ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ във филмите и в живота, някога и сега; 40

• 39 337
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Ами, голям чаровник е Халит!
Вчера гледах част от интервюто на живо и въпреки, че не разбирах какво говори ми беше приятно.
Умее да разказва увлекателно. А гласът му е вълшебен!
Въпреки, че повечето неща ги знаем за него, винаги има нещо ново и интересно, което научаваме.

Варна, Flowers Bouquet

Уютна и спокойна вечер на всички!

# 136
Привет!

Стефанов ден е - честито на всички именици! Flowers Bouquet

С празнично настроение.... Blue Heart

Варна, благодаря за превода! Gift Heart
Винаги изпитвам удоволствие, когато чета интервюта на Халит!

Усмихната празнична вечер, момичета!

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 20:48 от HELEN60

# 137
Добро утро Hug

# 138

Онлайн разговорът с Халит / трета част/

Въпрос: Прочетох, че сте живял известно време в Америка и престоят там е променил представата ви за актьорството. В какъв смисъл?

Халит: Заминах за Америка през 2000-та година. Тогава вече бях започнал да се занимавам с актьорство в Турция. Даже бях току-що завършил един много приятен сериал. Смятах, че трябва да бъда на място, където актьорските стандарти са по-високи и там да се уча. Но в крайна сметка установих, че всичко се свежда до това как човек си върши работата, а не къде. Ходех на много прослушвания. Аз тогава бях на 30, ходех дори и там, където не ми беше мястото, само и само да ме чуят. Например, всички кандидати бяха 50/55-годишни, защото такива се търсят, аз пак отивах. Прослушванията за мюзикъла „Цар лъв“ продължиха три дни. На опашката чакаха хиляди кандидати. Търсеше се човек за ролята на царя, големия лъв. Всички, които чакаха с мен бяха чернокожи, а бях единственият бял. Когато влязох вътре изпитващите започнаха да се смеят. „Не знаеш ли, че търсим чернокож за ролята?“, казват. Аз: „Знам, но може ли все пак да ме чуете?“ Изпях каквото се искаше и излязох. В Америка конкуренцията е жестока. Играх в един детски мюзикъл, натрупах опит с прослушванията, създадох приятелства с актьори, посещавах практически упражнения. Това е един от периодите, в които най-много съм работил върху себе си. Но в един момент бях обхванат от чувството, че няма да мога да върша тази работа. Продукциите бяха американски, с американски персонажи, а аз бях чужденец. Видях, че много малко са мюзикълите, които наистина ми харесват, защото аз предпочитах продукциите, базирани на класически произведения, а не такива, които приличаха повече на шоу програми. Изобщо, нападнаха ме едни черни мисли. А и като актьор тогава още не бях развил достатъчно себе си. В този момент ми се обадиха от Турция за една роля. Върнах се бързо. Казах си, ще приключа с този проект, ще събера пари и ще се върна обратно в Америка. Бях решил да градя друга кариера там. Но пристигнах в Истанбул и повече не се върнах. (смее се) 12 години по-късно стъпих отново в Ню Йорк, но вече като турист.  Промениха се някои неща в мисленето ми. Преди да отида в Америка смятах, че задължително трябва да си завършил театрален факултет, за да бъдеш актьор. Така беше прието тогава. Но видях, че всеки може да опита да си проправи път. Дадох си сметка за убийствената конкуренция там и колко по-големи са шансовете ми в Турция. Да, и при нас има много актьори, непрекъснато се появяват нови имена, но въпреки всичко тук е многократно по-лесно да пробиеш, отколкото  в Америка. Там трябва да се бориш със стотици хиляди конкуренти. И има нещо много интересно. Забелязах, че на прослушванията дават някакви характеристики на персонажа, който търсят, критерии, които трябва да покриеш, но накрая винаги избират човек, който не се вмества в тези критерии. Винаги предпочитат нещо нестандартно, необичайно, извън калъпа. И така, върнах се в Турция, без работа, без пари, всичките ми спестявания бяха заминали в Америка. Но лека- полека започнах да напредвам. Доста неща в мисленето ми се бяха променили, което промени и подхода ми към актьорството и това започна да ми носи дивиденти.

Въпрос: Любопитно ми е получихте ли ролята в „Цар лъв“?

