Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ева или Виктория

 • 1 660
 • 35
 •   1
Отговори

Анкета

Име на момиче

Опции:

# 15
 • Мнения: 2 669
Ева, любимо име. Няма общо с трибуквените измислици в днешно време. Това си е класическо име с тежест, което никога не е било широко разпространено, а май вече и съвсем поизчезна.

# 16
 • Мнения: 2 047
Аз и в други теми за имената съм го писала - защо трябва да се съобразяваме дали дадено име е разпространено или не, когото го използваме за нашето дете? Аз като си харесам едно име го използвам независимо дали има още 5 деца в държавата с него или 5 000 000. Не го разбирам този стремеж за оригиналност, неповторимост при избора на име. Едно име или му харесва на човек или не.

# 17
 • Мнения: 2 666
Абе то и аз така си мислех, докато не дойде момента, в който детето ми се падна с още две с неговото име в една група в ДГ. Съответно всички се обръщаха към него на фамилия, както и към другите две деца-адаши. Не ми беше много приятно.

# 18
 • Мнения: 17 657
По-добре, отколкото разни изкривени имена в стремеж за оригиналност.

# 19
 • Мнения: 3 500
аз съм за Виктория, нищо, че е разпространено.
Ева ми е кратко, а и ако някой и каже "Евичка" ... не ми е ОК.

на латиница: Viktoriya, Eva. Тук Ева има предимство в изписването.

# 20
 • Мнения: 151
аз съм за Виктория, нищо, че е разпространено.
Ева ми е кратко, а и ако някой и каже "Евичка" ... не ми е ОК.

на латиница: Viktoriya, Eva. Тук Ева има предимство в изписването.

Права си. Аз и с Евка не съм ок като кратко.

# 21
 • Мнения: 2 930
И двете имена ми харесват. Все пак гласувам за Ева.

# 22
 • Мнения: 16 262
Виктория. Много го харесвам колкото и банално да е. Ева не ми харесва. Не, че е лошо, просто не ми допада, а и не харесвам кратки имена.
И само да кажа за масовите имена-не винаги е заради стремеж към оригиналност това да се избягват. Аз не исках да е с такова име моята дъщеря, защото не ми допада да са още 3-4 в клас и да е вечно на фамилия(както съм аз цял живот). Еми, не ми харесва това.
Затова бягах от всичко дето е в топ 10. Имената са хубави, но не може всички да са само с тези имена. До втръсване едно и също. Ами, не ми допада чисто и просто.

# 23
 • Мнения: 358
И двете ми харесват. Което и от тях да изберете - няма да сбъркате.

Успех!

# 24
 • Мнения: 17 657
Аз не исках да е с такова име моята дъщеря, защото не ми допада да са още 3-4 в клас и да е вечно на фамилия(както съм аз цял живот). Еми, не ми харесва това.
Затова бягах от всичко дето е в топ 10. Имената са хубави, но не може всички да са само с тези имена. До втръсване едно и също. Ами, не ми допада чисто и просто.

Е, да, де, ама, както може да има две Виктории, така може да има две Мария, Анелия, Ния, Дара и други популярни напоследък. Гаранция няма.
В нашия набор в училище от четири класа са четири деца с името на моя син /две момчета и две момичета, съответно женския вариант, разбира се/ и три от тях са в класа на сина ми. Късмет.....

# 25
 • Мнения: 8 946
Ева е единственото кратко име,което ми харесва.
Виктория също ми харесва,но не бих го използвала ,защото е прекалено често срещано.
Гласувах за Ева.

# 26
# 27
 • Мнения: 1 199
Гласувах за Ева - едно от любимите ми имена е, а може да е съкратено от Евелин още по-добре. Виктория също ми харесва много, но между двете предпочитам Ева/Евелин.

# 28
 • Мнения: 16 262
Късмет е, но има огромна разлика между Виктория и Анелия.Едното е топ 3,а дтугото доста по забравено. Та там е идеята. Аз в случая говоря за имена, които са най-популярните.

# 29
 • Мнения: 150
Гласувах за Ева. Едно от малкото трибуквени имена, които харесвам.
Виктория не харесвам, но нямам обяснение защо. И аз смятам, че е доста разпространено. Сещам се за три бебета с това име, а по принцип познатите ми с бебета не са много Grinning

Относно повтарящите се имена в класа... Аз съм Калина и по мое време не бяха много децата с това име, но от 1 до 4 клас имаше още една Калина в класа. Аз бях голямата Калинка, а тя малката Калинка. Много си мразех прякора, представях си се като огромна калинка, а всъщност бях доста слабичка. Просто малката калинка беше най-дребното момиченце в класа.. 😀 В следващите класове и в университета нямаше други със същото име.

Общи условия

Активация на акаунт