Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 799
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 1 275
Прегръщам ви, момичета. Просто не е честно, ама такъв е животът. Аз все се обвинявам, че не можах да помогна на моя татко, истината е, че той от самото начало се беше предал. Много мъничко време имахме и ми е мъчно, че не излязохме навън да види слънцето и морето, а само говорехме за терапии и лечения. Радвайте се на оставащото време, колкото и да сме “спечелили”, все не стига, защото ги обичаме.

# 1 276
  • София
Никога през животът си не съм се чувствала толкова жалка и безсилна. Всичко започна толкова внезапно, че на моменти имам чувството, че това не се случва на мен, толкова е нереално. Баща ми, който до преди половин година кипеше от енергия сега гасне бавно. От седмица насам чета и препрочитам старите теми, нищо друго не може да ми ангажира вниманието.
През март влезна в болница с двойна бронхопневмония. Беше там 17 дни, съпругът ми го обслужваше. След като го изписаха си мислех, че има шанс поне да поживее достойно, че с общи усилия и рехабилитация ще успеем. А, сякаш престоят в тази болница го върна назад. Не казвам, че докторите са сбъркали, напротив, във случая бе направено всичко възможно и то в момент, в който болниците бяха препълнени. Сега преглеждам отново и отново епикризи и изследвания, имам цяла дебела кожена папка с медицинска документация и си задавам въпроси: кое не направихме както трябва? Кое пропуснахме? Или пък може би прекалихме…В момента се моля само и единствено да не агонизира. И аз като galinanik се разкъсвам от терзания за това, което се случва в момента. Трябва ли да „чакаме“ безучастно или отново да го вкараме в болница, където да го дупчат (няма здрава вена по ръцете) незнайно до кога.
Лекуващият доктор не си вдига телефона. Исках да попитам дали поне не можем да овладеем подуването, дали да не пробвам да дам нещо за отводняване.

# 1 277
Gina, в болницата ни поискаха да купим албумин, ниските нива водят до оток.

Аз също мисля и премислям, полза няма. Вместо 30 лъчетерапии в болницата, да си бяхме останали вкъщи. И при баща ми с изписването вместо да се подобри, той се влоши. Май по-скоро съжалявам, че го убедихме да го приемат пак.. много е трудно, защото поне ние не попаднахме на лекар, който да обясни текущо състояние, възможности, прогноза. Даже до имунотерапия не ститнахме, ни до обещания пет-скенер. Такава е системата, едни листове само се разнасят, а човеците нищо не означават

# 1 278
Кураж! Всички вие (включително и аз ) , правите всичко на което сте способни и най-доброто за близките си! Останалото е в ръцете на този горе!

Бях си тъжна преди да прочета написаното от вас вчера и днес, но сега вече сълзите ми капят. Колкото и силни ни се иска да бъдем, все пак сме хора и е естествено да има спадове и върхове.
Пътят не е лек, но щом нашите близки са поели по него, ние само можем да ги подкрепяме и да бъдем до тях. Хубаво го е казала miglenasky. Не съм привърженик на чувството за вина. Давам всичко, на което съм способна и се моля нещата да се развиват по най-добрия за татко начин, без да изпитва болка.
Прегръдки на всички и вяра.

# 1 279
  • в сърцето на държавата
Mомичета, прегръдка от мен!
Бъдете силни!
Искам да ви подам ръка в тази война!!!
Много е трудно и тежко...

# 1 280
  • Другата България
Голяма прегръдка и от мен, момичета!  Hug

# 1 281
Още снощи опитах да напиша нещо. После го изтрих, защото всички думи ми звучат крайно опразнени от смисъл.

Ако мога да помогна някак - винаги съм на линия.

# 1 282
Момичета и момчета, кураж и сили на Вас и на близките Ви! Ние днес бяхме на разчитане на резултати от скенера.... Уж добро повлияване от съчетаната химио и лъчетерапия, но проф. Щерев от "Надежда", при когото бяхме, изрази съмнение за резултатите от ПЕТ скенера, защото давали само 95 процента гаранция, че нещата са наред засега. Скенерът е направен в Онкологията в Дървеница, за който казват, че е най-съвременният.Обясни, че този апарат не можел да хване туморните клетки и затова изследването, според него, се оказва несигурно. Препоръчва да се направи колоноскопия, да се вземе материал и да се изследва хистологично. При наличие на клетки - осакатяваща операция и стома, в противен случай - наблюдение през определен интервал от време. Напълно се объркахме вече - едни лекари са за операция, други, като проф. Тимчева, която в момента не е на работа за жалост, е против това. Върнаха ни отново в изходно положение.... И се питаме, и се чудим... за какво тогава бяха химиотерапията и лъчетерапията, които, както знаете са достатъчно натоварващи организма, щом отново ще се стига до такава тежка операция.... Уж за по-добро, а се оказва, че проведените процедури са недостатъчни и нецелесъобразни в случая... Сега започва отново едно неистово напрежение и мислене къде, какво и как трябва да се направи... Дали вървим в правилната посока или това е поредното объркване по пътя... С кого още да се посъветваме и дали трябва да се доверим само на това професорско мнение..?!

# 1 283
Само едно ще ви кажа, опитвайки се да ви дам кураж. През 2015 втора операция, лоши резултати, най-самотният ми период в живота. Потъвах. И се питах, да питам ли хирурга за прогноза. Не го питах. Имах пет хубави години с мама след това. За нищо на света не бих се отказала от тях. Възхищавам се на болните хора, които се борят толкова много. И само някой минал през това знае за каква болка става въпрос. Горе главата!

Подарявам албумин, една опаковка. Трябва транспорт в хладилна чанта.

# 1 284
Mury9, аз виждам ситуацията така:

1) Опция 1 - отивате при проф. Дудов с изследванията до момента и го питате какво да направите. Казвате, че сте ходили при двама онколози, единият казва да не се оперира, другият - да се прави колоноскопия и операция при необходимост.

2) Опция 2 - директно правите фиброколноскопия и след резултата решавате какво да правите.

Ако нещо се обърка в някакъв момент, винаги ще се чудите какво щеше да стане, ако бяхме направили и това изследване. Та, или питайте още един онколог, или го направете.

Апропо, проф. Тимчева защо/докога не е на работа? Имам опасения, че ще реши да се пенсионира.

# 1 285
За съжаление и аз чух слух, че Тимчева ще престане да работи в Надежда.

# 1 286
За съжаление и аз чух слух, че Тимчева ще престане да работи в Надежда.

Ако е истина - много жалко. Страхотен човек и специалист е. Зиги, знаеш ли случайно дали ще работи другаде или прекъсва окончателно работата си?

# 1 287
Засега е само слух. На 7 май е била на работа. Надявам се да отвори кабинет, ако наистина напусне болницата.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 07:53 от zigizagi

# 1 288
  • в сърцето на държавата
Тимчева оперира ли?

# 1 289
Не, тя е онколог, не хирург.

Общи условия

Активация на акаунт