Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 426
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Дали или а малкия на колко е? 😁
На 7++ има заместен обяд и СЗ. За МЗ започнах да въвеждам глутена с овесени ядки. Захраних на 5м, защото е само на АМ и върви голям и вече си беше все гладен. Сега е 73см и 9 кила

# 451
Дали Или, а как разбираш, че не му стига?

Синът ми е на 7+++ и се буди към 5-6 сутринта да яде, но вечер засчива в 19-20.
Та и аз се чудя, дали се буди от глад и не му стига вечерното АМ или е просто ранобуден. 😆

# 452
Дали или а малкия на колко е? 😁
На 7++ има заместен обяд и СЗ. За МЗ започнах да въвеждам глутена с овесени ядки. Захраних на 5м, защото е само на АМ и върви голям и вече си беше все гладен. Сега е 73см и 9 кила

Ами моя е на 6++ и редовно го правя. Той отказва да пие АМ, а кърмата ми е най-малко вечерно време и се налага за вечеря да му забърквам млякото с каша. Предпочита да яде от лъжица и напълно бойкотира шишетата. Всъщност аз за всяко ядене му давам поне по няколко лъжици от някакво пюре или каша. Така че според мен е ок.

# 453
Дали Или, а как разбираш, че не му стига?

Синът ми е на 7+++ и се буди към 5-6 сутринта да яде, но вечер засчива в 19-20.
Та и аз се чудя, дали се буди от глад и не му стига вечерното АМ или е просто ранобуден. 😆
Ами как започна да се буди в 1,2, 3 различно всяка нощ. Не заспива докато не яде. Дере се с пълно гърло. После към 10 сутрин като му дам плодовете започва едно мрънкане до 13ч когато е обяда. Не спира!!!!! Него излапва и настава тишина. Давах му кашите по 10гр вместо 20 с бурканче плод. Вечер има 2 пъти мляко в 19 и в 21.30ч. Без второто пак не иска да спи.
Педиатърката каза, че храната е малко и е гладен. От 2 дни увеличих яденето в 10, пюретата направих по 190 за обяд и каша в 16 часа давам колкото иска вече. Нещата коренно се промениха, спокойно усмихнато дете.
Само пак не разбрах какво количество каша да слагам в млякото вечер?

# 454
И аз се ошашках с тия глутенови схеми. Почнах вчера овеса и чета, че другата седмица трябва ръж. Само че ръж на каша не мога да намеря. Има чиста овесена каша и после другите каши са многокомпонентни- ечемик, ръж, пшеница.. всичкото на един път. А нали не трябва така? Какви марки каши ползвате?

# 455
Аз захранвам с глутен по схема и не виждам нищо объркващо и сложно.
Ръж и ечемик могат да се намерят в същите разфасовки като овесвните ядки. Варят се, пасират се, добавя се плод и така става кашата.

ПС:

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 01:52 от Не се сърди, човече

# 456
Бебешки бисквитки аз не давам,нищо ценно не виждам в тях.И другото -мама дъвче баничка и бам в устата на детето .
Аз също се водя по детето,никога не е имала реакции и съм смела в захранването.

# 457
При нас засега също е нямало реакция, но аз го карам много предпазливо, защото в семейството на мъжа ми имат много алергии. И майка му и сестра му, та внимавам и имам едно на ум.
Бисквити досега не съм давала, но съм взела едни от спелта на Holle  и скоро ще пробвам да му ги предложа във вечерното мляко, за да видя ще го засити ли повече. Бяха единствените, които успях да намеря без захар.

# 458
В момента сме на 5++ и от 1 месец сме започнали със захранването. До момента съм включила тиква,морков, картоф, сладък картов, бял морков, пащърнак, тиквички и броколи. Тъй като идва време за разнообразие в менюто, имам доста въпроси.
1. Тъй като бебето предпочита тиквата, винаги когато има тиква в пюрето се хапва, а когато отсъства -мрънка, започвам да обмислям схема за в веждане на жълтъка ( 1/4  през ден, 2 пъти седмично), след това да започна с месо и после да включа плодове за СЗ. Какво бихте ме посъветвали?
2. Жълтък от какви яйца е най-добре да използвам и откъде си ги набавяте?
3. При включване на месото, правилна ли е схемата -започване с 1 ч.л. към зеленчуково пюре и постепенно се увеличава до  30-40 гр за една порция? Интересува ме как се смята самото увеличаване. Към момента бебето яде 150-200 гр пюре. Също така едно пюре колко време може да дава ,след като се отвори? Как се процедира с готовите пюрета с месо  и тн.. или е по-добре да се вземе месото като заготовка?
4. Кога се въвеждат конско,агнешко и тележко, тъй като знам че се стартира с пуешко, пилешко и заешко , а свинското е  след 9м?
5. Кога се въвежда риба и каква?
6. Кога се въвеждат грах и др зърнено-бобови култури?
7. Попадам на пюренца от сорта свежи целенчуци с ориз или зеленчуци, пуешко и ризото... оризът въвежда ли се по някакъв начин?
Доста дълго стана ама реших да обобщя целия ми хаос в главата 😒

# 459
Аз захранвам с глутен по схема и не виждам нищо объркващо и сложно.
Ръж и ечемик могат да се намерят в същите разфасовки като овесвните ядки. Варят се, пасират се, добавя се плод и така става кашата.

Скрит текст:
ПС:

А мога ли ечемика да го дам под формата на каша с овес, ръж и ечемик, скед въведени вече овес и ръж. Реално само ечемика е нов в тази каша.
И друго - тези варени овесеби ядки могат ли да се сварят в двойна доза, например за два дни или е хубаво всеки ден да са прясно сварени?

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 01:53 от Не се сърди, човече

# 460
Medissa, според мен не е проблем щом си дала овес и ръж, да използваш и смесена каша с ечемик. Simple Smile
За варенето не знам как стоят нещата.
Аз всеки ден закусвам с накиснати овесени ядки + плод, но си ги правя на момента. С храната на малкия също процедирам така.

# 461
Тоест ги даваш сурови ли?

# 462
Тоест ги даваш сурови ли?

Когато ги ям аз, просто ги накисвам с топла вода или кисело мляко за 15-20мин. Така че, да, може да се каже, че ги ям сурови.
За малкият използвам или готова каша ( Holle, Hipp, Topfer) или варя. Simple Smile

В горния си пост исках да кажа, не че и на него давам сурови, а че и на него му ги правя в момента преди яденето. Досега не съм варила днеска, а да му ги дам утре.

# 463
Овесените ядки биха станали гадни за 2 дни, като съм си правила за мен и не ги хапна и дори след часове вече са ми неприятни.

# 464
Овесените ядки ги оставям във вряла вода за 3-4 мин, фини ползвам. След това изцеждам и добавям плод.

Общи условия

Активация на акаунт