Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 422
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
но все пак се питам дали някой друг е замествал повече от едно хранене с пюрета и каши?

Аз му давам 1-2-3 пъти на ден каша или пюренце, но след това дохранвам като го кърмя. В доста случаи се приспиваме с кърмене и затова. 5++ е Simple Smile

Мда, и аз правя нещо такова. Значи не съм само аз 😁 Благодаря много за отговора

# 436
Аз пак не мога да взема решение с това захранване. Основните зеленчуци са въведени, а другите, които са подходящи, ще ги оставя за малко по-късно във времето. Но какво да е следващото - жълтък, месо, плодове, каши? И млечни или безмлечни да бъдат? На 6 месеца е детето и се храни само с АМ. Помощ! 😊

# 437
Аз пак не мога да взема решение с това захранване. Основните зеленчуци са въведени, а другите, които са подходящи, ще ги оставя за малко по-късно във времето. Но какво да е следващото - жълтък, месо, плодове, каши? И млечни или безмлечни да бъдат? На 6 месеца е детето и се храни само с АМ. Помощ! 😊
Жълтък се дава след 6 месеца. Започнете с леките меса като пуешко, заешко, пилешко и риба. По-нататък дайте агнешко. Свинското и телешкото ги включете по-късно.
Кашите се въвеждат първо безмлечни и безглутенови и после другите. Като станете около 7-8 месеца месеца може да захраните с глутен и да пробвате с попара със сухар, чай и изкиснато козе сирене. Заместете първо обяда, после следобедната и след това закуската.

# 438

Ами плодове? Ябълка - сварена и пасирана, круша, слива по същия начин. Аз ги смесвам с каши (безмлечна  оризова или елда, има готови на Хумана, Слънчо и т.н.). Жълтък се дава по 1/8 (после по 1/4 и след седмица - две  може и по половин) смесен със зеленчуци и се редува през ден с месото. За него жената преди мен ти каза много хубаво. Давай му и бананче, сурово, половин или колкото хапне, смачкано с вилица или пасирано в блендер. Педиатърката вчера ми каза да му давам сухар да си чеше зъбите, но да не го яде че ще се задави което е абсурдно, за това няма да му го давам още, каза и за попарата с чай и обезсолено сирене. Сега ще пробвам със сурова рендосана наситно  ябълка, защото трябва да го приучаваме вече към дъвчене. Не бързай, дори да си остане с АМ още време няма проблем! Детето ти подсказва само какво иска да хапва, аз се съобразявам най-вече с моя мъник Simple Smile

# 439
Момичета, относно глутена имам питане. Почвам го по схемата- една храна на седмица, като първата е овес. Мога ли да смеся една лъжичка овес с безглутенова каша, която яде, примерно елда, за си изяде все пак цяла порция от 200 гр? Втория ден да сложа 2 лъжици овес и така докато стане само овеса след няколко дни. На втората седмица като започна кашите с ръж, пак с безглутеновите ли да ги въведа или да добавя към овеса, с който вече е захранен? Много тъпо го обясних, дано ме разбрахте😄

# 440
Може да се смесват, аз съм давала точно елда и овес.Иначе не съм давала по лъжичка, а цяла порция.Ръж въведох с ръжена юфка.

# 441
Момичета, относно глутена имам питане. Почвам го по схемата- една храна на седмица, като първата е овес. Мога ли да смеся една лъжичка овес с безглутенова каша, която яде, примерно елда, за си изяде все пак цяла порция от 200 гр? Втория ден да сложа 2 лъжици овес и така докато стане само овеса след няколко дни. На втората седмица като започна кашите с ръж, пак с безглутеновите ли да ги въведа или да добавя към овеса, с който вече е захранен? Много тъпо го обясних, дано ме разбрахте😄
Да, може да смесите една лъжичка овес с безглутенова.
После също да, може да смесите следващата глутенова с вече въведения овес.

# 442
Изключително благодаря за бързите отговори! Почвам кашата ☺

# 443
Аз никога пък не съм смесвала глутен с безглутен те са ми и различни марки де ...и примерно елдата ми е млечна а овесената безмлечна ..по-скоро ако не стигне давам ам

# 444
Аз пак да попитам, при въведени  тиква, морков, бял морков, картоф,сладък картоф, пащърнак и тиквичка какво мога да включа?
Карфиол, спанак може ли? Приемам предложения? Авокадо също нямям предснава откога.
Чета различни статии и общо взето различни писания 🤔 нещо отново се пообърках.
Беба е на 5++

# 445
Аз пак да попитам, при въведени  тиква, морков, бял морков, картоф,сладък картоф, пащърнак и тиквичка какво мога да включа?
Карфиол, спанак може ли? Приемам предложения? Авокадо също нямям предснава откога.
Беба е на 5++

Ако няма проблем с коремчето може да въведеш карфиола. Него го водят, че издува и причинява газове. Спанак може да добавиш към вече въведен зеленчук. А авокадото се дава сурово. Аз го пасирам с банан и ги слагам в някаква каша и винаги си го изяжда.

# 446
Беба е на 5++

Ако няма проблем с коремчето може да въведеш карфиола. Него го водят, че издува и причинява газове. Спанак може да добавиш към вече въведен зеленчук. А авокадото се дава сурово. Аз го пасирам с банан и ги слагам в някаква каша и винаги си го изяжда.
Аз винаги въвеждам зеленчук, към вече въведен. До момента нямаме проблеми. Т.е мога да ги добавя. За авокадото ще го включа следващия месец с плодовете.
Има ли още нещо, което мога да влюча.
Благодаря

# 447
Здравейте, искам да попитам кашите за СЗ ли са или за закуска? Ако въвеждам глутенова каша мога ли следобед да давам безглутенова с плод или е по-добре да е само плод?
И друго - правилно ли разсъждавам относно въвеждане на глутена :вкарвам една седмица сутрин овесена каша, после започвам с ръж. Давам ръж - постепенно увеличаващо се количество и доизравнен грамаж с вече въведен овес. Поске така и с ечемик, и в пшеница. Нали така?
А спелта и грис са за най-накрая нали?

# 448
Сега и аз да питам - слагате ли малко каша във вечерното мляко? Нашия гладник все не му стига ядене и педиатърката каза да сложа малко каша. Любимата ми мярка малко?!??! Това малко колко всъщност трябва да е?

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 01:50 от Не се сърди, човече

# 449
Дали или а малкия на колко е? 😁

Общи условия

Активация на акаунт