Халит: Разбира се, че не. (смее се) Как ще я получа, те търсеха чернокож актьор. (смее се). Но се случи нещо много интересно. Трябваше да се издържам все пак по някакъв начин там. Работил съм какво ли не, понякога и нелегално. По това време бях намерил нещо временно. Казваха му light bartender, барманство, но не по нощни клубове, а по различни събития. И първото място, на което ме изпратиха, беше представлението на „Цар лъв“. Във фойето сервирах напитки на зрителите, когато излизаха в антракта. Продавах курабии, сладки, такива неща. Докато бях във фоайето можех да чувам представлението. Стана ми малко криво, честно казано. Но такъв е животът. Човек научава много неща стъпка по стъпка. Много е важно да имаш търпение. Същото е като да отглеждаш едно растение или едно дърво. Бавно става, но някой ден непременно береш плодовете от своя труд. Но трябва да поставиш правилното семенце в подходящата почва при нужните условия. То не е просто да кажеш „Това ми харесва“. Трябва да се вгледаш в себе си, да се опознаеш, да разбереш какво наистина те мотивира, какво те дърпа напред. Какво те уморява, какво те отегчава, това също е важно. Защото, ако намериш своето призвание, дори да си капнал от умора, не го забелязваш, продължаваш с удоволствие. Другият начин е просто да заобичаш това, което правиш, независимо от всичко. Или работиш това, което обичаш или волю-неволю заобичваш онова, което ти се налага да работиш.

(продължава)

# 139
Нека да е хубав последният понеделник за тази трудна за всички ни година!

Добро утро, Приятели!
Heart Eyes

Пожелавам прекрасни случвания днес и хубаво предпразнично настроение! Christmas Tree

# 140
Афишът на първия турски сериал по Нетфликс за 2021.

Гьолге е наемен убиец, който избягва от своите шефове и се скрива в шивашко ателие с размери 50 кв.м.
Изчаква там, докато се успокоят нещата.
Но жители на махалата го забелязват и го вземат за починалия син на шивача.
Гьолге построява новата си самоличност върху тази лъжа, но постепенно излизат наяве тайните, свързани с неговото минало.
Привързвайки се към хората в махалата, Гьолге ще се превърне в нов човек и ще разбере кой е той в действителност.

В главните роли Енгин Озтюрк и Айбюке Пусат.
8 серии.
Започва на 27 януари.

А аз чакам 8 януари, когато по Нетфликс ще пуснат първия филм за 2021, в който гостуващи актьори са Берг и Халит.

# 141
Цитат
Човек научава много неща стъпка по стъпка. Много е важно да имаш търпение. Същото е като да отглеждаш едно растение или едно дърво. Бавно става, но някой ден непременно береш плодовете от своя труд. Но трябва да поставиш правилното семенце в подходящата почва при нужните условия. То не е просто да кажеш „Това ми харесва“. Трябва да се вгледаш в себе си, да се опознаеш, да разбереш какво наистина те мотивира, какво те дърпа напред. Какво те уморява, какво те отегчава, това също е важно. Защото, ако намериш своето призвание, дори да си капнал от умора, не го забелязваш, продължаваш с удоволствие. Другият начин е просто да заобичаш това, което правиш, независимо от всичко. Или работиш това, което обичаш или волю-неволю заобичваш онова, което ти се налага да работиш.

Hands Thumbsup

Ето, за това Халит прави силни роли, защото е отговорен към работата си.

Сценарият на сериала , в който ще играе Енгин Озтюрк е интересен. " В затвора попаднал на хора и станал човек..."  Simple Smile

# 142
Клипче от Берг

Всички играчки на Хан са от батко му или от децата на наши приятели.
Днес за пръв път му купих нещо ново.
Не ви ли напомня за нашето детство?
Страхотно й се радва.

https://vk.com/video-29037595_456244433?api_access_key=2bf97118f65193fc5c

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 20:03 от varna_2

# 143
Моите внучки имаха подобни играчки, когато бяха на 1 год. и прохождаха Simple Smile
Много искам да видя как Али си играе с Хан, но  едва ли ще стане ... Simple Smile

# 144

Топъл дом
топли думи
топли ръце..
топлина, родена от любов...
Пожелавам ви запомняща, нежна и много уютна вечер, приятели!
Heart Wine Glass   Christmas Tree

...

Берг е получила подарък - огромна топла жилетка. Gift Heart

От Берг: " Словно моя сущность! Огромный теплый кардиган,
Большое спасибо дорогой @nocturne "

Една добра новина - Парите за лечението на Пойраз Али са събрани Hands Clap

https://vk.com/club29037595?w=wall-29037595_196727

# 145
Добро утро!

Берг и Халит пред търговския център Зорлу.

# 146
"Тези, които ценят стойността на щастливите мигове, трупат съкровища за цял живот..."
Ernst Ferstl

Здравейте!

Пожелавам ви красив ден, изпълнен с хубави моменти..и много слънчево настроение!

Благодаря за новата снимка и дано да има още! Flowers Rose Hands Pray

Фенскко творчество...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

За настроение... Hug Christmas Tree

https://www.instagram.com/p/CJWGlI1pPIa/

# 147
Здравейте ! Flowers Bouquet

Много хубава предновогодишна изненада с новата снимка! Revolving Hearts

Слънчево настроение за всички! Blue Heart

# 148
Благодаря за новата снимка- коледен новогодишен подарък за нас от сем. Ергенч Blush

Приятна вечер Kissing Heart

# 149
Хубава вечер и от мен!

Да ви подготвя за новогодишното тържество. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт