да оправи собствения си г*з,а да чака другите?

# 1 311
Gina, прегръщам те! Направили сте възможното, ние дори и до ИТ не стигнахме, но пък лъчетерапията много го събори баща ми. А уж за хубаво..
Това си мисля и аз за размотаването по болници, татко изобщо не ги обичаше, ама за да се съгласи накрая да го приемат пак, все е имал и мъничко надежда, колкото и да е казвал понякога, че не му се живее така. Надявам се да ни прости.
Мислете си за хубавите моменти, говорете си за весели неща, обезболяващи адекватни и така.

# 1 312
Gina, това, което пишеш е най-големият ми кошмар. Прегръщам те! Hug

Аз не пиша, защото нямам добри новини. Взех второ и трето мнение, които потвърждават, че сегашното лечение е адекватно, при претретирани пациенти на този етап няма какво да се направи. Има някаква възможност за имунотерапия след изследване на MSI, но имам чувството, че ми го казаха колкото да не ме отчаят съвсем. Единият лекар директно си каза, че в неговата практика, в такива случаи не е успешно прилагането на Кейтруда. Може би по тази причина през изминалата седмица не отидох да взема блокчетата с материала и не ги занесох за изследване.
Но следващата седмица ще отида.

Майка ще дойде днес. Ще отидем на вечеря с брат ми, да се порадва едновременно на всички ни и най-вече на внуците. Утре е на трета вливка. Не се задъхва, копае в градината по цял ден и се чуди каква е тая болест, дето не можахме да я преборим...

Отделно наша много близка я диагностицираха с рак на вулвата, вчера ходих до Дървеница да й нося разни неща, друга позната е с тумори в стомаха и черния дроб, на мъжът ми приятел бере душа в Дървеница и просто имам чувството, че вече ракът е навсякъде....

# 1 313
Прегръщам ви, момичета. Друго не знам какво да кажа.

# 1 314
  • София
Момичета, много сили на вас и близките ви!

# 1 315
Gina L., zizgizagi, силни прегръдки и много сили и здраве ви желая!

# 1 316
Здравейте момичета! С пълна хистеректомия съм (рак на яйчника). За няколко месеца половината ми коса опада(без химиотерапия). На някой случвало ли му се е такова нещо, каква може да е причината и как се справяте с това?

# 1 317
Ambyr, майка ми беше с тази диагноза, но тя беше с химиотерапия. Косата и така и не се възстанови, а беше много хубава. Може да е от хормоните, може и щитовидна железа. Трябва да се направят изследвания.

# 1 318
Ambyr, и аз съм така, макар че майка има рак, не аз.
Хормоните ми са добре, при мен е от стрес. Нямам думи да опиша колко коси има сутрин на възглавницата, колко в банята и колко в прахосмукачката...

# 1 319
Не бях влизала някое време в темата, защото се ми оперираха масивната постоперативна херния на корема, която се появи след операцията на метастазите в черния дроб през 2019.
Сега надзърнах тук и се ужасих.
Гина, единствено мога да ти пожелая сила, да понесеш ставащото. Дано баща ти не чувства болка, както и до сега. Силна прегръдка! Никъде не сте сбъркали, понякога просто нещата не са в нашия контрол.

Зиги, на толкова хора си дала съвети, кураж и надежда, съвет не мога да ти дам, но със сълзи на очите ти изпращам надежда. След като майка ти копае в градината и не осъзнава какво става, значи може да не са толкова зле нещата и петте години да не са предел!

Късмет на всички, които имат нужда от него.

Общи условия

Активация на акаунт