Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 567
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 1 320
Здравейте някой може ли да ми препоръча  добър уролог - хирург за София. Става въпрос за рак на пик. мехур(не е първичен а метастаза). Ако някой е минал по този път - операция, лекари моля да ми пише. Всичко ще ми е от полза. Утре съм на скенер да се уточни колко е голям и до къде се разпростира извън пик. мехур.

# 1 321
Uncommon, благодаря ти!
Ти си истински сървайвър и пример за боен дух!
Една приятелка, която мина по нашия път 1:1 (майка й се разболява по същото време, рецидивът й откриха 2 месеца след този на майка, но тя отказа лечение и си отиде през октомври 2019 г.) ми каза, че метастазите в белия дроб започват да създават проблеми, когато са над 5 см.

Днес са я върнали, защото неутрофилите й били леко под нормата.
Други пациенти й казали, че Тимчева е напуснала болницата, както и още един лекар. Беше се видяла с една нейна позната, която я бяха отписали през ноември, само трансплантация можела да я спаси. 6 месеца по-късно жената е на собствен ход. Та явно чудеса стават...

# 1 322
Здравейте! Искам да попитам може ли да се правят повече от 6 вливки карбоплатина и паклитаксел, понеже тук в Бг ми казват не, а от Турция казват още 3 или 4 понеже има положителен ефект от 6те вливки. Става въпрос за рецедив от шийката на матката.

# 1 323
Осем е максимумът, който се съгласяват. На майка ми са правени повече от една линия! Тук, България.

# 1 324
  • София
Минавам, за да дам отчет. Не помня дали писах, но онкологът изписа 5 дневна кортикостероидна терапия (Метилпреднизолон 160мг. дневно). Не бих казала, че има кой знае какъв ефект, по-скоро много минимален, много. Със всеки изминал ден губи все повече сили. През повечето време спи. През нощите започнах да  се редувам с майка ми и през вечер спя при него. Буди се през час, трудно му е да каже какво иска. Ядосва се. Започна да губи и говор, но проблемът не е от говора, а от това, че не намира думите. От Трансметила за ден- два беше поизбистря очите.
Сега мъжа ми е бил при доктора, продължаваме с инжекциите  и Трансметил до неделя включително и в понеделник ще му пусна една ПКК. Това е за сега.
Благодаря на всички за подкрепата! Не се познаваме лично, но всички вие ни помагате много да извървим тежкият път.

# 1 325
Кураж, мило момиче!

# 1 326
Трябва да нося блокчето за изследване MSI-High при проф. Бичев в Националната генетична лаборатория.
Някой може ли да ме ориентира как се процедира там - по всяко време ли мога да отида, колко струва горе долу и тн.

# 1 327
Трябва да нося блокчето за изследване MSI-High при проф. Бичев в Националната генетична лаборатория.
Някой може ли да ме ориентира как се процедира там - по всяко време ли мога да отида, колко струва горе долу и тн.
Аз съм ходила за BRCA1и BRCA2 при Д-р Начева, работи до 14 часа. Така, че предполагам, че и проф. Бичев е до тогава. По принцип лабораториите работят до към 14 часа.

# 1 328
Gina L,
Някои случаи за съжаление са неспасяеми. Дано татко ти не се мъчи, много сила на вас с майка ти! Cry

# 1 329
  • Пловдив
Зиги ,обмислете взимане на нов материал, по възможност от лезиите в белия дроб. 5 години са много време ,възможна е и вторична мутация .Хем със 100% ще знаете дали това в белия дроб са метастази от колона или си е отделна хистология.Имунотерапия при MSI-H има не лош отговор(това по повод изказването на някой онколог,че няма смисъл от нея) в общия сл. и добър при положителен BRAF ,което не е точно случая при вас,освен ако не се появила в последствие.

# 1 330
Зиги, от 08:30 до 14 часа работят. За цените - имат публикуван ценоразпис на сайта от 2019: http://genetika.maichindom.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86%d … 0%b5%d0%bd%d0%b8/

Гина, съчувствам ви на всички! Не ви е лесно никак.....

# 1 331
Зиги ,обмислете взимане на нов материал, по възможност от лезиите в белия дроб. 5 години са много време ,възможна е и вторична мутация .Хем със 100% ще знаете дали това в белия дроб са метастази от колона или си е отделна хистология.Имунотерапия при MSI-H има не лош отговор(това по повод изказването на някой онколог,че няма смисъл от нея) в общия сл. и добър при положителен BRAF ,което не е точно случая при вас,освен ако не се появила в последствие.

И тримата онколози (вкл. Тимчева) са категорично против вземане на нов материал. Ние мислим, мислим, ама като са против...

# 1 332
  • Пловдив
Какви са им съображенията ПРОТИВ?

# 1 333
Нямало смисъл, то било ясно, че са метастази от дебело черво.

# 1 334
А има ли някакъв риск от вземането на биопсия?

Ховорете с Костадинов в Белодробна.

Общи условия

Активация на акаунт