Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 822
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 1 245
Здравейте хора,
Наскоро бях писала за Майка ми че не спира да повръща след 5ти курс химиотерапия, за съжаление все още продължава е цвета е тъмно кафяв, в момента сме в болницата и аз съм придружител, оказа че е направила бъбречна недостатъчност, както и изследванията с идеята не са добри, някой имал ли е подобен проблем, отминава ли, как се справяте са
 това нещо за бога!?

# 1 246
Силвия, ужасно е това, което пишеш. Не й ли действат лекарства против повръщане? Щом е в болница, поне може да се разчита, че ще вземат всички мерки, и за бъбречната недостатъчност - надявам се да помогнат наистина.

# 1 247
  • в сърцето на държавата
Здравейте,
Мъжът ми има рак на мъжка гърда.
Предстои му операция.
Бихте ли споделили къде, при кой онко хирург да отиде?
Благодаря за отзивите.

# 1 248
Здравейте,

Може да попитате и в темата за РМЖ. Разлика между РМЖ при мъж и жена няма. И в двата случая става въпрос за дуктален карцином. Лечението също е доста сходно (ако не и идентично).

За хирурзи - доц. Аркади Иванов (IVта Градска) или проф. Деян Йорданов (ВМА). Има и други известни/способни, но аз лично бих се насочил към тях.

Би било добре да говорите и с онколог преди операцията. В някои случаи системното личение се провежда преди нея, а не след.

# 1 249
  • София
Здравейте,

Не съм писала отдавна. То не, че има кой знае какво да напиша… Баща ми е все така безсилен и немощен, колкото и да се опитваме да му вдъхваме кураж, сякаш започва да се предава. В смисъл, от кръста нагоре няма никакъв проблем, има апетит, но фактът, че не може да се движи сам много го срива. Аз имам чувството, че сякаш живея чужд живот, че това не се случва на мен. Не мога да спя, изнервена съм.
Вчера го взехме от вливка в болницата. Моля, ако някой провежда или е провеждал лечение в Софиямед, искам да попитам след четвъртият курс на ИТ и последващите вливки само с един препарат, за колко време приемат пациентът в болница? До сега влизаше за два дни и на третият го изписваха. Сега са му дали дата за 1.06. и реално не зная как да се подготвим.
И още един въпрос. На 8.06. следва да се яви на освидетелстване от ТЕЛК. В получената покана пише да носи:
1.   Консултация с онколог
2.   Ксерокопие от епикризи от стационарно лечение
3.   Цялата медицинска документация във връзка с досегашното лечение
Имам една папка документи, но трябва ли #1 (Консултация с онколог) да бъде някакъв индивидуален преглед или е достатъчен протоколът от онкологичната комисия и всички епикризи от вливанията до сега?

Благодаря предварително.

# 1 250
Здравейте, опитах се да намеря информация, но нищо еднозначно не намирам. Някакви отзиви за място за провеждане на лъчетерапия (рак на гингивата, плоскоклетъчен карцином) ? Ще очакваме и препоръките от професора, който оперира майка ми, но се опитваме да се ориентираме предварително. Обясняват й познати да ходи в Панагюрище, други за Токуда...Имаме още време, докато се възстанови напълно от операцията, засега са добре нещата, но мислим в тази посока...

# 1 251
Здравейте,

Не съм писала отдавна. То не, че има кой знае какво да напиша… Баща ми е все така безсилен и немощен, колкото и да се опитваме да му вдъхваме кураж, сякаш започва да се предава. В смисъл, от кръста нагоре няма никакъв проблем, има апетит, но фактът, че не може да се движи сам много го срива. Аз имам чувството, че сякаш живея чужд живот, че това не се случва на мен. Не мога да спя, изнервена съм.
Вчера го взехме от вливка в болницата. Моля, ако някой провежда или е провеждал лечение в Софиямед, искам да попитам след четвъртият курс на ИТ и последващите вливки само с един препарат, за колко време приемат пациентът в болница? До сега влизаше за два дни и на третият го изписваха. Сега са му дали дата за 1.06. и реално не зная как да се подготвим.
И още един въпрос. На 8.06. следва да се яви на освидетелстване от ТЕЛК. В получената покана пише да носи:
1.   Консултация с онколог
2.   Ксерокопие от епикризи от стационарно лечение
3.   Цялата медицинска документация във връзка с досегашното лечение
Имам една папка документи, но трябва ли #1 (Консултация с онколог) да бъде някакъв индивидуален преглед или е достатъчен протоколът от онкологичната комисия и всички епикризи от вливанията до сега?

Благодаря предварително.
Гина, съжалявам,че баща ти започва да се отчайва. Слабостта е странично действие номер едно - други и да има, и да няма, но това го има при абсолютно всички. Не падайте духом, живот и здраве, ще мине това изпитание и той ще укрепне. Дано добре му повлияе на заболяването.
За това, за колко дни могат да го приемат - не мога да кажа. Защо не питате по телефона? И да не ви кажат, нищо не губите.
Аз на ТЕЛК съм носила само документите, които си имам - разчитанията на скенери, решение на онкокомитет, епикризи, друго нищо. Не вярвам да искат някакво специално становище. В тези документи, които си изброила, всичко е описано.

# 1 252
Здравейте имам множество малки афти по езика, в момента съм на химио терапия със стивагра. Как се справяте с този проблем?

# 1 253
Здравейте имам множество малки афти по езика, в момента съм на химио терапия със стивагра. Как се справяте с този проблем?
Покрай баща ми, четох че трябва да се поддържа много добра устна хигиена. Освен миене на зъбите, се препоръчва два пъти на ден да се жабури със сода (без алуминий).

# 1 254
Аз имах ранички в устата и парене по целия хранопровод, предполагам, че тези ранички са били навсякъде по лигавиците. Казах на онколога, той ми промени нещо в рецептата на вливките и нещата станаха доста по-поносими. Мисля, че ми намали дозата. Не беше стивагра, друго беше, но би трябвало и за тази терапия да си има начин.

# 1 255
  • в пералнята
Има специлна вода за уста за хора на химиотерапия, попитайте за нея.

# 1 256
  • в сърцето на държавата
Моля за мнение при кой хирург да се оперира рак на млечната жлеза?

# 1 257
Гаврилов се води светило, но най-добре попитай в другата тема - Ракът - физическо оцеляване - там пишат главно момичета с този вид рак. Hug

# 1 258
Зигизаги, лечението с платина се води приложимо при която и да е линия, ако не бъркам. Т.е. няма резистентност. И все пак, аз също мисля, че при трета линия е добре да се опита друг препарат. При нас за съжаление, знаеш, рязко спря да има ефект от химията. Разпитайте за възможните варианти от сега и то няколко лекари.

# 1 259
При нея се води 4 линия. Вероятно броят лъчетерапията за трета.
Днес ще ходя на консултация при друг лекар.

Общи условия

Активация на акаунт