Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тотален ремонт на закупено жилище

 • 1 785
 • 25
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • Всички
 • Мнения: 7 796
Здравейте!
Тъй като ще правя основен ремонт отварям тема, защото сигурно много пъти ще питам и ще се съветвам. Става въпрос за апартамент 76 квадрата, стара тухла.
Състои се от спалня - 15 кв.в хол - също 15 кв.м , кухня - 11 кв.м, но ще бъде разширена с терасата към нея и ще стане също около 14-15 кв.м. Банята е 3,4 кв.м, тоалетната е отделно и е 2кв.м. Има нещо като килер, който е 1,5 кв.м и ще бъде перално. Коридорите са общо 7 кв.м
Ще изтърбушим апартамента напълно и наехме фирма за ремонта. Днес ни направиха оферта. Става въпрос за грубата работа, която включва:
- изкъртване на всичко, изнасяне и извозване на боклука
- изкъртване и зидане на терасите, като едната става част от кухнята.
- подмяна на ВиК
- ел инсталацията ще я прави мъжа ми, това е неговата специалност
Шпакловане на стените с мрежа и минаване 2-3 пъти за да се изгладят
Слагане на гипсокартон на тавана, защото има пукнатини.
Всички материали за тази работа ще бъдат закупени от фирмата.
За това нещо ни искат 11000 лв. Мъжът ми е съгласен. Парите ги давам аз, защото аз купувам този апартамент и го подготвям за живеене.
Казаха ми обаче, че парите са много за такава работа. Искам да стане добре, но нямам пари в излишък, ще бъда максимално затруднена финансово с апартамента. Предстои и още много друга работа, която също ще се заплаща. Както и обзавеждане. Дали да приемам, или да потърсим друга фирма?

# 1
 • Варна
 • Мнения: 27 421
Винаги е добре да имаш 2-3 оферти и избираш измежду тях. Аз наскоро циклих и лакирах паркет, прослушах няколко фирми по телефона и избрах тези, които ми вдъхнаха доверие, не бяха най-евтините. Не сгреших.

На мен ми се струва сякаш нормална сумата. По едно или друго време съм правила някои от описаните неща и по спомен цените не бяха кой знае колко ниски.

# 2
 • Мнения: 4 166
Миналата година правихме пълен ремонт на апартамент 85 кв. Две спални, дрещник, мокро, баня, отделна тоалетна, коридор, хол, балкон и кухня. Всичко -  ремонт, нови климатици, нови врати и обзавеждане, без подмна на дограмата/беше сменена от предишните собственици/, излезе към 60 000 лв. Мебелите са правени по поръчка. Аз също мисля, че парите, които ти искат не са много.

# 3
 • Мнения: 8 064
Тя е в Пловдив, ти си я София

# 4
 • Мнения: 4 113
Питай още две фирми и така ще събереш три оферти, от които да избереш.

# 5
 • Мнения: 3 069
Според мен сумата е нормална. Съдя по ремонта, който правихме на софийския ни апартамент преди 5- 6 години и който струваше наистина много.

# 6
 • София
 • Мнения: 28 301
Цената е супер. Лятото, София, подобни квадратура и работа - над 20 х и то подбрани, та подбрани.

# 7
 • Мнения: 1 550
Цената е нормална,но защо ще крият пукнатината на тавана с гипсокартон,а няма да изкъртят напуканото и да го замажат?

# 8
 • Мнения: 749
Така няма как да се каже дали сумата е нормална, защото много зависи с какви материали ще работят. Грубо се смята че колкото са материалите, толкова е и труда. Лесен начин да се ориентирате е да поискате да ви дадат цена за всяка операция, отделно труд, отделно материали (подробно) и после да сравните с други фирми от вашия регион, но предполагам те няма да се съгласят. Ако не ви притиска времето, поискайте оферти от колкото фирми намерите, не бързайте с първата.

# 9
 • София
 • Мнения: 6 549
Цената е нормална, даже ми се струва ниска (моят опит е със софийски фирми).
Съветвам ви да разделите ремонта на етапи, като разделите и цената според етапите. 50% преди етапа и 50% след свършена работа и потвърждение от ваша страна.

# 10
 • Мнения: 8 064
Цената е нормална,но защо ще крият пукнатината на тавана с гипсокартон,а няма да изкъртят напуканото и да го замажат?
1. С гипсокартон става по-гладко. 2. Можеш да сложиш скрито осветление, или поне кабелите да са скрити. 3ю можеш да сложиш изолация за срид и шум към комшиите горе. Струва си.юногократно

# 11
 • Мнения: 18 051
1. С гипсокартон става по-гладко. 2. Можеш да сложиш скрито осветление, или поне кабелите да са скрити. 3ю можеш да сложиш изолация за срид и шум към комшиите горе. Струва си многократно

Така е, струва си, но ако имаш достатъчно височина. Ако е някоя стара сграда с таван на 3 метра и повече даже е препоръчително.

