Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 925
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 6 015
Фани, страхотна новина! Лека бременност желая.

Зиги, пропуснала съм за кого подготвяш подарък , но ако е кошница с лакомства аз тази година правя за моя приятелка и колежка такава и от Аванти взех едно пенливо вино със златни частици вътре. Мисля, че в чаша ще е много ефектно и се надявам да я изненадам с него.

# 6 016
Докато мине първо прегледа....после биопсията...после чакане за резултати... после кръвна картина кой знае колко време ще отнеме,две седмици сигурно, а до тогава може и да умра от инфаркт или инсулт,защото 24/7 съм под стрес, чак шефът на работа му прижаля за мен,да работя нормално не мога,да се освестя не мога,докато мине това време поне може ли да разбера
1.Биопсия на подут лимфен възел от дясната страна (при мен е че е твърдо подуване на шията дясната и е само то, другите лимфи са ми здрави), та биопсия под упойка със заспиване ли се прави или местна (само за блокиране на допир),реже ли се шията с нож или само се боцка?
2.Ракът на лимфните възли от лечимите ли е?

# 6 017
  • Пловдив
Чудя се какво спестиха като криха от теб толкова време.... Все пак си млад човек с достъп до интернет, можеш само да си им от полза в лечението...
Нормално е да си в шок!
Еми ние с мъжа ми дълги години се борихме за дете. Имаме много ин витро опити и когато съм забременяла те са се опасявали да не стане нещо от притеснение.  Така ми обясниха.😭😭😭
Merri_An,
Написаното е "преписано" от разчитането на PET/CT с Ga68-PSMA.Според мен.
Да точно така! Преписах го понеже нещо от телефона не можах да кача снимката от резултата на 5G скенера!😐
Скенера е "ПЕТ"( не 5G 5D и всичко с цифрата 5 ) - Позитрон Емисионна Томография.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 19:23 от whitefang

# 6 018
Докато мине първо прегледа....после биопсията...после чакане за резултати... после кръвна картина кой знае колко време ще отнеме,две седмици сигурно, а до тогава може и да умра от инфаркт или инсулт,защото 24/7 съм под стрес, чак шефът на работа му прижаля за мен,да работя нормално не мога,да се освестя не мога,докато мине това време поне може ли да разбера
1.Биопсия на подут лимфен възел от дясната страна (при мен е че е твърдо подуване на шията дясната и е само то, другите лимфи са ми здрави), та биопсия под упойка със заспиване ли се прави или местна (само за блокиране на допир),реже ли се шията с нож или само се боцка?
2.Ракът на лимфните възли от лечимите ли е?
Нищо конкретно не пишеш, за резултати от изследвания, колко см. е този възел, скенер прави ли, защо трябва да е рак на лимфните възли, кой ти сложи тази диагноза. Пий едно успокоително, защото ще умреш от инфаркт, а не от рак.

# 6 019
....тази година правя за моя приятелка и колежка такава и от Аванти взех едно пенливо вино със златни частици вътре. Мисля, че в чаша ще е много ефектно и се надявам да я изненадам с него.
Ефектно е, аз самата съм го получавала са подарък. На вкус не е нищо особено Simple Smile.

# 6 020
  • София
TEDDY_BEAR,
Освен посочените от Хоуп ,варианти за "анапластичен" карцином, ще добавя :
"Анапластичен дребноклетъчен карцином на пикучния мехур".
Герминоклетъчни тумори: При мъже- Семином , При жени - "Анапластичен Овариален Карцином".
Някакви анормални находни на скенера  по яйчниците?
На първо четене за тях се сещам и но със сигурност има и други "анапластични" .Теоретично е възможно
всеки тумор да бъде такъв ,но е изключително рядко при повечето тумори да са "недиференцирани".
Редакция: Находката в панкреаса сигурно ли е ,че киста?! Карцинома на панкреаса също може да бъде "анапластичен"

Fani0101,
Честито за добрата новина! Да се пазиш .
[/quote

Благодаря за съветите на всички ❤ Няма находки в яйчниците, нито в матката, белия дроб, нито по другите органи. Според гастроентерологията в Токуда кистата и била най-малкият проблем и я третират като придружаващо заболяване.
Днес занесох пробата при проф. Христова и очакваме резултати. Самата тя каза, че лимфом бил по-добрата прогноза.
Момичетата, някакви отзиви за Хематологията на Александровска болница? След ИХХ ми предложиха да я насочат към това отделение. Ще правим и консултация с доц. Арабаджиев, но ще съм благодарна за мнение, ако някой се е лекувал там.

# 6 021
Теди,
Не Арабаджиев (онкология), трябва да търсите д-р Амин, завеждащ хематологията на Токуда. Невероятен лекар е, запишете час за него и ако имате късмет ще ви поеме да ви лекуват в отделението.
Успех! Heart

# 6 022
Да споделя и аз какво се случва с баща ми, тъй като няма много информация за този вид рак, може наня кой да му е от полза. Както писах преди около месец му откриха образование в основата на езика, потвърди се с биопсия, че е карзином. Оперираха го преди около месец, доста тежка операция, но засега се държи и се възстановява малко по малко. Наложи се да му изкарат всички зъби, отрязана е част от езика, долната устна и част от долната челюст. За наша радост вече почти говори, със затруднения при някои звуци, но и така е добре. Сега трябва да се храни само с пасирана храна но незнам до кога. Епикризата е готова, пише че е отстранен плоскоклетъчен карцином и се препоръчва лъчетерапия, чакаме протокол. И трябва да избираме къде. Това е положението засега, сега започвам да чета мнения и коментари за клиники по лъчетерапия. Имате ли представа колко време се чака за решение горе долу? Пожелавам на всички Весели Празници!!!

