Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тотален ремонт на закупено жилище

 • 1 028
 • 18
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7 712
Здравейте!
Тъй като ще правя основен ремонт отварям тема, защото сигурно много пъти ще питам и ще се съветвам. Става въпрос за апартамент 76 квадрата, стара тухла.
Състои се от спалня - 15 кв.в хол - също 15 кв.м , кухня - 11 кв.м, но ще бъде разширена с терасата към нея и ще стане също около 14-15 кв.м. Банята е 3,4 кв.м, тоалетната е отделно и е 2кв.м. Има нещо като килер, който е 1,5 кв.м и ще бъде перално. Коридорите са общо 7 кв.м
Ще изтърбушим апартамента напълно и наехме фирма за ремонта. Днес ни направиха оферта. Става въпрос за грубата работа, която включва:
- изкъртване на всичко, изнасяне и извозване на боклука
- изкъртване и зидане на терасите, като едната става част от кухнята.
- подмяна на ВиК
- ел инсталацията ще я прави мъжа ми, това е неговата специалност
Шпакловане на стените с мрежа и минаване 2-3 пъти за да се изгладят
Слагане на гипсокартон на тавана, защото има пукнатини.
Всички материали за тази работа ще бъдат закупени от фирмата.
За това нещо ни искат 11000 лв. Мъжът ми е съгласен. Парите ги давам аз, защото аз купувам този апартамент и го подготвям за живеене.
Казаха ми обаче, че парите са много за такава работа. Искам да стане добре, но нямам пари в излишък, ще бъда максимално затруднена финансово с апартамента. Предстои и още много друга работа, която също ще се заплаща. Както и обзавеждане. Дали да приемам, или да потърсим друга фирма?

# 1
 • Варна
 • Мнения: 26 588
Винаги е добре да имаш 2-3 оферти и избираш измежду тях. Аз наскоро циклих и лакирах паркет, прослушах няколко фирми по телефона и избрах тези, които ми вдъхнаха доверие, не бяха най-евтините. Не сгреших.

На мен ми се струва сякаш нормална сумата. По едно или друго време съм правила някои от описаните неща и по спомен цените не бяха кой знае колко ниски.

# 2
 • Мнения: 4 044
Миналата година правихме пълен ремонт на апартамент 85 кв. Две спални, дрещник, мокро, баня, отделна тоалетна, коридор, хол, балкон и кухня. Всичко -  ремонт, нови климатици, нови врати и обзавеждане, без подмна на дограмата/беше сменена от предишните собственици/, излезе към 60 000 лв. Мебелите са правени по поръчка. Аз също мисля, че парите, които ти искат не са много.

# 3
 • Мнения: 7 990
Тя е в Пловдив, ти си я София

# 4
 • Мнения: 3 617
Питай още две фирми и така ще събереш три оферти, от които да избереш.

# 5
 • Мнения: 2 930
Според мен сумата е нормална. Съдя по ремонта, който правихме на софийския ни апартамент преди 5- 6 години и който струваше наистина много.

# 6
 • София
 • Мнения: 27 655
Цената е супер. Лятото, София, подобни квадратура и работа - над 20 х и то подбрани, та подбрани.

# 7
 • Мнения: 1 350
Цената е нормална,но защо ще крият пукнатината на тавана с гипсокартон,а няма да изкъртят напуканото и да го замажат?

# 8
 • Мнения: 720
Така няма как да се каже дали сумата е нормална, защото много зависи с какви материали ще работят. Грубо се смята че колкото са материалите, толкова е и труда. Лесен начин да се ориентирате е да поискате да ви дадат цена за всяка операция, отделно труд, отделно материали (подробно) и после да сравните с други фирми от вашия регион, но предполагам те няма да се съгласят. Ако не ви притиска времето, поискайте оферти от колкото фирми намерите, не бързайте с първата.

# 9
 • София
 • Мнения: 6 398
Цената е нормална, даже ми се струва ниска (моят опит е със софийски фирми).
Съветвам ви да разделите ремонта на етапи, като разделите и цената според етапите. 50% преди етапа и 50% след свършена работа и потвърждение от ваша страна.

# 10
 • Мнения: 7 990
Цената е нормална,но защо ще крият пукнатината на тавана с гипсокартон,а няма да изкъртят напуканото и да го замажат?
1. С гипсокартон става по-гладко. 2. Можеш да сложиш скрито осветление, или поне кабелите да са скрити. 3ю можеш да сложиш изолация за срид и шум към комшиите горе. Струва си.юногократно

# 11
 • Мнения: 17 167
1. С гипсокартон става по-гладко. 2. Можеш да сложиш скрито осветление, или поне кабелите да са скрити. 3ю можеш да сложиш изолация за срид и шум към комшиите горе. Струва си многократно

Така е, струва си, но ако имаш достатъчно височина. Ако е някоя стара сграда с таван на 3 метра и повече даже е препоръчително.

# 12
 • Мнения: 7 990
Ние в панелката така направихме. 10 см ли, колко заминаха. Не е проблем изобщо за мен

# 13
 • Мнения: 1 199
Не е много.

# 14
 • Мнения: 7 712
Мерси за мненията. Фирмата я наехме, защото вече познаваме работата им, у съседите отсреща работиха и мисля, че се справиха добре. Взехме им тогава телефона и се обадихме.
Ще правим ремонта на етапи, това е І етап. После ще поискаме от тях оферта за останалите ремонти -  санитария и фаянс, поставяне на ламинат и др. довършителни.
Не знам защо решиха да бъде с гипсокартон, мъжа разговаря с тях, аз изобщо не разбирам от ремонтни работи. Жилището е високо 2,60 м сега, мъжът ми каза, че ще стане 2,50 най-много. Не знам дали ще е добре......Няма да слагаме някакво по-специално осветление. Но тавана не ми изглежда много гладък сега. Казали на мъжа ми да си прави както иска ел инсталацията, защото той ще я подменя, после всички кабели ще скрият с гипсокартона. На него му харесала идеята.
Фирмата работи само с български майстори. Съвсем често обясниха, че в бригадата, която кърти има 1-2 цигани и толкова българи. Но като започне самата работа, ще я вършат само български майстори. Тези у комшиите бяха читави.
Друго нещо, което забравих да напиша - апартамента е на 3 етаж и няма асансьор. Всичко ще се носи на ръце по време на ремонта.
Всички материали ще ги купят те и ще предоставят фактури за покупката. Иначе вратите, дограмата ние ще си поръчаме откъдето искаме.

Общи условия

Активация на акаунт