# 12
 • Мнения: 8 064
Ние в панелката така направихме. 10 см ли, колко заминаха. Не е проблем изобщо за мен

# 13
 • Мнения: 1 203
Не е много.

# 14
 • Мнения: 7 796
Мерси за мненията. Фирмата я наехме, защото вече познаваме работата им, у съседите отсреща работиха и мисля, че се справиха добре. Взехме им тогава телефона и се обадихме.
Ще правим ремонта на етапи, това е І етап. После ще поискаме от тях оферта за останалите ремонти -  санитария и фаянс, поставяне на ламинат и др. довършителни.
Не знам защо решиха да бъде с гипсокартон, мъжа разговаря с тях, аз изобщо не разбирам от ремонтни работи. Жилището е високо 2,60 м сега, мъжът ми каза, че ще стане 2,50 най-много. Не знам дали ще е добре......Няма да слагаме някакво по-специално осветление. Но тавана не ми изглежда много гладък сега. Казали на мъжа ми да си прави както иска ел инсталацията, защото той ще я подменя, после всички кабели ще скрият с гипсокартона. На него му харесала идеята.
Фирмата работи само с български майстори. Съвсем често обясниха, че в бригадата, която кърти има 1-2 цигани и толкова българи. Но като започне самата работа, ще я вършат само български майстори. Тези у комшиите бяха читави.
Друго нещо, което забравих да напиша - апартамента е на 3 етаж и няма асансьор. Всичко ще се носи на ръце по време на ремонта.
Всички материали ще ги купят те и ще предоставят фактури за покупката. Иначе вратите, дограмата ние ще си поръчаме откъдето искаме.

# 15
 • Мнения: 18 051
На мен ми звучи съвсем резонно. И разбирам защо на мъжа ти му харесва идеята за картон. Но, както казаха, поне ще си сложите изолация над картона, а това е голям плюс. И ще имате супер гладък таван.

# 16
 • Варна
 • Мнения: 27 421
Звучи добре.

# 17
 • Мнения: 7 796
Докарахме я до смяна на дограмата. Предложиха ни 2700 лв за среден клас дограма, 5-камерна, с противокомарните мрежи и парапетите също.  Тук сме на едно мнение, съгласихме си и двама с мъжа ми на тази оферта.
 За теракота и фаянса вече почнахме да се дърпаме, ще питам много после за тези неща като стигнем до купуване на материалите. Не харесах и идеята за кухненски шкафове ,която той предложи..

# 18
 • Мнения: 118
Здравейте!

И ние минахме през основен ремонт на апартамент. Неприятното при нас беше, че той се случваше, докато живеем в него. Наистина не беше никак приятно, да не кажа много трудно, защото нямаше как с размах да направим всичко, ами на части... Това май на моменти оскъпяваше някои ремонти услуги и създаваше неудобство в намирането на майстори, но нямахме избор.
Поне след цялото това приключение си взехме добри практически уроци и умения.
Търсим си майстор, който да измаже балкона ни с драскана мазилка - 13 метров балкон с около 40кв м. площ за измазване. Дали някой може да препоръча майстор? Става въпрос за гр. София. Не знам дали има и други групи, където мога да пиша, поне не намерих подходяща.

# 19
 • Мнения: 8
Здравейте, след около седмица започваме ремонт на жилище старо строителство около 100кв в София. Трябва да се ремонтира всичко - дограма, врати, стени, под, кухня, баня и wc, 2 спални. Доколкото разбрах от мъжа ми ел инсталацията и тръбите са сменяни.
Приготвили сме, разбирайте взели кредит😅, около 40/45К лева.  Смятате ли, че е достижима цена, ако повечето неща ги прави майстор?
В желанието си да спестим мислим да отидем до Турция за някои от нещата като - мебели за баня, смесители, осветление, маси и др неща, дори плочки. Ако някой има опит с купуването на такива стоки от Турция ще е прекрасно🥰

# 20
 • Мнения: 100
Преди известно време бях в същата дилема и не успях да се вместя в тази сума с труда на майсторите. Офертите бяха от рода на 30 хил. лв. и нагоре за изпълнителите, но го правят от до - от теб се иска само да обиколиш магазините и да избираш цветове и модели. Разбира се може да ползвате 4овек само за отделни дейности на пар4е.

