Изпращаме лятото с песен,МАРТЕНЧЕ посреща свойта първа есен!

• 9 775
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
Безглутенов грис е царевичния...не може да няма в някой магазин, почти навсякъде има Grinning

Ми за сега навсякъде, където търсих имаше само пшеничен грис Rolling Eyes

# 106
Аз въведох кашата след 5-и месец и после въведох кисела. Попринцип аз редувам един ден каша на другия кисел. Грис още не съм давала, но мисля да го въведа скоро. Само дето не мога да намеря безглутенов и явно с него ще въвеждам глутена /към 6.5мес/. Месото ще го въведа от другата седмица. Попара мисля да дам след 7-и месец. С нея се въвежда и сиренето и маслото. По моята схема е така общо взето. През 7-я месец менюто ни ще е: АМ, попара или друга подобна закуска, зеленчуково/местно пюре, каша/кисел, АМ. След 9-10 месец мисля започва да се въвежда преходна храна. А жълтък аз дадох преди седмица, но нещо не мога да го разтворя добре в пюрето и става на топчета, които са доста твърди и от тях Маги повръща Sick

Тук забравих да добавя, че от 8-и мес се въвежда по 30-40мл зеленчуков и местен бульон преди пюрето на обяд.

# 107
Добре дошли Прасенце и Бобчо Hugбързо пускайте снимки Hug

Мики, много хубави снимки имате от моренцето, а Симонка и Алекс са толкова сладки гушнати заедно  bouquet
Зоуи, голям смехоран е Дани и какъв е подвижен, направо ме разби Hug

# 108
веси, това с бульона не го разбрах  newsm78 Защо толкова късно може да се дава? Не разбирам - ти в момента даваш зеленчуците дето си варила, но водата от тях не даваш? Аз вече един ден му дадах водичка от картофи - то почти си беше крем супа от картофи с 2 сухара и много му хареса, ама ....

# 109
Аз до сега никога не сьм виждала безгултенов грис-в детските магазини като поитам за грис и ми показват нормален си. Confused

# 110
веси, това с бульона не го разбрах  newsm78 Защо толкова късно може да се дава? Не разбирам - ти в момента даваш зеленчуците дето си варила, но водата от тях не даваш? Аз вече един ден му дадах водичка от картофи - то почти си беше крем супа от картофи с 2 сухара и много му хареса, ама ....

Герчо, аз варя зеленчуците на пара Grinning Само картофите ги варя във вода. Но тази вода не става, защото аз ги варя с обелките и после ги беля. А това, което ти си давала си е ядене. Тези бульони се дават преди основното ядене и са нещо, като разядка. Дават се по-късно предполагам, защото до тогава бебето не може да побере толкова ядене в коремчето си Grinning Иначе мамите, които си правят сами пюретата и варят зеленчуците във вода, използват водата в пюретата

# 111
prasenze добре дошла пак при нас HugМного се радвам да те видя  bouquet
Момичета вече полудявам. И двете ми момичета са хремави Tired просто у нас е лудница . Само ходя да бърша носове и да слагам капки, ту на едната ,ту на другата. Явно Галито донесе нещо от градината , а е ходила само 1 седмица ooooh! Не ми се мисли какво ще бъде през зимата ooooh!
За яденето, моята Катерина си хапва добре. Днес даже след зеленчуковото пюре изяде и половин банан намачкан с вилица, много и харесва. Аз във кашите добавям пресен плод, а вие?
На всички болни бързо оздравяване!
Целувки!  bouquet

# 112
Аз във кашите добавям пресен плод, а вие?

Това е добра идея Thinking
Маги нещо не долюбва пресни плодове, та ще се опитам така да ги пробутам. Дано, като може вече да дъвче и й ги давам на парченца да й стане интересно и да ги яде, защото сега просто не иска и това е Naughty

# 113
И аз давам пресни плодове вьв кашата.
 кисело мляко някой дава ли?

# 114
                  Здравейте , мамчета !
             Да се разпишем и ние с Бобо най накрая.  
Мамчета как успявате и да пишете тук и да гледате бебоците и да домакинствате и други такива  Shocked.  Аз успявам само да вляза за мъничко , чета две-три изречения и това е.....
Но вече мога и да се включвам за повече , защото баткото е на градина  Grinning Grinning Grinning
   На една от страниците се спомена нещо за преглед при ортопед. Ние също не сме правили и аз малко се притеснявам. Задължително ли е гънките на двете краченца да са симетрични?
На Бобо не са .
Като го сложа да седи пада напред а не назад , не се върти като е по корем или по гръб.
Въобще нищо общо няма с първото дете. Да се притеснявам ли?
Иначе Бобо пие сокче на Ганчев от сламката без да капе. Grinning

# 115
Аз давам кисело мляко от шестия месец започнах. Първо й го сипвах в шишето, но не й хареса. Сега й го давам с лъжица и безглутенови бисквити, но мисля да започвам глутена, така че скоро ще е със Закуска
А днес на обед например елина пак отказа пюрета да яде, отново отворих две и хапна пресен банан, аз отчупвам парченца, леко ги смачквам с пръст и й ги давам. Тя си ги дъвче много добре и много й харесва.А кога ще ядем пюрета не ми е ясно....

# 116
Катя честита годишнина  bouquet
 Прасенце добре дошла Hug Hug Hug
С-мира надявам се двете с Емичка бързо да се оправяте,много е сладка на аватара ти Hug
Зоуи, голям смехоран е Дани и какъв е подвижен, направо ме разби Hug
.
Мерси Hug
Мики много сладки дечица имаш Heart Eyes
              Иначе Бобо пие сокче на Ганчев от сламката без да капе. Grinning

Shocked Shocked

# 117
  • София
Момичета вече полудявам. И двете ми момичета са хремави Tired просто у нас е лудница . Само ходя да бърша носове и да слагам капки, ту на едната ,ту на другата. Явно Галито донесе нещо от градината , а е ходила само 1 седмица ooooh!

какви капки за нос слагаш?  Защото при нас нищо не помага  ooooh!

С-мира надявам се двете с Емичка бързо да се оправяте,много е сладка на аватара ти Hug
Зоуи, благодаря  Hug А аз направо се възхищавам на Дани колко бързо се развива  Heart Eyes

# 118
c-mira на бебка Коларгол, а на Галито Виброцил. Коларгол са "черните капки , които правят в аптеката Peace

# 119
  • София
c-mira на бебка Коларгол, а на Галито Виброцил. Коларгол са "черните капки , които правят в аптеката Peace
мерси много  Hug На мен педито ми каза Виброцил за Емичка по 1 капка максимум 3 пъти на ден, ама Ема пак не може да диша. А за Коларгол трябва ли рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт