Обсъждане на имотни обяви-18

• 27 878
  • 802
  •   1
Отговори
# 135
Мисля, че е ясно - тези къщи, особено първата, са строени от богати хора (не заможни, а богати). В тях има нещо повече от ЗП и РЗП. За да купиш такава къща, пак се искат много пари, не за да демонстрираш, че си богат, а за собствен кеф. За последното ти трябва определена душевна настройка, не е за всеки. 
И купуваш такава къща не защото няма къде да живееш, а искаш да имаш нещо уникално.

За по-евтината обява - не мога да се сетя къде е, по малките парчета от съседните сгради. Едната съседна сграда - жълтата с кафявите панели, нещо ми напомня, позната ми е, но не мога да се сетя. Изисква много по-голям ремонт от първата, определено. Агенцията, която я продава, бих я избегнала, ако мога. Първо си помислих, че е Папа Джо, но май не е.
Въпреки че и  за Отвъд алеята зад шкафа не е ясно настоящото състояние, снимките са от "ресторантските" времена, но там са хвърлени много повече пари за ремонт, определено.

# 136
Тези къщи фалирали ресторанти ли са?

# 137
Luiza An, имали сме тук стари дискусии по въпроса, та затова го написах. Как да е.
Напълно споделям мнението ти за района, и за двата обсъждани, всъщност, но цената на конкретния имот на Левски е убийствена.

# 138
Да, очевидно.

Но за подобни ресторанти в България няма достатъчно клиентела така или иначе. Те не са място за чака-рака или за мутренски купони, или за бърз обяд/вечеря.

Евентуално малки заведения в добре подбран квартал в центъра, за неголям брой потенциални клиенти, достатъчно платежоспособни, малко по-затворен кръг. Не са за заведение за масова клиентела.

# 139
Втората къща е Adi's cook and book.
Много да са далеко от мутри.
Но ако е на кредит и в момента няма събития е трудно да се оцелява и се продава.

# 140
  • София
Adi's е Отвъд алеята зад шкафа (първата, скъпа къща). На тая цена въобще не държат да продават, според мен. Просто чакат да се появи ценител, който, както каза мандаринка, не иска жилище, а нещо повече.
Втората, по-евтината, е на улица 11 август между Симеон и Екзарх Йосиф.
На гугъл мапс се вижда обява за продажба от БАКБ, но от телефона не ми показва откога е стрийт вю-то.

# 141
В Отвъд алеята зад шкафа съм ходила веднъж, някъде в периода 2001-2003 г., служебна вечеря за чужденци. Беше доста скъп ресторант, но и тогава си беше за отбрана клиентела. Но явно броят на хората от тази таргет група е намалявал с времето и бизнесът е западал. Adi нещо си го видях в нета доста години след това, явно е било опит за адаптиране към по-масова аудитория - мамки с претенции с дечица за детски гардън партита, нещо такова. Но явно и това не е проработило.
А по-евтината къща нямам спомен да съм минавала покрай нея като работещо заведение.

Попея, отдавна ми се иска да те попитам, ама все нещо дискусията тръгва в друга посока. Но хайде да се пробвам, ако сметнеш за уместно да отговориш.
Ти ли си си избрала твоя квартал (купила си съзнателно жилище в него) или ти е наследствено (на теб или на половинката) и просто е съвпаднало с желанията ти?

# 142
Не е спаднал интересът, променила се е модата. Общо взето мениджърът и готвачът правят ресторанта и отидат ли си той запада, а друг се въздига. Те си местят и редовната клиентела със себе си. Но сега с Ковид всичко се е сринало съвсем.

# 143
Така е, често се среща в България, не само с ресторантите и заведенията - не могат да поддържат нивото, което са харесали клиентите им, и съответно бизнесът запада.
Преди доста години отново ходих с приятели в оригиналната Гара за двама - изкарахме си чудесно. Видях в нета снимки от "новата" Гара за двама - нищо общо с оригиналната. Сменена концепция, включително на интериора, кофти обслужване. И така.

# 144
Скрит текст:
В Отвъд алеята зад шкафа съм ходила веднъж, някъде в периода 2001-2003 г., служебна вечеря за чужденци. Беше доста скъп ресторант, но и тогава си беше за отбрана клиентела. Но явно броят на хората от тази таргет група е намалявал с времето и бизнесът е западал. Adi нещо си го видях в нета доста години след това, явно е било опит за адаптиране към по-масова аудитория - мамки с претенции с дечица за детски гардън партита, нещо такова. Но явно и това не е проработило.
А по-евтината къща нямам спомен да съм минавала покрай нея като работещо заведение.
Попея, отдавна ми се иска да те попитам, ама все нещо дискусията тръгва в друга посока. Но хайде да се пробвам, ако сметнеш за уместно да отговориш.
Ти ли си си избрала твоя квартал (купила си съзнателно жилище в него) или ти е наследствено (на теб или на половинката) и просто е съвпаднало с желанията ти?
А, няма проблем, не е наследствено, купували сме го, но сме търсили в определен периметър и заради нашите (и защото си го харесваме Simple Smile).

По повод ресторантите - някои брандове са много трайни. Под липите например, откакто се помня, все има навалица там. Още от преди 89, та и до днес, а съм чувала, че и преди 1944 пак е било модерно.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 20:45 от Анонимен

# 145
А, добре, тенкю!
Някои "брандове" устояват на времето, ама много - не го правят. За съжаление.

Скрит текст:
Бяха ми казвали (т.е. не мога да го твърдя със сигурност), че основният проблем за българските вина, които се продават в чужбина в условията на жестока конкуренция, е че не могат да задържат качеството в годините. Тръгват добре, наберат известна популярност, и след това - свалят качеството. А в онези условия това не се прощава. И от конкуренцията, и от потребителите.

# 146
То никое вино не държи константно качество. И най-големите разбирачи в световни ресторанти питат "Имате ли шато хххх от 2003 година". Ако качеството беше все еднакво нямаше да питат за година, а само за марка.

# 147
  • Sofiа
А, добре, тенкю!
Някои "брандове" устояват на времето, ама много - не го правят. За съжаление.

Скрит текст:
Бяха ми казвали (т.е. не мога да го твърдя със сигурност), че основният проблем за българските вина, които се продават в чужбина в условията на жестока конкуренция, е че не могат да задържат качеството в годините. Тръгват добре, наберат известна популярност, и след това - свалят качеството. А в онези условия това не се прощава. И от конкуренцията, и от потребителите.
Съвсем Офф топик, но същото мнение за българските вина съм чувала от един български енолог, който вече не е между живите - Огнян Цветанов.
 А "Отвъд алеята зад шкафа", уау, колко спомени буди у мен. И, уау, каква цена! Определено е много бутиково предложение за лимитирана аудитория.

# 148
Тъжно за Adi's, редовно имаше интересни събития там, била съм поне на 3-4. Доста е уютно и не мисля, че няма аудитория/клиентела, просто голямото К удари голям шамар на такъв тип места.

# 149
  • София
Снощи минахме оттам от любопитство. Светеше, явно си живеят там собствениците и чакат, когато и ако се продаде.
Според мъжа ми, е вероятно по градоустройство да е предвидено застрояване на калкан и затова цената да е такава, но не му се проверяваше. По груби негови сметки "на око" и без да знаем параметрите, такава инвестиция с цел застрояване, не може да си избие парите. Може би хората си чакат мераклия, който иска да възроди бизнеса и да живее в интересна къща.

Общи условия

Активация на акаунт