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 12:09 от fionka__

# 6 023
Здравей fionka_! От кой град сте или няма значение къде ще се прави лъчетерапията? Имай в предвид, че е всеки ден и ако не ви е близо трябва да спи някъде един месец, Защото са около 30 терапии, не знам колко ще му изпишат, моите бяха 32. Също и тя дава последствия в храненето, поне аз не можех. Иначе за Панагюрище съм чувала, че са добри, но както казваш този рак е рядък, по-скоро мястото. Във фейсбук има една група, там съм чела за такива случаи. Моят също е плоскоклетъчен, но е на сливицата. Пак се води глава и шия и мисля, че облъчването ще е подобно. Аз съм от провинцията и София ми идва далече, иначе там правих операциите и биопсията. На мен също искаха да ми вадят зъбите, но аз не разреших и сега имам последствия. За лъчетерапията става бързо ако са ти готови изследвания и документи. Отиваш при Онколог или лъчетерапевт, където си решила да е лечението. Там пак минаваш на скенер, където ти правят една отливка на лицето, едно като мрежа, с дупки, ризница му викам аз 🤣. То се втвърдява после и това ще го слага баща ви на всяка терапия, като маска. Преди това го чертае доктора, къде точно ще се облъчва и така, горе долу е това. Там ще му кажат как да се грижи за кожата, защото изгаря. Успех желая и бързо възстановяване.

# 6 024
Здравей fionka_! От кой град сте или няма значение къде ще се прави лъчетерапията? Имай в предвид, че е всеки ден и ако не ви е близо трябва да спи някъде един месец, Защото са около 30 терапии, не знам колко ще му изпишат, моите бяха 32. Също и тя дава последствия в храненето, поне аз не можех. Иначе за Панагюрище съм чувала, че са добри, но както казваш този рак е рядък, по-скоро мястото. Във фейсбук има една група, там съм чела за такива случаи. Моят също е плоскоклетъчен, но е на сливицата. Пак се води глава и шия и мисля, че облъчването ще е подобно. Аз съм от провинцията и София ми идва далече, иначе там правих операциите и биопсията. На мен също искаха да ми вадят зъбите, но аз не разреших и сега имам последствия. За лъчетерапията става бързо ако са ти готови изследвания и документи. Отиваш при Онколог или лъчетерапевт, където си решила да е лечението. Там пак минаваш на скенер, където ти правят една отливка на лицето, едно като мрежа, с дупки, ризница му викам аз 🤣. То се втвърдява после и това ще го слага баща ви на всяка терапия, като маска. Преди това го чертае доктора, къде точно ще се облъчва и така, горе долу е това. Там ще му кажат как да се грижи за кожата, защото изгаря. Успех желая и бързо възстановяване.
Оперира се в София, но и на нас ни е далече. Точно за Панагюрище си мислех и аз. Ходихме на преглед до София миналата седмица, но лекаря е казал където решите, искаше ми се той да препоръча, но не. Какви документи ни трябват за да се запишем, засега имаме само епикриза от операцията, но протокола от биопсията не е готов. Трябва ли да се запише първо в онкологичен център за решение от комисия или може и без? Не съм много наясно, а лекуващия лекар не е обяснил нищо. Преглед 5 минути…Благодаря за подкрепата, успех и на Вас!!! Simple Smile

# 6 025
Ако Пловдив ви е удобно, доктор Радев е много добър за лъче.Като го видиш, вида му е повече на санитар, отколкото на доктор, но нямаше нито един пациент с изгорено, да му е зле и т.н.И отделението за тези,които не бяхме от Пловдив и преспивахме там, го ремонтираха, когато аз се лекувах.

# 6 026
  • Пловдив
В "Св. Георги" е д-р-а ,за който е писала Буболина.Че ЛТ правят и в КОЦ-а. Там има КиберНож и от миналата година и нов линеен ускорител Varian - Electra  Infinity. Aко ви е по-близо от София.
Но Аз бих препоръчал д-р Димчо Георгиев от Онкологията в Дървеница - София.Или д-р Недев от Сити Клиник-Младост.
Принципно всички КП за ЛТ са с хоспитализация и ако искаш да ходиш само за процедурата/ите подписваш ,че не
желаеш да лежиш в отделението(на собствена отговорност при проява на тежки странични реакции от ЛТ-та). Така ,че принципно навсякъде би трябвало  да има къде да спиш и храна и да си ходиш само уикендите(евентуално).

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 14:59 от whitefang

# 6 027
В ,,Св.Георги" е, но не в хирургиите,а в друга база.Там са два линейни ускорителя, а киберножа го монтираха в отсрещната сграда.Това преди 5 години.

# 6 028
Здравейте отново!
Излезе ревизията на биопсията и флоуцитометрията на татко. Качвам снимки и ще съм благодарна да коментирате. Диагнозата засега е кожен лимфом. Няма засягане на периферната кръв. Три хематолозибот Хематологията в Дървеница казаха различни неща как ще се процедира. Единият каза, ако флоуцитометрията е добре, да се обърнем директно към дерматолозите за пува терапия и че с ревизията ще имаме стадиране. Вторият каза, че на база изследванията и  външен оглед на петната, процент на засягане и скенер, ще се реши каква ще е терапията. Третият, че трябва изследване на костен мозък, за да се стадира и реши каква е терапията. Иска да го приемат, за да направят стадиране. Доста лекари обиколихме, но все още нямаме яснота как ще се лекува и към кого да се насочим.
Имам и друг въпрос. Блокчетата как се съхраняват? На стайна т може ли?
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 19:59 от Дъждец

# 6 029
  • Пловдив
На стайна температа може.Но временно. Връщате ги там откъдето сте ги взели.Те ще ги съхраняват за срок от 10г. Длъжни сте да ги върнете.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 21:52 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт