Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

 • 12 937
 • 293
 •   1
Отговори
# 285
 • Мнения: 814
Благодаря ви, момичета! Запазих час за консултация с Хедра и се надявам да ми даде кураж и някакви насоки, защото идеите ми се изчерпаха. Него дори от шише го мързи да яде понякога, какво остава да положи усилие да суче. След корекцията на юздичката почна да изяжда малко повече от гърда, но пак не е достатъчно и горе-долу половината ядене му е от шише. Иначе мисля, че е доста добре коригирана юздичката при нас, в Токуда бяхме при един лекар и с хирургическа ножица я сряза. Сега езичето е свободно и има голям напредък със засукването, но сякаш сам се отказва въпреки че добре засуква. Просто полудявам на моменти. Щеше ми се поне три месеца да издържа да е на кърма, но това денонощно цедене е ад, а аз имам по-голямо дете, което, ако затворят наистина градините, остава вкъщи и не знам как ще се справя с неговото отглеждане + денонощно цедене. Ужасно е сложно всичко Sad

# 286
 • София
 • Мнения: 6 120
Никол, моите момичета започнаха да сучат на месец и половина. Едната беше супер капризна, злояда, не наддаваше, давеше се, плюеше, е - на 5м почна да яде добре и вече настига сестра си. Така че имай търпение и бъди гъвкава - децата са различни, искат различни подходи. А и нищо не е на всяка цена. Това с цеденето е голяма мъка, аз спрях цеденето щом засукаха.

# 287
 • Мнения: 552
Аз давам и моята гледна точка - моят Филип с къса юздичка така и не засука. И цедя. Не си е рабита. Желанието ми е да стигна до 6м. поне, ама докъдето е писано, до там. С второто живот и здраве ще се опитам всички предпоставки за успешно кърмене да са налице. Съгласна съм с Дели обаче, че нищо не е на всяка цена. Но моят инат и желанието детето да получава кърма са единственото, което ме държи. Определено не знам дали бих си го причинила с второто дете някой ден.

# 288
 • Мнения: 568
И Давид е с къса юздичка степен 3, поне така каза моята “приятелка” Ася Демирева като беше в нас, но аз тогава не го отразих много това. После се разчетох. Той от шише яде много добре, но понякога още и още се задавя.. може би заради това. Ще видя какво/ако ще я правим тази юздичка по- натам.. нали нещо можело да има проблем със захапкаха .. ще обсъдя с неонатолога.
Може би щеше да е проблем за засукването от гърда, но заради тъпата бактерия аз така и не съм го слагала така или иначе.
И като казах Ася и бактерия, да вметна че месец след като ми беше обещала съдействие за лечение Ася ми звъня 😀😀😀 месец!!! в който тя какво си мисли, че цедя и хвърлял кърма и чакам нея. То е супер измореително да го правиш дори и давайки на бебето въпросната кърма, но поне си заслужава, а в моя случай беше тотален абсурд да продължа да цедя и изхвърлям. Ми не и вдигнах, защото щеше да стане грозно, много и бях набрала. После ми писа по вайбър след като не успяла да ме чуе, че била коментирала там с някаква лекарка и искали да ми дадат насоки какво да правя.. айде бе! месец!!! по- късно! А и ми се извинявала ако ме била обидила. Ми не, не ме обиди, съзнателно ми прецака и последния шанс да кърмя.. ей още го преживявам явно, защото като го разказвам и се изнервям все още 😏.. така де еатествено нито искам да я чувам нито и искам насоките.

# 289
 • Мнения: 540
Като навлязохме в темата за постоянно цедене, кърмене и така нататък. Има нещо, което не ми дава мира:дали не сбърках с помпата. Заради усложненията ми забраниха да кърмя две седмици, заради лекарствата и бях изцяло слята с помпата. На 4-5 ден в болницата изчеждах по 50-60 грама, които отиваха в канала, но си мислих, че е добре като количество. Но с времето така и не се увеличи, а чинно цедях двете седмици. Лесно се върна към гърда след това. Само дето явно нямаше какво толкова с изсуче. Седеше по час на гърда, заспива ше, събуждше се, пак си цокне. Аз цял ден откарвам на един диван с възглавницата за кърмене и бебето. Когато не сме в тази позиция помпата ми висше на гърдите и въпреки всичкото усилие грандиозно си намаляше. Все си мислих, че нещо помпата не дърпа като хората, или аз нещо не правя. Изгледах сума си клипове,на всички родилки досаждах. Еми нищо. Чудя се дали самата помпа беше достатъчно мощна и дали стимулира ше тези две начални седмици или там изгубих нишката. Иначе помпата беше кангаро, дадена от приятелка.

