Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - НОВА тема 99

• 41 881
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Господин кашмир Todd&Duncan
Всичко около 240 гр - шапка и ръкавици са двойни

# 466
  • В полите на Пирин планина
Ужасия, чудесен пуловер! Two Hearts
Анжи, леле каква нежна прелест!!! HeartbeatHeartbeatHeartbeat

# 467
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
анджи, като бяла приказка са. Simple Smile като направени специално за снежната кралица.
и да се пооплача.за втори път ми се случва и вече не знам какво да мисля. аз ли съм карък?
купила съм си пакет прежди преди време. знаете ги - плик с каквото ви се падне. в него три гранки фин мохер с коприна - силк хеър, на етикетите пише 25 грама. премерих ги, трите заедно за 30.
тия дни ми се обадиха, че в склада под моста чавдар има от моите шарени прежди. веднага пратих емисар Wink купиха ми ги, аз се раздвам, че вече имам 10 гранки и мога да си направя нещо по-големичко. чета етикета 200 грама. видя ми се много малка гранка като за 200 грама, меря я - 50 грама.
чак ми секнаха ентусиазма за плетене тия хора.

# 468
Уау... отмотано или?  Не ми е хрумнало да меря Sad

# 469
Уау... отмотано или?  Не ми е хрумнало да меря Sad

купувала съм ги на два пъти, всичките са с оригиналните опаковъчни ленти от Герания, всичките са по 50 грама.
и онези трите са си с етикетчетата на лана гроса.
надали някой си е играл да отмотава.

# 470
Преди време имах "приятелка", която беше продавачка в магазин за прежди и гоблени. Винаги имайте 100 на ум, когато пазарувате. Там съм виждала как продава прежда или мулине, след няколко дни се връща клиентката и иска да смени цветовете, защото ....... и продавачката ги заменяше. Питала съм я, добре де, как си сигурна, че клиентката не си е отмотала част от преждата, или пък ако не и е стигало мулинето за няколко бода, как си сигурна? Ами, отговора беше те са ми стари клиентки и за това, пък и видимо всичко е наред с преждата или чилето. Е, за това 😀 аз си поръчвам от складовете на фирмите по интернет.

# 471
А от интернет колко бавно ги изпълняват, все едно предат всяко чиленце отделно...поне моят опит...

# 472
Някъде около 3-4 работни дни, поне последните ми две поръчки така бяха.
Не знам, но в този магазин като гледах как всяка клиентка пипаше преждата, да види мека ли е, и така като се изредят 5-6 опипващи, направо ..... брррр много ме е гнус вече от магазини. Само като си представя колко преди мен са си обърсали ръцете в преждата. По-добре да чакам от интернет пакетираните.

# 473
  • Бургас
Много лесно е да се  издърпа част от преждата от гранчето и да остане видимо непокътнато. Аз като плета издърпвам вътрешния край, който е в сърцевината. Така правят плетачките на машина, а аз го правя да не ми се мятка кълбото. Дори етикетът стои почти до последно. С мулинетата също е възможно. За убиване са продавачите с тяхното "доверие". Аз от няколко магазина "За 1 лев" купих ластик, на който пише " 10 метра" и реално е по не-повече от 5 метра. Що маски  уших, що чаршафи и как пък нито на една опаковка не пише 5 метра, и как пък нито една не е "сбъркана" да е 10 метра.

# 474
значи не съм само аз с обърканите мерки.
ако изтеглят отвътре 3/4 от преждата няма как да не личи.
или етикетите са объркани или  нещо друго има...
както и да е. няма да ви развалям настроението повече.
ще си търся моделче за вълнен пуловер с гол гръб, че да ми стигне преждата. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 475
Някой беше плел тунизийски/ турски терлици с Нако наколен. Може ли съвет с колко бримки почвате и колко реда оплитате  от едната страна преди завойчето или клип/схема точно с тази прежда?
Трудно мога да ти отговоря. Всичко зависи от това, колко широко ще плетеш "стелката". За ориентир избутах мои скъсани, които вардя за мостра. Закупени са от плетачка. Отговарят на 36 номер. Та започването е~ 7,5 см,  завоят за пръстите започва ~ 13,5см. Стелката е 4см.
Запазени, от моите творения са един не завършен за любимия. Преждата е същата, номер кука не помня. Спрян по ред причини. Най- вече образуването на извивката. Правена е,както горния вариант. Не ляга хубаво и минах на нещо като твоите, но не съвсем. Та мерки, които съм ползвала:
начало с 15 бр или 9 см., до извивката 14 см. Но съм наддавала за пръстите както е видно с още 5 бримки. Но това си е мое виждане за краката на Мъжа. Нямам спомен за бримките на стелката. Но сметката не е сложна. Мериш дължината от кокалче до кокалче + 1 бр за шев и си готова. Същото и на кутрето.
Точен клип? Всеки плете различно. Правиш си проба, мериш и тн. Линка от предния ми пост е за стелката. Много добре обяснено. Плетях по него. Има и за горната част обяснение. Изплети едни едноцветни за проба. Ще ти стане ясно всичко и после си шари. Така се товариш излишно със сметки. Успех!

# 476
Ето така се получи моята жилетка:

# 477
Добри, все пак Лана Гато не би трябвало да имат такива гафове с грамажа. Права си, че ако някой е изтеглил отвътре, ще се усети - гранчето се смачква, можеш и с пръст отвътре да провериш и да усетиш липсата, защото гранчето се издълбава, дори и да си пази формата отвън.

Не ми се е случвало до сега такова нещо. Слагала съм някой гранчета за проба, най-много 1 грам на 100 гр. да липсва, което е допустимо.  Не зная какви прежди купуваш, но май не си заслужава да си даваш парите за тях. Да не са някакъв фалшификат ? Друго не ми хрумва.

ПС Момичета, какви прелести сте показали пак!!! Очите ми взехте. Simple Smile

# 478
Благодаря
Бях поръчала терлици от плетачка , но нещо не дойдоха. Ще взема да й пиша пак

Ако имах едни готови да меря по тях Simple Smile

# 479
Очертай си ходилото на лист и мери по очертанието. Simple Smile

Хммм, нас тук не ни ли броиш за плетачки... Joy

Общи условия

Активация на акаунт