Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 925
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 6 000
zigizagi,
Скрит текст:
буркан хубав мед и/или качествен чай.

# 6 001
Благодаря за идеите на всички! Hug

# 6 002
Благодаря за идеите на всички! Hug
Аз приготвих една бонбони ера, един щолен и коледен сувенир. По-скромно, но е тематично😉

# 6 003
Един месец и половина ме боли лимфен възел на дясна страна на шия, мислех че настинка,за това късно се усетих че не минава, хематолога ме изпрати за кръвна картина + хирург за да хирурга да прецени дали е нужна биопсия,има ли някаква надежда да не е рак, защото само за рак краен стадий си мисля...
Е, защо последен стадий? При мен беше подут лимфен възел на шията, но се оправих. За биопсия трябва да е голям, иначе няма да ви вземат, или ако вземат нищо няма да покаже. Не се паникьосвайте предварително, а започнете по метода на изключване да си правите изследвания. Може нищо да не е, има хора живеят с подути лимфни възли и са здрави. Проверете гърло, зъби, уши, първо най-близките органи. Ако е на кръвта има туморен маркер и едни стъкълца натривка помня носих. Успех!

# 6 004
Здравейте! Съжалявам, че така нахлувам в темата, но преди няколко месеца разбрах ,че баща ми е болен от рак на простатата и но от 1 година ( криели са го от мен понеже бях бременна 😰😭). Както и да е бил е опериран и уж нещата са били под контрол,  но вчера му взех резултатите от 5G скенера и пише , че е в ремисия. Някой може ли са ми каже какво значи това?
В ложето на простатната жлеза среднинно и в ляво парасагинално се открива мекотъканно уплътнение с размери 12/22мм с повишена екпресия на радиофармацефтика  , SUVmax-5.5
Установяват се активни тазови лимфни възли  двустранни общоилиачни, малки по размер-6.5мм, но с много висока екпресия на PSMA, SUV max-14,5
Висока активнос двустранно-симетрично в уретери, което се прекръстосва с  външноилиачните вериги, видимо и при преходното сканиране, по-скора активност от уретери.
Заключение:
Данни за локален рецидив в ложето на простата и вторични субсантиметрови л.в. двустранно общолиачно.
rcT2c N0 M1a(lym), IVB KC
Заспа

# 6 005
Fani, много хубава новина! Лека и безпроблемна бременност и много щастие на семейството занапред! Да се похвалиш като дойде време! Simple Smile

# 6 006
Iovis, болестта има развитие - ракът отново се е появил в простата и има разпространение около нея. Това е най-просто казано.
Онкологът ще каже как ще продължи лечението.

# 6 007
Iovis, болестта има развитие - ракът отново се е появил в простата и има разпространение около нея. Това е най-просто казано.
Онкологът ще каже как ще продължи лечението.
Много благодаря!!!🥺🥺🥺

# 6 008
  • Другата България
Здравейте! Съжалявам, че така нахлувам в темата, но преди няколко месеца разбрах ,че баща ми е болен от рак на простатата и но от 1 година ( криели са го от мен понеже бях бременна 😰😭). Както и да е бил е опериран и уж нещата са били под контрол,  но вчера му взех резултатите от 5G скенера и пише , че е в ремисия. Някой може ли са ми каже какво значи това?
В ложето на простатната жлеза среднинно и в ляво парасагинално се открива мекотъканно уплътнение с размери 12/22мм с повишена екпресия на радиофармацефтика  , SUVmax-5.5
Установяват се активни тазови лимфни възли  двустранни общоилиачни, малки по размер-6.5мм, но с много висока екпресия на PSMA, SUV max-14,5
Висока активнос двустранно-симетрично в уретери, което се прекръстосва с  външноилиачните вериги, видимо и при преходното сканиране, по-скора активност от уретери.
Заключение:
Данни за локален рецидив в ложето на простата и вторични субсантиметрови л.в. двустранно общолиачно.
Заспа
В ремисия значи да няма прогресия и динамика, а при него има, ако се вярва на заключението.
Не може да е в ремисия, и да има рецидив. Ако не е проблем, снимай разчета.

# 6 009
Заключение:
Заспа
В ремисия значи да няма прогресия и динамика, а при него има, ако се вярва на заключението.
Не може да е в ремисия, и да има рецидив. Ако не е проблем, снимай разчета.
Да аз съм се объркала, има рецидив.
Съжалявам сега се запознавам тепърва...
Утре сме на разчет, но до тогава ще се побъркам😭

# 6 010
Не се побърквай! Все пак това е рак, за който има лечение!
Трябва да му вдъхнеш сила и кураж,че всичко ще е наред с лечението!

# 6 011
Не се побърквай! Все пак това е рак, за който има лечение!
Трябва да му вдъхнеш сила и кураж,че всичко ще е наред с лечението!
Да така е, права си! Просто съм в шок още и съм малко объркана! Имам чувството, че не е реално това което се случва и съм и с малко бебе и просто много неща наведнъж. Благодаря за подкрепата и за думите, че е лечимо...

# 6 012
Чудя се какво спестиха като криха от теб толкова време.... Все пак си млад човек с достъп до интернет, можеш само да си им от полза в лечението...
Нормално е да си в шок!

# 6 013
  • Пловдив
Merri_An,
Написаното е "преписано" от разчитането на PET/CT с Ga68-PSMA.Според мен.

# 6 014
Чудя се какво спестиха като криха от теб толкова време.... Все пак си млад човек с достъп до интернет, можеш само да си им от полза в лечението...
Нормално е да си в шок!
Еми ние с мъжа ми дълги години се борихме за дете. Имаме много ин витро опити и когато съм забременяла те са се опасявали да не стане нещо от притеснение.  Така ми обясниха.😭😭😭
Merri_An,
Написаното е "преписано" от разчитането на PET/CT с Ga68-PSMA.Според мен.
Да точно така! Преписах го понеже нещо от телефона не можах да кача снимката от резултата на 5G скенера!😐

Общи условия

Активация на акаунт