Ако ползвате майстор най-големият плюс за мен е, 4е има кого да попиташ за техни4еските характеристики на дадена стока, а не като при мен да си купя гранитогрес, който има специфи4ни изисквания за монтаж, с които не бях запозната и доста ядове брах после. Или осветлението за баня, което се оказа, 4е ако някоя от лампите изгори не подлежи на смяна, а напрво трябва да се купува ново тяло.
 
И аз мислих много по въпроса с Турция, но в крайна сметка колкото и да обикалях магазините тук вси4ко, което ли4но аз харесвах беше с произход Испания, Германия,  Италия и досега нищо турско не съм купила. Ина4е това, което правех е - влязох в групите за пазаруване в Турция и Одрин и 4етях постове до откат, изкарвах линкове и фейсбук страници на производители и търговци там и или им пишех на вайбър/месинджър или им звънях. Изклю4ително отзив4иви са, говорят български, дават оферти на момента, вси4ки фирми с които аз говорих имаха транспорт до Бг. Ако се бях спряла на стоки турско произодство със сигурност щях да търся варианти за директна доставка от тях. Разликите в цените са огромни за едно и също нещо. Пример загледах 2 входни врати, едната 1100 лв, другата 700 лв. слу4айно ми попадна пост, 4е в Турция и двата модела са 2000 лири, около 450 лв. май излизат. Имат си и транспорт 50 лв. на врата. Но нямат монтаж...

Лошото е, ако се наложи ремонт, рекламация и т.н. По спомен кухня мдф около 5м. с всякакви механизми излизаше около 5-6 хил. лв. макс, мебелите им за баня бяха на много добри цени, но тези, на които аз попаднах пак бяха мдф и не ми се рискуваше, защото все пак може да се надуят от водата.

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 12:26 от elfesea

# 21
 • Мнения: 654
При нас за 120 кв.м чиста площ ни искат около 18 000 лв. След консултация и др оферти, я приехме. Тези майстори ги знаем от 15г и всеки у когото са били, след това ги препоръчва. Решихме да заложим на сигурно и да не съжаляваме после. При нас всичко се сваля до тухла, изграждат се стени,смяна на врати, замазване на стени след нова ел.инсталация,навсякъде смяна на тсваните и т.н.Така, че това също оказва влияние на цената. Не е просто да влязат, боядисат, направят 2 бани и да си излязат.

# 22
 • Мнения: 100
За кой град е тази оферта, може ли да ми пуснете контакт на ли4ни или тук, ако е удобно.

# 23
 • София
 • Мнения: 6 549
Здравейте, след около седмица започваме ремонт на жилище старо строителство около 100кв в София. Трябва да се ремонтира всичко - дограма, врати, стени, под, кухня, баня и wc, 2 спални. Доколкото разбрах от мъжа ми ел инсталацията и тръбите са сменяни.
Приготвили сме, разбирайте взели кредит😅, около 40/45К лева.  Смятате ли, че е достижима цена, ако повечето неща ги прави майстор?
В желанието си да спестим мислим да отидем до Турция за някои от нещата като - мебели за баня, смесители, осветление, маси и др неща, дори плочки. Ако някой има опит с купуването на такива стоки от Турция ще е прекрасно🥰

Зависи от материалите и от това какво искате. Има гранитогрес за 20 лв., има и за 60 лв., врати за 100 лв. само крилата и за 800 лв. с естествен фурнир и пр.
Според мен сумата е много на ръба и няма голям луфт за непредвидени разходи. Аз лично бих направила всичко, което изисква къртене и мръсна работа, а за обзавеждането - докъдето стигнат парите с идеята да се докупува.
Правим подобен ремонт, но нямам опит с пазаруване в Турция.

# 24
 • София
 • Мнения: 110
При нас за 120 кв.м чиста площ ни искат около 18 000 лв. След консултация и др оферти, я приехме. Тези майстори ги знаем от 15г и всеки у когото са били, след това ги препоръчва. Решихме да заложим на сигурно и да не съжаляваме после. При нас всичко се сваля до тухла, изграждат се стени,смяна на врати, замазване на стени след нова ел.инсталация,навсякъде смяна на тсваните и т.н.Така, че това също оказва влияние на цената. Не е просто да влязат, боядисат, направят 2 бани и да си излязат.

За кой град става дума и ако е за София да помоля за контакти Simple Smile

# 25
 • Мнения: 1
Цената е нормална, може да пробвате още една оферта на друга фирма. Ще намери е по евтино, Но какво ще бъде качество о.

Разочарованието от лошото качество трае по вече от радоста за по евтино. Прочетете в Гугъл мнения за фирмата, във Фейсбук също

Общи условия

Активация на акаунт