# 290
 • Мнения: 552
Батмам, аз ще ти отговоря моето мнение по твоя казус, основно, щото смятам, че работата ми с Хедра и Кактусчето ми даде една увереност, че знам нвзависимо, че не кърмя от гърда, а ти си прецени как да действаш с второто дете. Не претендирам, че съм голям разбирач, а просто давам мнение:

1. Не е трябвало да слушаш сляпо за АБ, че не са окей за кърмене. Всеки лекар забранява да се кърми при всякакви лекарства, защото така пише в листовката. В листовката пише така, защото никой не тества върху бременни и кърмачки. Трябвало е още в началото да се свържеш с консултант по кърмене (има и фармацевт такава), който да провери съответния АБ дали ще премине в кърмата. Има и такива, които не минават. Та може и да е имало възможност да кърмиш въпреки АБ.

2. 50-60 мл от двете гърди за 4-5 ден е повече от супер.

3. За мен лично, за да намалява кърмата, не е имало адекватна стимулация. Или бебето не е засуквало добре, или не достатъчно често. Не е, че е нямало какво да изсуче бебето, имало е, просто бебетата като са новородени, трябва да бъдат бутани, събуждани, приканвани, защото се измарят от сукането. Затова е и честото предлагане. За мен е трябвало отново да се говори с консултант, който да погледне/да даде акъл.

4. Вече за цеденето и помпата. Кенгуру е супер помпа за жена, която иска да цеди за облекчение. Или за в началото, но ако трябва да се поддържа лактация или да се изхранва бебе основно с помпа, не върши много. Но пак си трябва цедене през 2-3 часа и задължително нощно поне две цеденета в началото.

А сега и моят опит по въпроса:
Аз не очаквах юздичката. Единственото нещо смислено, което направи Ася Демирева при мен, е да успее да ме успокои в болницата, както и да установи късата юздичка. След това йок. Трудно стигнах, но стигнах до Хедра - с нея направихме план - корекция на юздата, гърда, АМ, цедене, но винаги приоритет е бебето да е нахранено, защото иначе не съдейства. Много разчитах на корекцията, но тя нищо не направи, единствено подобри храненето от бутилка, което до този момент минаваше час. После установих, че не е коригирана адекватно след домашно посещение от Хедра. Но това не ме отказа да предлагам и цедя. Имаше и добри дни, в който захапваше зърното, но бяха рядкост. Така или иначе някъде на втория месец се отказах да предлагам, защото само като го допирах до себе си ревеше в несвяст - асоциираше позата за кърмене с рев. През цялото това време аз цедях на 2,5 - 3 часа в това число и нощем. Мен дори и тогава ме удари Хашимотото и количеството беше 90 мл от двете гърди. Подейства ми мотивиращо да пробвам всички чувани и нечувани средства за усилване на лактацията. Нищо не се промени обаче. Тук нямам отговор до ден днешен дали все пак нямаше да е различно, ако се беше закачил на гърда, а именно кърмата да е повече от изцеденото.
Така или иначе в един момент останах сама с детето и това не позволяваше да цедя на 3 часа. Тук някъде инвестирах в Спектра. Минах на 4,5,6, в един момент ми писна и почнах да си цедя когато си поискам до последна капка, но се падат общо 4-5 цеденета през седмицата, 6 през уикенда, задължително обаче едно нощно. Е, не мога да не кажа, че количеството падна с едни 200 мл, но кърма си има, защото стимулация все още има. Вече четири месеца така. Сега пия кортикостероиди и цедя и не хвърлям. Защото пия кортикостероид, съвместим с кърменето, проверен от консултант и съгласуван с педиатърката.

