Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 437
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Био масло от лидъл давам.

# 496
Rocket, Bobchita, много благодаря Blush

# 497
Аз давам краве масло Президент, което е безсолно.

# 498
Аз давам гхи на вълчев, много е удобно с това бурканче.
Щом има въведено гхи, няма нужда от въвеждане на обикновено масло, нали?

# 499
Здравейте, преди седмица започнах захранване на дъщеря ми, която сега е на 6+. Започнах с картоф, но не и хареса особено и за 5 дена най-много е изяждала около 30-40грама пюре. Искам да въведа сладък картоф като добавям малко по малко към обикновения докато след няколко дни дам само сладък картоф. Въпроса ми е как мога да съхранявам сладките картофи? Има ли вариант да ги почистя и нарежа и да ги замразя сурови или да ги направя на пюре и да ги замразя във форми за лед?

# 500
Оф, махнати са тия сладки картофи.
Ни да ги свариш и консервираш, ни сурови да ги оставиш.
Не знам какво да те посъветвам ама са си "скъпо удоволствие" и готвиш и даваш

# 501
K.hall.mar, ако си въвела картоф, който е запищ, най-добре сега въведи нещо разхлабващо - пащърнак, тиква, има и други.
Иначе за сладкия картоф, моят син го обожава, но досега не съм намерила как да го съхранявам.
Купувам по 1-2 максимум.
Държа ги в хладилника и когато правя пюре с него, отрязвам колкото ми трябва а останалата част завивам в кухненско фолио и пак връщам в хладилника. Thinking
Но аз го използвам през ден, през два и не се застоява много. Simple Smile

# 502
Да и аз исках да дам тиква, но ме е страх да не я разхлаби съвсем, понеже сега ака по 2 пъти на ден и то кашаво, та затова съм се засилила към запичащите, но ударих на камък с обикновения картоф. Дано сладкия да и хареса. Явно ще и взимам и аз по малки количества, а тези които имам сега ще сготвя за нас. 😄

# 503
Здравейте, как мога да предложа краставица на бебе на 7м?

# 504
И аз подобно купувам даже само един сладък картоф и го давам три пъти Simple Smile съхранявам в хладилника

# 505

На 6+ месеца му я предлагах нарязана на "пръчици"(да му е удобно да я хване) и я приготвях на пара, ама колкото да поомекне леко.Сега е на 9+ и вече му я давам сурова на ситни кубчета.

# 506
Защо бихте давали точно краставица на 7-месечно? Какво ще му даде краставицата? Да не говорим, че сега не им е даже сезон.

# 507
Аз дадох краставица сурова /то готвена краставица не бих и помислила Joy/, но от баба ми на село, в сезона им. Може би към 11-12м е било /не помня точно кога стават краставиците Blush

# 508
Моята е на годинка краставица не съм давала ще изчакам сезона и ще дам сигурно първо на ренде после малки парченца

# 509
Какви сухари с глутен давате? И как ги давате? За бебе на 7++ питам

Общи условия

Активация на акаунт