Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 480
  • 6 648
  •   4
Отговори
# 1 335
Няма представа дали има риск от биопсия. Минчев каза: "Аз мога да я направя.", но ми се стори, че и той не  вижда смисъл (преди това каза, че при тази десеминация, прогнозата му е лоша.)
При положение, че са й правени повече възможни терапии, явно не смятат, че има смисъл. Ако тази не работи, остава Стивагра и евентуално имунотерапия.
Утре ще говоря с Бичев. Тя отива на 3 вливка и ще пита дали ще й правят скенер преди 4 или след 6-тата.
Ако кажат не - ние ще й направим в края на месеца, преди следващата вливка.

# 1 336
Направете и на частно скенер ако трябва.

Ако Минчев е казал, че няма смисъл, вероятно наистина няма. За мама каза, че няма смисъл от операция и че трябва да се концентрираме върху разсейките в коремната област. Беше прав. Тези в белия дроб не създадоха грижи. Но не растяха и не повишаваха активност.

Възможно ли е да има скрита находка в коремната област?

При пациенти с няколко линии на лечение, трябва системен подход с лекарства, който да потиска болестта.

# 1 337
Няма представа дали има риск от биопсия. Минчев каза: "Аз мога да я направя.", но ми се стори, че и той не  вижда смисъл (преди това каза, че при тази десеминация, прогнозата му е лоша.)
При положение, че са й правени повече възможни терапии, явно не смятат, че има смисъл. Ако тази не работи, остава Стивагра и евентуално имунотерапия.
Утре ще говоря с Бичев. Тя отива на 3 вливка и ще пита дали ще й правят скенер преди 4 или след 6-тата.
Ако кажат не - ние ще й направим в края на месеца, преди следващата вливка.
Зиги, а какво иска да каже с това, че прогнозата му е лоша? Че няма да научат нищо ново от тази интервенция ли - това, което пишеш в следвашия параграф? Едва ли иска да каже, че е лоша прогноза изобщо за лечение, защото ето, имунотерапия нали не е правена и не може да се знае как ще подейства.

# 1 338
Прогнозата на Минчев е лоша в смисъл, че ще умре каквото и лечение да прилагаме. Изобщо не е сигурно, че ще е подходяща за имунотерапия, че ще се поеме от касата и че ще подейства.
Скенерът през март не показа никакви находки извън белия дроб. Пък и да има такива, това няма да промени лечението, защото то просто вече се изчерпва като възможности.
Нищо не свърших днес, просто съм в потрес...Отидох в 8.15 в генетичната лаборатория. Бичев беше много зает, осведоми се за случая и ме прати при някой друг генетик като се оказа, че те работят от 10 ч. "Консултацията" отне над час и не ми даде нищо повече, от това, което ми каза Бичев. Пратиха ме в Пирогов да занеса блокчетата да ги нарежат. Лекарката се оказа в отпуска. Обадих им се по телефона да питам проблем ли е днес да се вземе кръв, а другата седмица блокчета. "Не, ама защо не ги дадохте на някой друг?". Е как да ги дам на друг като ми написаха бележка за др Каменова...
Междувременно майка е на вливка и пак е направила алергична реакция към платина. Мен това не ме очудва, особено ако не са й напраивли премедикация, а разчитат само на три дни Ериус. Лекарката щяла да ми се обади да ми обясни.
Не знам и докога ще ме търпят на работа с тези отсъствия - днес 'закъснях" с три часа....

# 1 339
Прогнозата на Минчев е лоша в смисъл, че ще умре каквото и лечение да прилагаме. Изобщо не е сигурно, че ще е подходяща за имунотерапия, че ще се поеме от касата и че ще подейства.

Просто съм в потрес.... Ами то, човек като се замисли, никой не живее вечно... Много професионално изказване, няма що...  Никой не знае колко години са му отпуснати свише. Не очакваш и утре се случва инцидент, който те праща в друго измерение... Очакваш и живееш с години, защото така ти е писано...И кое е сигурното всъщност?! Само това, че някой ден всеки ще тръгне по пътя си нагоре... Ама кога ще стане това, само една висша сила знае... Защо някои хора много успешно се вглъбяват в ролята си да издават присъди, не мога да разбера...

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 20:17 от mury9

# 1 340
Минчев е ноторно известен с грубостта си. С мен направо може да се каже, че беше мил - като знам какви 'прегледи' са имали мои приятелки, включително в присъствието на болния. На едната беше казал: И пясък от луната да донесеш, майка ти ще умре.
Жената живя още 3-4 години след това изказване.
Не му е работа да дава прогнози, а да каже може ли да се оперира или да се вземе бипсия, и има ли смисъл от това. Но той си е арогантен.