Николче, кажи, като имаш време как върви. Аз знам, че се израства юздичката, виждам го и нагледно при Филипче, но все пак при него истана прецъкването с език. В заключение второто мисля да го раждам или със Зебрите, или с Олга Дукат, за да бъдат спазени всички препоръки. Олга Дукат е международен консултант по кърмене, а Звбрите - доброволни. Междувременно не мисля, че бих се занимавала толкова, ако не стане.  Определено бих си дала пак два-три месеца,но бих спряла да цедя и бих си минала на АМ без много косене.

# 291
 • Мнения: 814
Ами борим се още 😂 Хедра ми помогна много с напътствия и особено като ми каза, че правя всичко както трябва и просто трябва още малко време, за да се напаснат нещата. Има голям напредък, но все така не успява да изсуче достатъчно количество и се налага дохранване от шише. Засега искам само до трети месец да издържа с това цедене, пък после ще видим. Той е много злояд и се наяжда с малко, което в голям проблем, защото трябва да го тъпча с шишето, ако зависи от него, ще изяжда по 60-70 мл. на хранене и ще си е ок. Иначе с количеството кърма засега се справям, имам точно толкова, колкото му е нужна за денонощие. Проблемът е как да го накарам да я изяжда само от гърдата. Опцията да го оставям гладен, за да изяжда повече от гърда, при нас не работи, защото той просто няма да яде. Според Хедра постепенно ще се случат нещата, просто трябва да заякне още малко. Вчера бяхме на детска консултация и е наддал 700 гр. за месец, което за злоядо бебе явно е супер, защото личната лекарка беше доволна. Щеше да е повече, но вкъщи изкарахме някакъв риновирус и малкият го хвана, та една седмица беше кисел и не яде добре, съответно свали малко, после навакса, но за седмица не качи нищо, а трябваше поне още 200 гр. Ще се борим още, дано се получат нещата, че толкова старание не ми се иска да е било напразно. Той определено има голям напредък с количеството, което изяжда от гърда, но просто много бавно се случват нещата. Иначе при нас постоянно нови неща изскачат. Сега ни пращат на пулмолог, защото гърдите му се държат странно, когато диша , и постоянно хрипти. Като хрипти гръдният му кош потъва навътре и изглежда малко плашещо. Та днес по обяд ще минем на преглед и се надявам да ни кажат това, което ЛЛ предполага - че става въпрос за незрялост на дихателните пътища, която ще израсте постепенно. Големи тревоги с малките маймунки, дано накрая всичко да е наред Heart

# 292
 • Мнения: 818
Дано да потръгнат нещата, Никол. 🤗
Мизи, минахте ли прегледите? При нас се оказа, че е нефролог лекарят и трябваше да запазвам нов час..
Иначе излязоха му изследванията. Има неща, които са високи, други пък са ниски. Притесних ме, че са му високи лимфоцитите и тромбоцитите, а ниски са му гранулоцитите. Лекарката каза, че ще се оправят. Но аз си се притеснявам. Той изобщо не иска да пие вода, нито чай, нищо освен мляко. Хапва си добре. 200 мл мляко и има две заместени хранения по 190гр. Яде доста неща вече, а аз си мислех, че ще яде по няколко лъжички доста време. Купих му и неразливна чаша за водата, но той не се сеща как да пие от нея. Не знам шише ли да търся. Ще се радвам на съвети.
Аз също успях да си пусна изследвания с него да видя как са нещата.  
Седнал още не може напълно стабилно да седи, плямпа си разни срички, обича свирещи играчки и неща, които не са играчки 😁 Изправи се на кошарата 2 пъти, баща му така на 6 месеца се е изправил навремето..
И освен за водата да питам и за въвеждането на глутен, че и това ни предстои другия месец някъде. Сега е на 6++

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 18:33 от Jаsmin

# 293
 • Мнения: 1 104
Жасминче, включвам се само да кажа пе тези стойности са напълно нормални за възрастта. Високи лимфоцити и ниски гранулоцити- това е нормално за бебета, нашият педиатър ми обясни. Не се тревожи 😚

Общи условия

Активация на акаунт