Да, права си, че всички ще умрем, но диагнозата рак е един вид предизвестие за прекратяване на живота, макар и без конкретен срок...
Баща ми почина внезапно, в съня си. Тогава ми се виждаше ужасно, а сега - по-добрият вариант...

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 19:26 от zigizagi

# 1 341
Минчев е ноторно известен с грубостта си. С мен направо може да се каже, че беше мил - като знам какви 'прегледи' са имали мои приятелки, включително в присъствието на болния. На едната беше казал: И пясък от луната да донесеш, майка ти ще умре.
Жената живя още 3-4 години след това изказване.
Не му е работа да дава прогнози, а да каже може ли да се оперира или да се вземе бипсия, и има ли смисъл от това. Но той си е арогантен.

Да, права си, че всички ще умрем, но диагнозата рак е един вид предизвестие за прекратяване на живота, макар и без конкретен срок...
Баща ми почина внезапно, в съня си. Тогава ми се виждаше ужасно, а сега - по-добрият вариант...

По принцип песимизмът не ми е чужд... Някак си човек се подготвя за по-лошото, а в същото време живее с искрицата, че  животът може да му предложи и друг, по-добър вариант... Но от известно време не искам да мисля песимистично... С предизвестие или без предизвестие, животът е непредсказуем... Не се знае утре какво ще стане... Кой мислеше за коронавирус?! Кой смяташе, че един обществен строй тотално ще се сгромоляса, за да направи място на друг... Едно се очакваше, друго се случи... Та така и с всичко останало... Кой знае?! Науката напредва, появяват се нови лекарства... Дай Боже, да има огромен пробив в областта и на онкологията...И дано възможно най-скоро това заболяване да не бъде предизвестие за обреченост, а просто едно лечимо заболяване...

# 1 342
Дай Боже да е така!
Аз не съм съвсем изгубила надежда, въпреки всичко.

# 1 343
Всеки случай си е за себе си. Заги, наистина тъгувам за ситуацията, в която си.

Няма добър начин да умреш - бърз, бавен, все тая. Много съм мислила. Тъжното е, че осъзнаваш, че ще умреш. А когато ти се живее и някой ти каже, всички ще умрем, те боли.

Минчев с нас не беше груб. Беше директен, без заобикалки. Но без да е груб. Понякога е по-добре така, отколкото да си мънкат под носа.

# 1 344
Аз все пак не разбирам. Минчев може да каже дали има смисъл от операция и дали може да се направи биопсия или пък да кажем има някакъв риск да се направи и е малко вероятно да се събере материал и т.н. Дали има смисъл от биопсията ще е известно само когато материалът в изследван и се видят резултатите и то ит онколог.

# 1 345
Всички  онколози, с които се консултирах (с изключение на турците), смятат, че няма нужда от биосия от бял дроб.
Как да я направим като те са против? Майка също не е много навита на биопсия.
Преди две години онколозите бяха против и Foundation one, и смятаха, че само сме загубили три месеца да го чакаме. Сега вече окончателно се убедих, че са били прави.

Ще правим пет скенер през юли, а дотогава ще са излезли резултатите от микросателитната нестабилност.

# 1 346
А турците какво смятат?

Пет скенерът сами ли го организирахте, или     го препоръчват от Надежда?

На нас ни препоръчаха сега от клиниката, с която се консултираме, и ще обсъдим следващия път в Надежда дали планират скоро по каса, тъй като досега изобщо не е правен пет, или ще си организираме сами.

# 1 347
Турците искаха да направят биопсия и после да предлагат лечение.

Пет скенерът ще бъде по НЗОК. Говорете с Надежда, то човек ако не пита непрекъснато за всичко, може и да не се сетят в тази лудница и хаос...

# 1 348
Зиги, но тя в момента нали добре се чувства, не са толкова напред нещата, та да е започнала да се чувства зле, нали така? Може пък с нещо поне да се спре развитието, дето се казва - да живее с рака с години. Според мен е по-важно доколко е агресивно това нещо, доколко се разпространява и нараства.
Той и докторът ще умре, какво се прави и той.

Издънили са се с тази алергия... Sad Непрофесионално ми се струва, може да не го оценявам правилно.

# 1 349
Да, добре си е, ядосва се, че съм я задържала днес в София вместо да ходи в градината да разсажда босилек Simple Smile. И аз се надявам сегашното лечение да забави процеса, особено като се има предвид, че пие оригиналното лекарство.

За съжаление алергията към платина е масово явление в последните две години. Предполагам, че първо да сложили една доза дексаметазон и като не е подействала са сложили още. Каза, че бързо са действали - още като е усетила сърбеж по кожата.

Общи условия

Активация на акаунт